Zavrieť

Porady

danové priznanie typu A

otázka č.1/
Chcem sa opýtať dôchodca v roku 2007 si môže nárokovať na vrátenie dane len pri príjmoch do výšky 50% nezd.čiastky t.j. 47808.- Sk na potvrdení má dôchodca rozdelené príjem v sume 25670.- s preddav.danou vo výške 4876.- a príjem 28200.- so zrážkovou danou 5357.-.
Celkový príjem však činí 53870.-Sk. Môžem do danov.priznania zobrať len príjem 25670 s predd.danou a uplatniť dan vo výške 4876.- na vrátenie?

2/
Na potvrdení o príjmoch FO zo závislej činnosti je v r.09 zrazené príspevky na doplnk.dôch.spor. 2800.- v riadku 10 Príspevky na DDP,účelové sporenie platené zamestnávateľom za zamestnanca zahr.v riadku 1/ suma 2800.-
Moja otázka je pri ročnom zúčtovnaí uplatňujem nezdan.čiastku na DDP len sumu 2800.-Sk?

Naposledy upravil Dav : 11.02.11 at 16:04
Usporiadat
d0d0 d0d0

d0d0 je offline (nepripojený) d0d0

Zamestnanec má 2 zamestnania a chce si podať DP typ A. Môže si v DP nejak znížiť daňový základ o zaplatené DNP a zaplatené Dobrovolné poistenie v nezamestnanosti ktoré si platil celý r. 2007 ? Alebo to nejde.
Ďakujem
škôlka škôlka

škôlka je offline (nepripojený) škôlka

Dobrý deň, mám takýto problém, chcela som sa spýtať, či my neviete poradiť aké je prepojenie daňových úradov a sociálnej poisťovne, ohľadom príjmov
Jozef Mihál Jozef Mihál

Jozef Mihál je offline (nepripojený) Jozef Mihál

Lektor - dane, mzdy a odvody a poslanec NRSR (SaS) ...viac
Áno: môže .
Monika Kováčová Monika Kováčová

Monika Kováčová je offline (nepripojený) Monika Kováčová

koalko Pozri príspevok
otázka č.1/
Chcem sa opýtať dôchodca v roku 2007 si môže nárokovať na vrátenie dane len pri príjmoch do výšky 50% nezd.čiastky t.j. 47808.- Sk na potvrdení má dôchodca rozdelené príjem v sume 25670.- s preddav.danou vo výške 4876.- a príjem 28200.- so zrážkovou danou 5357.-.
Celkový príjem však činí 53870.-Sk. Môžem do danov.priznania zobrať len príjem 25670 s predd.danou a uplatniť dan vo výške 4876.- na vrátenie?

2/
Na potvrdení o príjmoch FO zo závislej činnosti je v r.09 zrazené príspevky na doplnk.dôch.spor. 2800.- v riadku 10 Príspevky na DDP,účelové sporenie platené zamestnávateľom za zamestnanca zahr.v riadku 1/ suma 2800.-
Moja otázka je pri ročnom zúčtovnaí uplatňujem nezdan.čiastku na DDP len sumu 2800.-Sk?

Toto sa mi na Porade nepáči!
Naposledy upravil Monika Kováčová : 02.03.08 at 13:29
evina evina

evina je offline (nepripojený) evina

škôlka Pozri príspevok
Dobrý deň, mám takýto problém, chcela som sa spýtať, či my neviete poradiť aké je prepojenie daňových úradov a sociálnej poisťovne, ohľadom príjmov
Dobré SP si bez problémov zisťuje príjem na DU....
Paula Paula

Paula je offline (nepripojený) Paula

evina Pozri príspevok

Ešte aj pri odovzdaní dokladu na SP o ukončení živnosti si túto skutočnosť overujú na DÚ.
d0d0 d0d0

Jozef Mihál Pozri príspevok
Áno: môže .
Prepáčte p. Mihál, ale asi zle pozerám v DP typ A to nemám kde napísať. V oddieli V. ani VI. na to nie je žiadna kolonka. Prosím buďte konkrétnejší.
Ďakujem.
Andyke Andyke

Andyke je offline (nepripojený) Andyke

Treba pripočítať k poistnému.
d0d0 d0d0

Andyke Pozri príspevok
Treba pripočítať k poistnému.
Do riadku 33 ? Ale tam je zákonné, myslím zo zamestania.
Jozef Mihál Jozef Mihál

