Mám na Vás niekoľko otázok:
- oslovila ma jedna sro, aby som im opravila výkazy na poisťovne za zamestnancov, tak som opravovala a opravovala, až som zistila, že ekonóm, ktorý im spracovaval mzdy nepodal na SP, DU, a ani ZP prihlášky zamestávateľa, prihlášky zamestnancov, oznámenie o pletení dane zo závislej činnosti no prosto nič... Tak som začal od začiatku všetko pozerať. Poprihlasovala som zamestávateľa na ZP a aj zamestnancov, podala som aj mesačné výkazy. Na SP boli ln niektorí zamestnanci, takže ostatných som poprihlasovla...
- ale prosím táto sročka má tri zdravotné strediska v jednom je jeden pán doktor so sestričkou obaja sú na starobnom dôchodku, ako by som mala riešiť ich pracovný pomer, aby nebol pre sro príliž nákladný?
- v druhom robí doktor, ktorý je na dohodu, ale vykonáva dennú prax aj so sestričkou tá je na HPP
ako toto všetko optimalizovať???
A teraz ma oslovili na účtovníctvo celkové, tak neviem či je tam ničo iné ako klasické sročky? Ako je to s tými zdravotnými poisťovňami, lebo viem len, že im preplácajú body....
Zistila som, že majú kopec daňových dokladov na SZČO na doktora, ktoré mali byť vystavené na sročku, ako to všetko dať do poriadku???
Mám hlavu v smútku.
A to chcú urobiť daňové priznanie za rok 2007 a ja sa obáva či to vôbec stihnem, ale doktor je môj sused a spolieha sa na mňa....