Zavrieť

Porady

Domáca saláma

Hľadám niekoho, kto vie recept na domáci salám. Ale nie sladký,klasika mäsový.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Štefka 64 je offline (nepripojený) Štefka 64

    Štefka 64
    Neviem či je možné kúpiť konské mäso,stačí keď bude hovädzie,alebo bravčové. Neviem nájsť ani na internete recept. Takto by som vedela čo si tam pomeliem. Ďakujem a pekný deň.

    Štefka 64 je offline (nepripojený) Štefka 64

    Štefka 64
    Neviem si dosť dobre predstaviť, také množstvo rýb,keď jeden rybár môže mať v sieťke dvoch kaprov, a potom domov. Ale mäso je len mäso.:-)

    najag je offline (nepripojený) najag

    najag
    http://www.ceskykutil.cz/navody-a-in...ne/domaci-sala
    Domácí salám
    Potřebujeme 10 kg prorostlého vepřového masa, 4 dkg česneku, 22 dkg soli, 1 dkg sanitru, 1 dkg cukru, 3 dkg sladké mleté papriky, 4 dkg mletého černého pepře, 1 dkg mletého nového koření a trochu majoránky.
    Maso pokrájíme na kostky 5x5x5 cm a nejdříve ho promícháme s česnekem utřeným s troškou soli, až potom přidáme ostatní přísady.Natlačíme do nádoby tak, aby se k masu nedostal pokud možno žádný vzduch, a nádobu na tři dny uložíme do chladné místnosti. Za tu dobu by měla salámová hmota uzrát. Mezi tím si připravíme silná hovězí střeva a směs do nich pevně nabíjíme. Udíme jako klobásy. Na uzení používáme suché piliny, nejlépe z tvrdého listnatého dřeva. Potom musíme salám sušit. Nejlepším místem na sušení je komora nebo kůlna, kde salám necháme volně viset na provázku a musíme dát pozor na to, aby se jednotlivé kusy navzájem nedotýkaly.

    Paprikový salám
    Připravuje se podobně jako domácí salám. Potřebujeme na něj 10 Kg vepřového masa (libové a tučnější v poměru 7 + 3) , 2é dkg soli, 5 dkg pálivé papriky a 8 dkg sladké papriky, 1 dkg mletého černého pepře a 2,5 dkg kmínu.
    Slaninový salám
    je to salám pro chudší nebo pro ty co sní občas něco mastnějšího, tedy salám vyloženě nedietní. Koupíme asi 3 kg čistého hovězího masa. Semeleme jej na masovém strojku s otvory velkými 3 mm. Potom pokrájíme na kostky 4 kg tuhé slaniny a vše společně promícháme s kořením - 4 dkg pálivé mleté papriky, 3 dkg mletého kmínu, 4 dkg utřeného česneku a 22 dkg soli. Pár dnů necháme zrát v nádobě a v chladnu a potom nabíjíme. Protože jde o salám, střeva musí být široká a silná. Udíme a sušíme jako všechny výrobky tohoto druhu.

    najag je offline (nepripojený) najag

    najag
    Benka, ako si pomelies, tak budes mat, to zalezi uz naozaj iba na Tvojej voli, ci mas radsej vacsie kusky, ci mensie v salame

    mbclo je offline (nepripojený) mbclo

    mbclo
    Na tomto linku : http://jaknato.webpark.cz/HTML/Index.html je okrem obsiahlej a podrobnej teórie o výrobe syrov, tiež obsiahla téma "Malá škola údenára". Tu je okrem teórie výroby údenárskych výrobkov tiež receptúra na údené mäsá, klobásy a salámy.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.