Plnené šampiňóny
Prísady:
8 veľkých šampiňónov,
1-2 vajcia,
1 cibuľu,
petržlenovú vňať,
50g syra na strúhanie,
200 g šunky,
5-7 ružíc uvarenej brokolice,
olej, soľ, korenie-biele
3ks farebnej papriky-žltá,červená,zelená- z každej postačí pol
/2 staršie žemle alebo rožky- netreba/
Postup:
1.Šampiňóny očistíme, odkrojíme nožičky a klobúčiky poukladáme na olejom vymastený plech.
2.Hubové nožičky nakrájame najemno a spolu s nakrájanou cibuľou opečieme na oleji, soľ, korenie.
3.Najemno nakrájanú šunku, farebnú papriku, postrúhaný syr, petržlenovú vňať a uvarenú brokolicu dobre premiešame s udusenými nožičkami na cibuľke, pridáme vajce.
4.Podľa potreby ešte dochutíme a naplníme do šampiňónových klobúčikov. Pred koncom pečenia dáme na každý klobúčik kopček strúhaného syra. Pečieme vo vyhriatej rúre.
Ak zvýšila plnka môžeme je piecť samostatne priloženú /tu môžeme do nej dať namočené žemle či rožky a vajce/.
Tip: podávame s uvarenými zemiakmi a tatárskou omáčkou.