Jozef Mihál je offline (nepripojený) Jozef Mihál

Lektor - dane, mzdy a odvody a poslanec NRSR (SaS) ...viac
d0d0 Pozri príspevok
Prepáčte p. Mihál, ale asi zle pozerám v DP typ A to nemám kde napísať. V oddieli V. ani VI. na to nie je žiadna kolonka. Prosím buďte konkrétnejší.
Ďakujem.
V. oddiel, r.33.
Monika Kováčová Monika Kováčová

Monika Kováčová je offline (nepripojený) Monika Kováčová

Jozef Mihál Pozri príspevok
V. oddiel, r.33.
že Vás to baví...
d0d0 d0d0

ach jaj, veď dobrovoľné poistenie je platené tiež v zmysle zákona tak je zákonné. Prepáčne túto prepracovanú otázku
Ďakujem obidvom.
sjuzn sjuzn

sjuzn je offline (nepripojený) sjuzn

Ahojte poradaci,
chcela by som sa Vas opytat na jeden problem:
- zamestnancovi bol priznany predcasny starobny dochodok v decembri 2006.
do septembra 2007 este pracoval na hlavny prac. pomer. V dan.priznani za rok 2007 si uz nemoze uplatnit NCZD a ani zivotnu poistku????
Dakujem za odpovede, ahojte.
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

evina Pozri príspevok
Podľa poslednej informácie zo SP, DU a SP sú vzájomne SW prepojení a v pravidelných intervaloch im DU posiela "výpisy" nielen z riadnych ale aj dodatočných daňových priznaní
Andyke Andyke

sjuzn Pozri príspevok
Ahojte poradaci,
chcela by som sa Vas opytat na jeden problem:
- zamestnancovi bol priznany predcasny starobny dochodok v decembri 2006.
do septembra 2007 este pracoval na hlavny prac. pomer. V dan.priznani za rok 2007 si uz nemoze uplatnit NCZD a ani zivotnu poistku????
Dakujem za odpovede, ahojte.
Nezd.časť v plnej výške nie, ak má nižší dôchodok ročne ako 95.616 tak môže uplatniť rozdiel medzi 95 6l6 a dôchodkom. Životnú môže uplatniť pri splnení zákonom stanovených podmienok a maxim. 12000 Sk.
sjuzn sjuzn

sjuzn je offline (nepripojený) sjuzn

Dakujem velmi pekne.
kolariko kolariko

kolariko je offline (nepripojený) kolariko

k otázke 1/ áno, môžeš do DP zahrnúť iba príjem zdanený preddavkovou daňou v sume 25670. Do sumy 47.808,- sa nemusia zahŕňať príjmy, z ktorých sa daň vybrala zrážkou. Nakoľko vybratím dane zrážkou je splnená daňová povinnosť, pokiaľ si daňovník zároveň vybratú daň zrážkou neodpočíta od dane ako preddavok v podanom DP / čo je v tomto prípade nevýhodné/.
/viď §32, ods.1 zákona o dani z príjmov/
Naposledy upravil kolariko : 12.03.08 at 10:58
cowboyka cowboyka

cowboyka je offline (nepripojený) cowboyka

chcem sa opýtať, ako podať daňové priznanie - na akom tlačive, keď príjem bol od 1.-8. mesiaca od zamestnávateľa a zvyšok bola PN. vychádza mi nulová daň, tým pádom by mi mali vrátiť daň od zamestnávateľa? A ešte jedna otázka, keď zamestnávateľ uviedol odpočítateľnú položku za daňovníka cca vo výške 63000 - mám tam dorátať výšku 95616 aj s tou PN, ktorá nie je zdaňovaná? Ďakujem
Andyke Andyke

Do DP dáš len údaje z potvrdenia o zdanit. mzde od zamestnávateľa (PN nevstupuje do DP),
nezdanit. časť na daňovníka 95 616.
Anonymka Anonymka

Anonymka je offline (nepripojený) Anonymka

som baba, ktorá je mladá - už skúsenejšia, ktorá miluje život, zábavu a svoju prácu ...viac
Kamarátke sa chystám spraviť DP za r. 2007. V priebehu roka odišla na materskú. Ako je to s príjmami, keď poberala materskú a pred ňou ešte aj nemocenské dávky, čo všetko sa zahŕňa do jej príjmu?
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať