Zavrieť

Porady

turecký med

Nepozná niekto z poraďákov recept na turecký med - tvrdý, ako sa kedysi predával tuším za 1,-Kčs?
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    bezradná je offline (nepripojený) bezradná

    knihomol I. stupňa bezradná
    Našla som jeden recept na Vraj originál turecký med:
    http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=10465
    Mne sa to zdá trošku komplikované, ale keď niekto vyskúša, dajte vedieť, či je taký, na ktorom sa dajú úspešne vylamovať zuby

    trezor je offline (nepripojený) trezor

    trezor
    Turecký med

    3 bielka, 180 g cukru, 100 g medu, 120 g sekaných orieškov.

    Med zohrejeme v horúcej vode. Z bielok a cukru vyšľaháme sneh. Za stáleho miešania, tenkým pramienkom prilievame med. Nakoniec primiešame oriešky. Masu necháme vychladnúť a natierame ju na oblátky v hrúbke asi 1 cm. Navrch položíme druhú oblátku a zaťažíme doskou. Na druhý deň pokrájame na pásiky.

    viktorviktor je offline (nepripojený) viktorviktor

    viktorviktor
    tiež som našiel "turecký med"

    Turecký med v Grécku
    - Časy tureckého panstvo sa odrazili v kuchárskom umení Grékov. Gréci zdedili nielen umenie pripravovať kávu – grécku, nie tureckú, ale tiež všeliaké cukrové dobroty, ktoré často nazývajú tureckým medom.

    Turecký med v Turecku

    Turecký med – je kvet,
    a tiež harmonická zmes kávy - skladá sa z Arabiki z vysokohorských kolumbijských plantáží a slnečných brazilských hôr. Magická sladkosť Tureckého medu s príchuťou lieskovca daruje skutočný pôžitok.

    viktorviktor je offline (nepripojený) viktorviktor

    viktorviktor
    ďalší turecký med z kuchárky z roku 1923, z jej 61 vydania v r. 1946.

    Nugát – Turecký med
    Do tuhého snehu zašľaháme rozdrvený a preosiaty kryštálový cukor a šľaháme ½ hodiny. V pekáči necháme zovrieť med, pridáme sladký sneh a miešame až sa všetko zlepuje. Do zmesi pridáme nahrubo narezané orechy, vanilku a hmotu rozotrieme na oblátku a druhou zakryjeme, sušíme na teplom mieste. Potom výrobok hneď zaťažíme drevenou doskou a dáme vychladnúť. Po zachladnutí nakrájame na malé prúžky.
    Potrebujeme: sneh z 5 bielkov, 27 dkg kryštálového cukru, 15 dkg medu, 20 dkg orechov, vanilka, biele oplátky.
    Naposledy upravil viktorviktor : 07.06.09 at 22:20

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.