ajacik
..... žerucha rastie ako divá. tú si sadím ale iba na veľkú noc.
existuje nejaké využitie žeruchy po veľkej noci??
Jasnéééé - obsahuje veľa vitamínu C
Na surovo -na chlebíčky, šaláty, nátierky... polievky a omáčky.
Nakrájať na chlieb s maslom-chutí výborne.
Žeruchový šalát - žerucha, olivový olej, soľ, cukor, čierne mleté korenie, šťava z 1 citróna, trocha horčice
-"- s rajčinou - tak isto, len namiesto horčice pridať oregano a rajčinu nakrájať a môže byť aj biely jogurt
Taktiež sa dá použiť do akéhokoľvek zeleninového šalátu
Nátierka - 200g tvaroh, 100g žerucha, mlieko, soľ - tvaroh zmixovať s mliekom cca 1dl a pridať nasekanú žeruchu
Polievka - svetlá zápražka z masla a múky, do nej nasekanú žeruchu, trochu posmažiť, pridať mleté čierne korenie, zamiešať a zaliať vývarom z bujónu. Podľa chute dosoliť, kto má rád vegetu (alebo podobné) môže prichutiť.
Tak dobrú chuť
Viki