Zavrieť

Porady

parny hrniec recepty

Dobrý deň, prosím vás má niekto skúsenosti s varením v parnom hrnci? Aj k tomu nejaké recepty? Hrniec máme už dva roky, no žiaľ nevyužitý. Ďakujem.
Usporiadat
evina evina

evina je offline (nepripojený) evina

ormika
Dobrý deň, prosím vás má niekto skúsenosti s varením v parnom hrnci? Aj k tomu nejaké recepty? Hrniec máme už dva roky, no žiaľ nevyužitý. Ďakujem.
Je to najlepšia vec v kuchyni. Varím v tom úplne všetko, príprava je taká istá ako aj v klasickom hrnci pre polievky aj príprvu mäsa, len čas varenia je kratší-podľa návodu a postupne podľa zvyku.
0 0
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
brm brm

brm je offline (nepripojený) brm

živnostník
baby, máte na mysli tlakový hrniec?
0 0
evina evina

evina je offline (nepripojený) evina

karkulka
baby, máte na mysli tlakový hrniec?
ja áno, kuchtu
0 0
beatap beatap

beatap je offline (nepripojený) beatap

to parný hrniec je niečo iné, nie? .... kuchtu poznám, je to super vec, v tej varím už roky všetky mäsá, polievky, strukoviny, ale parák, to nie je také to niečo na zdravú výživu, čo sa všetko varí len nad parou, také niečo akoby dvojitý hrniec????? .. neviem, pýtam sa
0 0
evina evina

evina je offline (nepripojený) evina

Ja som nad tým vôbec neuvažovala, priznám sa - to asi preto, že kuchtu tak zbožňujem. Ak je to ten parný hrniec, tak tam varím všetku zeleninu a zemiaky a ochuťujem po dokončení.
0 0
ormika ormika

ormika je offline (nepripojený) ormika

No, práveže mám na mysli fakt parný hrniec. Naspodok sa dá voda, potom na seba do takých mištičiek napr. zemiak, mäso, nadstaví sa určitý čas varenia, resp. parenia a varí sa. Robila som v tom len zemiaky, kuracie rezne na prírodno, lebo inak sa tam nedá a parila som tam zeleninu. Všetko bolo výborné!!! A ešte k tomu aj bez soli a slané to bolo dosť. Len ma už nič nenapadá čo by sa v tom dalo ešte urobiť, tak preto sa pýtam na vaše rady a skúsenosti.
0 0
Evaman Evaman

Evaman je offline (nepripojený) Evaman

Prekvapenie z hrnca

poschodový parný hrniec, 1 kurča, slanina, vegeta, čierne korenie, soľ, brokolica, zemiaky, menšie cibuľky, cesnak

Kurča naporcujeme na úhľadné kúsky, poukladáme do spodnej nádoby v parnom hrnci. Na každý kúsok kurčaťa položíme plátok slaniny. Posolíme, okoreníme a obložíme pokrájanou cibuľou a cesnakom. Na druhé poschodie hrnca poukladáme brokolicu a na kolieska pokrájané zemiaky. Za hodinu je jedlo hotové.

alebo toto :
http://66.249.93.104/search?q=cache:...=sk&lr=lang_sk
0 0
ormika ormika

ormika je offline (nepripojený) ormika

Evaman, veľmi pekne ďakujem, veď vlastne treba trochu fantázie a variť sa tam asi dá takmer všetko. Ale budem vďačná aj za ďalšie receptíky alebo odkazy na ne
0 0
DanielaSL DanielaSL

DanielaSL je offline (nepripojený) DanielaSL

Mama troch dospelých detí
Ja som zase dostala hlinený hrniec aj s jedným receptom. Jedlá sa majú v ňom pripravovať v rúre , nie na otvorenom ohni. Nemáte niekto recepty na dobroty, ktoré by sa v ňom dali pripraviť?
0 0
pyton pyton

pyton je offline (nepripojený) pyton

Ja mám taký "jednoposchodový" ikeácky parný hrniec. Varím v ňom hlavne zemiaky, tiež brokolicu, karfiól. Alebo parené buchty. Je to super, vitamíny sa nevyvaria do vody a je to rýchlo hotové. Vraj je to špagetový hrniec / keď sa voda naplní až povrch/, ale tie v ňom nerobím. A ten parný hrniec s mištičkami je tiež nerezový alebo aký, príp. kto ho vyrába?
0 0
ormika ormika

ormika je offline (nepripojený) ormika

pyton
Ja mám taký "jednoposchodový" ikeácky parný hrniec. Varím v ňom hlavne zemiaky, tiež brokolicu, karfiól. Alebo parené buchty. Je to super, vitamíny sa nevyvaria do vody a je to rýchlo hotové. Vraj je to špagetový hrniec / keď sa voda naplní až povrch/, ale tie v ňom nerobím. A ten parný hrniec s mištičkami je tiež nerezový alebo aký, príp. kto ho vyrába?
Ja mám parný hrniec s 3 mištičkami a sú z umelej hmoty alebo z takého niečoho. Je to dosť hrubé, tak rozbiť by si to nemalo. Všetky mištičky majú naspodu dierky a na najvrchnejšiu mištičku sa položí taký uzáver.
0 0
Mikolajova Mikolajova

Mikolajova je offline (nepripojený) Mikolajova

Ak sa môže zapojiť neviete, ktoré hrnce sú dobré, myslím od akého výrobcu, čo si pri kúpe mám všimnúť.
0 0
zuzana zuzana

zuzana je offline (nepripojený) zuzana

To by som potrebovala vedieť i ja...
0 0
ormika ormika

ormika je offline (nepripojený) ormika

V tomto teda poradiť neviem, 2-3 roky dozadu nebolo toho nejako veľa na výber. Dnes sa na ten parný hrniec doma pozriem, lebo je ešte zabalený v krabici, čo je asi veľká škoda. A s receptami asi fakt treba experimentovať.
0 0
ormika ormika

ormika je offline (nepripojený) ormika

Hrniec som vytiahla po veľmi dlhej dobe, lebo som mala chuť na parené buchty. Tak som si zarobila cesto, vykyslo..... a šup s buchtičkami do parného hrnca. Mňam! Výborné a jedna várka za 8-10 minút hotové. Ani neviem ako a buchty boli aj zjedené. A hlavne som nemusela sledovať či sú alebo nie. Pri ich parení som stihla ešte aj účtovať. Takže hrniec oceňujem až teraz v čase podania daňových priznaní. Taktiež som skúšala kuracie závitky. Kuracie prsia som potrela horčicou, naplnila syrom, šunkou, uhorkou, kúsok klobásy a slaninky, ani som to neosolila, ihlami zopla a dala do parného hrnca. Výborné! Bola som prekvapená ako je mäso dosť slané samo o sebe. Alebo to možno prešlo z tej náplne. Takže dobrú chuť v rýchlovarení.
0 0
VERONIKA6 VERONIKA6

VERONIKA6 je offline (nepripojený) VERONIKA6

Práve som objavila tému "Parný hrniec". Tento mám aj ja, aj ho používam, no nikdy ma ešte nenapadlo, že by som v ňom robila parené buchty. Ďakujem za radu a určite vyskúšam.
0 0
kendy kendy

kendy je offline (nepripojený) kendy

Poraďte aj mne. Tiež si chcem kúpiť parný hrniec. Aký máte, taký čo sa zapojí do el. siete a naparuje, alebo nerezový, ktorý sa normálne postaví na sporák? Ja mám doma el. sporák, dosť starý a váham, či kúpiť parák nerezový alebo ten čo má svoju zástrčku...
0 0
martinka2103 martinka2103

martinka2103 je offline (nepripojený) martinka2103

Ahojte,

chcela by som si kupit parny hrniec, viete mi odporucit co by som mala sledovat, aky material, ake prislusenstvo by mal mat?

Dakujem
0 0
Tinau Tinau

Tinau je offline (nepripojený) Tinau

momentálne pracujem a zároveň študujem ...viac
Ja som si kúpila na Vianoce Tefal vitamin + a som s nim max. spokojna, robim v nom fakt skoro vsetko, zeleninu, maso, zemiaky, ryzu, kuskus, strukoviny, cestoviny, parky, parene buchty.... uz ma ani nenapada, ale je velmi malo veci, ktore sa v nom nedaju robit.
Vyhoda je v tom, ze to je ovela rychlejsie ako normalne varenie a daju sa robit tri jedla naraz lebo mam tri nadstavce. Da sa v nom aj zohrievat. A okrem toho je to zdravy sposob pripravy jedla.

Tak drzim palce
0 0
luciaq luciaq

luciaq je offline (nepripojený) luciaq

ahojte, vcera nam prisiel parny hrniec Tefal VC 100130 Ultra Compact, ale dost ma zarazilo,ze tam nie su ziadne recepty, takze nevieme ani ako pripravit ryzu, kolko vody mame dat, ak mate niekto skusenosti, uvitala by som nejake rady. dakujem vam, a mozte pridat aj par receptov. dakujem lucia
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať