Zavrieť

Porady

reklamácia plastových okien

Dobrý deň, chcela by som sa s niekym poradiť na otázku reklamácie plastových okien - nekvalitná praca - pukajú mi vyprávky okolo okien, doteraz som nemala dodaný ani preberací protokol, pričom mi tvrdia, že mi ho dali, keď mi ho nedali. Vie mi niekto poradiť, ako mám ďalej postupovať? Ďakujem
Usporiadat
branislavp branislavp

branislavp je offline (nepripojený) branislavp

Ďakujem cowboyka.
cowboyka cowboyka

cowboyka je offline (nepripojený) cowboyka

nie je začo
cowboyka cowboyka

chcem sa opýtať, čo robiť s častým orosovaním plastových okien. Vetrám pravidelne, ale stále mám problém s tým orosovaním okien. Vie mi niekto poradiť?
dega dega

dega je offline (nepripojený) dega

Chcem sa len podelit so skusenostou ohladom zliav na plastove okna. Koncom leta som si dal spravit kalkulaciu ale nezrealizoval.
V decembri firmy reklamovali zlavy 45, 40, a 20 percent a čuduj sa svete od troch rôznych firiem my prisla rovnaka ponuka ako ta v lete rzdiel bol 300 sk.
dega dega

dega je offline (nepripojený) dega

S firmou NOVAPLAST BA mam po roku a pol nedoriesenu reklamaciu zle osadeneho okna PO OTVORENI SA O CHVILU SAMO ZAVRIE.
cowboyka cowboyka

ináč ľudia, neviem, či niekto pozeral včerajšie správy na JOJ-ke - tak tam sa prezentovala tá firma, s ktorou už nechcem nikdy nič mať. Ževraj dávajú na našom Košickom Luníku IX - staré okná, čo vyradia ľudia, keď si dávajú plastové. No nezabiješ ich, ale na normálnych ľudí kašlu z vysoka - ja som ešte po roku a pol neobdržala žiaden preberací protokol, ale mám ich plné zuby, tak s nimi nechcem už nič mať. Len ľutujem terajších ľudí, čo si budú dávať robiť u nich okná - nevravím, okná sú super, ale tá práca ich kolektívu a ochota vyriešiť problém, nula bodov - no takto sa fakt neriešia problémy ľudí, ktorí ich živia, pretože keby si nedávali vymieňať okná, tak by nezarobili ani na slanú vodu. keby som vtedy vedela, že čo oni urobia so starými oknami, tak ich na mieste poničím a rozbijem sama a hotovo. Keby aspoň neboli taký múdry.
220870 220870

220870 je offline (nepripojený) 220870

Remeselník,stavbár.
kajasla Pozri príspevok
Kazdy by si mal po montazi okna skontrolovat a az potom podpisat preberaci protokol. Podpisom preberacieho protokolu vlastne suhlasite, ze vam okna osadili vporiadku. Reklamacie je najlepsie podavat pisomne ,aby to bolo oficialne. Ak sa firma atakuje telefonatmi , pripadne meilom mozu klienta odsuvat stale nabok. Ved peniaze zinkasovala a maju vela roboty ,tak na reklamacie nie je cas. Ak firma nereaguje ani na pisomnu raklamaciu ,potom je asi najistejsie kontaktovat obchodnu inspekciu.
,,,,,,,,,,Podpisom preberacieho protokolu vlastne suhlasite, ze vam okna osadili vporiadku,,,,Nieje to presné doplním. Tým potvrdzujete že okná sú v poriadku že vykonané dielo je na pohľad v poriadku,,,tj napríklad že okná a sklá sú čisté a bez škrabancov, alebo že omietky sú rovné.
Naposledy upravil 220870 : 14.12.08 at 18:40
220870 220870

Remeselník,stavbár.
ROBIN111 Pozri príspevok
Otázka je síce už staršieho dáta, ale ak vás to ešte zaujíma...
Okná sa ukotvujú dvoma spôsobmi.
1. Skrutkami.
Okenný rám sa v určitých rozostupoch poprevŕtáva a skrutkami sa prichytí o ostenie.

2. Konzolami.
V tomto prípade sa do okenného rámu nevŕta, ale použijú sa špeciálne konzoly, ktoré sa jedným koncom prichytia o rám okna a druhým koncom sa priskrutkujú do muriva.
Doplním na okná sa kotvy montujú v minimálnych rozostupoch od seba 600 mm.Na dvere 400 mm.
220870 220870

Remeselník,stavbár.
dega Pozri príspevok
Chcem sa len podelit so skusenostou ohladom zliav na plastove okna. Koncom leta som si dal spravit kalkulaciu ale nezrealizoval.
V decembri firmy reklamovali zlavy 45, 40, a 20 percent a čuduj sa svete od troch rôznych firiem my prisla rovnaka ponuka ako ta v lete rzdiel bol 300 sk.
Tak to bohužiaľ bežne beží. Niekedy sú v tom aj také drobnost iako zľava na plastové profili a pod.tj.= zľava na profil nie je to isté ako zľava na okná!!!
220870 220870

Remeselník,stavbár.
S firmou NOVAPLAST BA mam po roku a pol nedoriesenu reklamaciu zle osadeneho okna PO OTVORENI SA O CHVILU SAMO ZAVRIE

Ak ste podpísali preberací protokol, tak na toto sa reklamácia nevzťahuje.nič nenareklamujete.V podstate sa dá povedať že otvorené okno má len dve polohy,bud sa otvára ,alebo zatvára.Ja sa pri montáži snažím dosiahnuť stav aby otvorené okno zostalo otvorené, naopak dvere by sa mali po otvorení samé privrieť.
220870 220870

Remeselník,stavbár.
cowboyka Pozri príspevok
ináč ľudia, neviem, či niekto pozeral včerajšie správy na JOJ-ke - tak tam sa prezentovala tá firma, s ktorou už nechcem nikdy nič mať. Ževraj dávajú na našom Košickom Luníku IX - staré okná, čo vyradia ľudia, keď si dávajú plastové. No nezabiješ ich, ale na normálnych ľudí kašlu z vysoka - ja som ešte po roku a pol neobdržala žiaden preberací protokol, ale mám ich plné zuby, tak s nimi nechcem už nič mať. Len ľutujem terajších ľudí, čo si budú dávať robiť u nich okná - nevravím, okná sú super, ale tá práca ich kolektívu a ochota vyriešiť problém, nula bodov - no takto sa fakt neriešia problémy ľudí, ktorí ich živia, pretože keby si nedávali vymieňať okná, tak by nezarobili ani na slanú vodu. keby som vtedy vedela, že čo oni urobia so starými oknami, tak ich na mieste poničím a rozbijem sama a hotovo. Keby aspoň neboli taký múdry.
Firma vám zo zákona nieje povinná dať podpísať preberací protokol!!! Firma by to mala urobiť vo vlastnom záujme. Vy môže prakticky aj teraz reklamovať poškriabané okno.Museli by ho vymeniť!!!
220870 220870

Remeselník,stavbár.
jess Pozri príspevok
Na plastovom okne 150x150 mi popod spodný rám fúka cca na 40 cm. Dá sa s tým niečo robiť (nastaviť) alebo to treba reklamovať ? Okno máme 3/4 roka.
V tomto prípade sa asi jedná o nekvalite zapenené okno. Treba to vypeniť.Je to asi najčastejšia chyba pri montáži okien.
220870 220870

Remeselník,stavbár.
Katy a R Pozri príspevok
Stretli ste sa už s tým, že z rámu okna neodteká voda cez tie dierky, čo tam na to sú? Ak to stále neutieram (nie som celý deň doma) tak si nájde cestu a nanešťastie nie von...vlhnú a následne plesnivejú steny v rohu okna.
Ani výmena tesnenia nepomohla..
Ak neodteká tak je možno upchatá lístím, v tých otvoroch sa často zakukluje hmyz. Skúste ich prepchať nejakým drôtom. Niekedy stačí povysávať alebo prefúkuť vzduchom.
cowboyka cowboyka

220870 Pozri príspevok
Firma vám zo zákona nieje povinná dať podpísať preberací protokol!!! Firma by to mala urobiť vo vlastnom záujme. Vy môže prakticky aj teraz reklamovať poškriabané okno.Museli by ho vymeniť!!!
dík za radu, áno, firma vo vlastnom záujme by mala dať ten preberací protokol - veď aj od toho, ako s vami kto komunikuje a jedná, robí dobré meno vašej firmy - no nie?

Ja s tou, čo mi robila plastové okná už nechcem nič mať, už som rezignovala, nebaví ma donekonečna sa s nimi hádať a naťahovať, i keď som v práve - nestojí mi to za moje zdravie. Už ku mne chodili ako na hodiny klavíru, takže asi tak. Fakt to nestojí zato a ešte tá dotyčná osoba je veľmi dôležitá - dôležitejšia asi ako paragrafy v našich zákonoch. Takže asi takto by som tento môj problém ukončila a nechcem ani protokol o prebratí okien, ani už fakt nič od nich - už sme si to samy urobili, takže kašlem na nich.
Antea Antea

Antea je offline (nepripojený) Antea

A to som si myslela, že len ja mám problémy s oknami. Mne firma L.M.J. Salamander Nitra namerala o 3 cm menšie okná a reklamáciu vôbec nechce uznať. Také romány, ktoré mi odpísali ste ešte nečítali. Vraj svojim podpisom som rozmery potvrdila, ale to mi nepovedali, že si mám po nich premerať a potom podpísať. