Zdravím vospolok všetkých, ktorí sa začítajú na túto tému.
Ide o jednoduchú, ale zatiaľ najúčinnejšiu formu prevádzkovania svojej činnosti. Veď v krátkosti (FO - fyzická osoba podnikajúca na vlastné meno..):
Ako FO - fyzická osoba mám problém ak rok pred tým mám daňové priznanie vyššie ako je určitá hranica a potom následne platím všetky odvody podľa predošlého roku, bez ohľadu na to ako sa mi v súčasnosti darí.
Ako FO - zodpovedám stále celím svojim (i osobným!) majetkom, čiže ked si nejaký advokát chce zgustnúť a súdiť sa, mám problém môžem prísť o celý majetok.
Ako FO - viac problémov.....
PO (Právnická osoba - najlepšie s.r.o.)
Ako PO - ako zamestnanec mám odvody do poisťovní podľa odrbeného času. Napr.: Ak si zazmluvním 60% prac. čas mám odvody zo 60% min. mzdy.
Ako PO - môžem sa spojiť s viacerými kolegami a všetko riešiť jednotne - a zodpovedať len do výšky vkladu.
Ako PO - pri prípadnom súdnom konaní ručím len do výšky vkladu (postačuje pri založení 200.000 SK)
Ako PO - sú problémy ale ich riešenie nestojí toľko koľko pre FO
Nevýhoda PO - nutnosť vedenia podvojného účtovníctva.
A čo teraz?
Ponôkam svoju pomoc pri zriadení PO (skúsenosti, a pod...), vyhotovím všetko potrebné na založenie sro, kalváriu na súde (obchodný register) príp. i vedenie účtovníctva, alebo aj hlásenia do poisťovní. Nemá to byť inzerát, ale pomocná ruka pri činnosti. príp. i plné zastupovanie v tejto problematike. Má niekto záujem?