Zavrieť

Porady

zeleninové recepty

Vonku sa oteplilo a neviem ako Vám , ale ja začínam mať chuť na dáku tú zeleninku a tak som oprášila "zeleninové recepty" Ak budete mať po uzávierkach, telu sa určite zídu aj vitamínky........ tak tu sú:
Usporiadat
Ivana Š Ivana Š

Ivana Š je offline (nepripojený) Ivana Š

Znovu je zeleninová sezóna, ak máte niečo nové treba pridať!
0 0
ANNAP ANNAP

ANNAP je offline (nepripojený) ANNAP

včera som robila domáci kečup bez ktorého sa moja rodina nezaobíde /nekupujeme / pridám recept:
2kg paradajok, 1/4 kg papriky, 1/4 kg jabĺk, 1/4 kg cibule, 3-4 strúčky cesnaku,
1-2 zeler, 1-2 cvikle, 250 g cukru, 1 PL soli, 1 KL škorice, 1 KL ml.korenia, 1 KL
sladkej papriky, 4 ks klinčekov, 1/4 l octu
všetko nakrájam nadrobno, povarím aspoň 1 hodinu, rozmixujem, prepasírujem
a ešte trošku povarím, dám do fliaš a zasterelizujem- krátko 5 min.
tá cvikla je dôležitá - dá farbu aj chuť.
0 0
marči marči

marči je offline (nepripojený) marči

Dúfam, že ešte nie je príliš neskoro na výborné pochúťky z cukiny...

ZAPEKANÁ CUKINA



1/2 kg cukiny
1 šálka hladkej múky
1/2 bal. prášku do pečiva
1 šálka strúhaného syra
1/2 šálky oleja
4 vajíčka
2 strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie
soľ

Očistenú cukinu pokrájame na malé kocky a pridáme ostatné suroviny. Dôkladne premiešame. Pripravenú zmes prenesieme do vymasteného pekáča a upečieme. Podávame so zemiakmi.


NUTELA Z CUKETY


2 kg očistenej cukety
3 vanilkové cukry
15 dg kakaa
1 kg kryštálového cukru
2,5 bal. Zlatého klasu

Cuketu nakrájame na kocky, podlejeme asi 1 dl vody a necháme rozvariť. Vychladnutú rozmixujeme, pridáme vanilkový a kryštálový cukor, kakao a povaríme asi 30 minút. V 1 dl studenej vody rozmiešame Zlaté klasy a vlejeme do hustej kaše. Ešte povaríme asi 5 minút. Teplé nalejeme do pohárov a sterilizujeme 20 minút.



A z tohto lekváriku sa nevieme dojesť... Chutí každému, komu som poskytla recept


CUKINOVO POMARANČOVÁ MARMELÁDA


1 kg očistenej cukiny
3-4 dl pomarančového sirupu
0,5 kg kryštálového cukru
1 bal. Pektogelu alebo Gelfixu
citrónová šťava

Očistenú cukinu pokrájame na malé kocky a so sirupom dusíme do mäkka. Rozmixujeme, pridáme cukor, podľa chuti citrónovú šťavu a zavárací prípravok. Za stáleho miešania povaríme 5-10 minút.

Vyskúšajte, je to mňáááám !!!!!
0 0
marči marči

marči je offline (nepripojený) marči

Často robievam tieto lievance, sú rýchlo hotové a hlavne chutia aj deťom !

ZELENINOVÉ LIEVANCE

400 g miešanej mrazenej zeleniny (kukurica, hrášok, mrkva)
soľ
3-4 vajcia
2 dl mlieka
160 g polohrubej múky
5 PL oleja
120 g jemnej salámy

