tanti - k prvému bodu na kúpnej zmluve kde je písaná švagriná je napísane že v roku 2006 vyplatí 200tisíc korún a taká je aj realita a zvyšných 100tisíc sa vyplatí v roku 2007. Len v daň.priznaní za rok 2006 bolo každému priznaných 100tisíc ako náklad za odkúpenie kaviarne. Čiže prečo 300tisíc keď skutočný náklad bol 200tisíc a 100tisíc v roku 2007 a okrem toho sa mala podpísať zmluva že teda náklad za odkúpenie kaviarne preberajú všetci traja.
- druhý bod áno pôžička je na manželov, ale splácajú ju spoločne z príjmov kaviarne
-v júli 2007 odstúpila zo združenia švagriná (odišla pracovať do zahraničia) k tomuto dátumu vlastne aj zrušili združenie a manželka vzala kaviareň na seba a pozerám, že na zmluve je napísané, že ju odkúpila od švagrinej za 300tisíc, ale neviem akým právom za túto sumu
-posledný bod je pochopený správne
Veľkou chybou bolo , že v roku 2006 postupovali neuvážene , bez poradenstva , ako majú v danej situácii postupovať . Je to veľmi komplikované a zamotané a nakoniec , podnikanie v združení trvalo 6 mesiacov , čo bolo veľmi nedomyslené , za takéto krátke obdobie si narobiť toľko problémov .
Môj názor bol najskôr uberať sa smerom , aby sa dala do súladu Zmluva o združení v roku 2006 nahlásením na DÚ . Ale teraz po doplnení informácií bez ohľadu na dôsledky , ktoré z toho môžu vyplunúť , som za to , aby sa spravilo za rok 2006 dodatočné daňové priznanie , nakoľko si neoprávnene švagriná krátila príjem z podnikania a manželia si neoprávnene uplatnili výdavky , ktoré im nepatrili a ktoré ani nevynaložili , nakoľko nepodnikali spoločne formou združenia od 1.9.2006 do 31.12.2006.
Musia sa zmieriť aj so sankčným úrokom .Na stránke
www.drsr.sk je daňová kalkulačka , kde sa dopracujete , že koľko by to asi mohlo činiť .Možno si to ani neuvedomili , ale už sa stalo .
Ako ste písali , že účtovníčka by bola skôr za to , aby sa nič neopravovalo , aby na seba neupozorňovali .......ja som skôr názoru , že to treba uviesť na poriadok , ešte skôr , ako by prišla na rok 2006 daňová kontrola .
Ešte by som upriamila pozornosť na odkúpenie kaviarne za 300 000 Sk , podľa môjho názoru v kúpnej zmluve mi chýba rozpis položiek -majetku , ktoré kúpna cena zahŕňa .S tým výdavkom som si nie celkom istá, neviem sa s tým stotožniť , že sa uplatnil v plnej výške do výdavkov OVZ. .Ale snáď sa pripojí aj niekto iný so svojim názorom , ako by túto situáciu riešil .