Z Chorvátska sme sa vrátili pred týždńom. Boli sme cca 10 km od Zadar-u. Všetko Ok, dovolenka vyšla, ako sa patrí. My sme uprednostnili cestu cez Slovinsko (týždńová diaľničná známka 15€ a keďže sme šli na 9 dní, tak 15 € krát dva), lebo je to časovo rýchlejšie, vyrazili sme okolo 8.30 zo SK a okolo 13.30 sme boli tam. Ubytko 60€/noc, bungalov cca 30 m od mora vydušnou čiarou, pešo cca 100 m. Dali sme si poradiť, všetko sme platili kartou, čo sa dalo. Benzín, cestarina, nákupy v supermarketoch. Plus ďalšiu hotovosť sme vyberali z bankomatov. Zmrzlina-sladoled kopček 7 kuna, pizza stredne veľká a veľmi chutná 35-40 Kn, ceny o niečo vyššie ako u nás. Oni Chorváti samozrejme že sa snažia na turistoch zarábať, koľko vládzeme uniesť. Preto uprednostňujú nemeckých, talianskych turistov. A aj tak sú tam všade Česi a Slováci. Najprv chceli od nás za noc 75€, nakoniec povedali, že aj za 60... No čo ma fakt zarazilo, bol bufet na konci plitvických jazier. Trochu som to podcenila a pre našu 4-člennú rodinu som vzala len jednu 1,5 l fľašu vody. Tú sme vypili a na konci túry sme už boli takí smädní, že sme si kúpili jednu fľašu 1,5 l vody. Cena? 27 Kn (v bežnom chorvátskom supermarkete je cena 5,50-6 Kn).... takže Vám odporúčam, keď pôjdete na plitvické jazerá, zoberte si viac vody ako ja... Inak vstupné na jazerách je pre dospelú osobu 110Kn, pre deti od 7 rokov 90Kn, parkovanie 7 kn/hod.
Inak more v Petrčane, Punta skala (lebo tam sme boli) náááádherne čistulinké, i keď trocha studenšie ako v neďalekom Nin-e. Údajne je tu najčistejšie more v Chorvátsku (neviem posúdiť, lebo to tvrdil môj malý syn po internetovom "brázdení"). Ale stálo za to, pretože sa v ňom dalo krááásne potápať, množstvo rybičiek, krabov. Pláž štrková, z oblých kamienkov, manžel a syn si kúpili "obuv do vody", odporúčam kúpiť už tu, na Sk, lebo opäť na tom zarábajú, ako sa dá.
Naposledy upravil deli. : 02.09.12 at 13:32