Zeleninu dáme do rajnice, podlejeme trochou vody, posolíme a udusíme do mäkka. Salámu pokrájame na malé kocky. V mlieku rozšľaháme žĺtka, múku, olej a soľ. Pridáme zeleninu, salámu a tuhý sneh z bielkov. Lyžicou naberáme zo zmesi menšie kôpky a opražíme ich na rozohriatom oleji.
0 0
pikulik pikulik

pikulik je offline (nepripojený) pikulik

Tie zeleninové recepty vyzerajú dobre.Práve mám doma cuketu tak zajtra urobím cuketový kotlík. Ale postupne vyskúšam všetky, lebo rada skúšam nové recepty.
0 0
pikulik pikulik

pikulik je offline (nepripojený) pikulik

Varila som cuketový kotlík, bol výborný.Ja si niekedy robim cuketu tak že pokrájam na drobné kocky.Na masle spením cibuľku pridám pokrájanu cuketu a dusím do mäkka.Dám si k tomu chleba Robím to väčšinou na raňajky.Niekedy tam pridám vajíčko.Sú to výborne raňajky.
0 0
pikulik pikulik

pikulik je offline (nepripojený) pikulik

Marči,ďakujem ti za recept na cukinovo-pomarančovu marmeládu .Včera som ju
robila ,už aj suseda pýtala recept.Toho roku neni ovocie a nemám z čoho robiť džemy a marmelády.Tá cukinova ozaj nemá chybu,určite narobim viac.
0 0
marči marči

marči je offline (nepripojený) marči

Som rada, že vám chutí. Ja som zatiaľ navarila 2 dávky. Vlani som ho skúšala uvariť s čučoriedkovým sirupom, tento rok som zopakovala. Dcérke takýto chutí ešte viac...
0 0
pikulik pikulik

pikulik je offline (nepripojený) pikulik

Napadlo ma že keď si robila cukinovu marmeládu s čučoriedkovym sirupom, tak asi skúsim urobiť so šťavou z bazy.Na dvore mi rastie baza, robila som med z kvetov.je veľmi dobrý a hustý. Našla som na stránke cz. recept na marmeládu z bazy.Chcem ju tiež urobiť.Tu je recept, ak by niekto mal záujem.


Marmeláda z bezinek / bázy/
Bezinky propláchneme, rozvaříme a prolisujeme. Protlak zvážíme a na každý 1 kg dáme 350 g cukru. Vaříme asi 15 minut. Hustotu marmelády vyzkoušíme kápnutím na talířek. Za horka plníme do sklenic a zavíčkujeme. :
0 0
ZEvina ZEvina

ZEvina je offline (nepripojený) ZEvina

šťastná babička dvoch vnučiek (od 21.9.2009 už troch) ...viac
ANNAP Pozri príspevok
včera som robila domáci kečup bez ktorého sa moja rodina nezaobíde /nekupujeme / pridám recept:
2kg paradajok, 1/4 kg papriky, 1/4 kg jabĺk, 1/4 kg cibule, 3-4 strúčky cesnaku,
1-2 zeler, 1-2 cvikle, 250 g cukru, 1 PL soli, 1 KL škorice, 1 KL ml.korenia, 1 KL
sladkej papriky, 4 ks klinčekov, 1/4 l octu
všetko nakrájam nadrobno, povarím aspoň 1 hodinu, rozmixujem, prepasírujem
a ešte trošku povarím, dám do fliaš a zasterelizujem- krátko 5 min.
tá cvikla je dôležitá - dá farbu aj chuť.
ANNAP dávam ti bodík za tento recept. JE VINIKAJÚCI! Robila som dve dávky a už sme skoro polovicu zjedli! Moja vnučka zbožnuje kečup (tá by ho dala aj do mäsovej polievky ).
0 0
moni1 moni1

moni1 je offline (nepripojený) moni1

Neviem či už máte tieto recepty na všelijaké šaláty a skúste sú dobré, také mňamky
0 0
moni1 moni1

moni1 je offline (nepripojený) moni1

Zapekaná špargľa

4 PORCIE;
ČAS PRÍPRAVY: 40 MINÚT


1,5 kg špargle
125 g morčacej šunky
125 g eidamu
100 ml smotany
petržlenová vňať
vegeta
mleté čierne korenie
soľ


POSTUP: 1.Špargľu umyjeme, očistíme a odrežeme konce. Dáme variť do mierne osolenej vody, kým nezmäkne.

2.Každú špargľu zavinieme do plátku šunky a syra, poukladáme na pekáč, okoreníme, osolíme, posypeme vegetou a zalejeme smotanou.

3.Dáme zapiecť do rozohriatej rúry na 15 minút.

4.Podávame ozdobené petržlenovou vňaťou.



elektrická rúra: 180 °C,

teplovzdušná rúra: 160 °C,
plynová rúra: stupeň 3,
čas pečenia: 15 minút
0 0
Kačena I. Kačena I.

Kačena I. je offline (nepripojený) Kačena I.

Najjednoduchší šalát, ktorý robíme (a nám doma všetkým chutí) je: nakrájam čínsku kapustu a červenú kapustu, polejem troškou olivového oleja a sojovou omáčkou alebo klasikom(magi) a trošku vegety. Mňam...
0 0
janasv janasv

janasv je offline (nepripojený) janasv

Poznáte niekto polievku, ktorá sa volá SURDICA alebo ŠURDICA? Z čoho to je, ako sa varí? Vopred ĎAKUJEM.
0 0
Rozalka Rozalka

Rozalka je offline (nepripojený) Rozalka

Spoluvlastníčka "Prvého nitrianskeho medveďária" ...viac
janasv Pozri príspevok
Poznáte niekto polievku, ktorá sa volá SURDICA alebo ŠURDICA? Z čoho to je, ako sa varí? Vopred ĎAKUJEM.
pozri tu:
http://www.zsomsenie.sk/static/babicky/recept10.html
0 0
janasv janasv

janasv je offline (nepripojený) janasv

Ďakujem Ti. Skúšala som aj ja googlovať, ale sa mi to nepodarilo vygooglovať.
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

http://zeny.e15.cz/clanek/pro-zdravi...z-dyne-hokaido
http://zeny.e15.cz/clanek/domov/poch...epsich-receptu
Naposledy upravil lujza.j : 18.11.12 at 13:48
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

Uplne jednoduche,v jednom hrnci

Zpekana brokolica

pekac potriet tenkou vrstvou panenskeho olivoveho oleja
ocistene zemiaky pokrajat na platky a rozdelit na dve casti
jednu cast rozlozit rovnomerne po celom dne pekaca-mozu byt i v dvoch vrstvach,mierne polosime
surovu brokolicu rozobrat na ruzicky a poukladat rovnomerne na zemiaky
brokolicu poprekladame tenkymi platkami tvrdeho syra,
na to rozlozime rovnomerne zvysne platky zemiakov.
na vrch mozeme dat zopar platkov cesnakoveho masla a podlejeme to vodou tak,aby bola od dna pekaca cca na 1 cm.

typ:ak nemame alebo nechceme cesnakove maslo-koli tuku,mozeme si roztlacit par struckov cesnaku a vmiesat do vody,ktorou podlievame/cca 1 cmm od dna/

prikryte pecieme do mäkka,hotove nechame trosku zpiect do chrumkava bez pokrievky.

ziadne vajce,ziadna smotana .....skratka dietne a chutne.
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

vcera som googlila recept na marokanky a aha co mi pod tym nazvom naslo.vyzera to super.

Marokanky-rozky z listkoveho cesta

1 balenie listkoveho cesta
1 hrst do mäkka uvarenej soje
70 g do mäkka uvarenej hlivy ustricnej
70 g do mäkka uvarenej brokolice
50 g neudeneho ementalu
1 vajce
1 KL kari korenia
troska struhanky
morska sol
kecup-na ozdobenie

hlivu,brokolicu a soju roztlacit na pastu,pridat trochu struhanky,cca.polovicu rozlahaneho vajucka,kari a sol-dobre premiesat.
Vznikne jednoliata napln.
cesto nakrajat na stvorce ci trojuholniky,naplnit pastou a zvunut do tvaru rozteka.konce dobre pritlacit aby sa neotvorili.
plech vylozit papierom a klast roztekymktore nasledne potrieme zvysnym vajickom.
vo vyhrietej rure pecieme do zlatista,ked uz su takmer hotove ,posypeme rozky este syrom a nechme dopiect do okamihu,ked sa syr zacne topit.

pred podavanim mozeme ozdobit kecupom.
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať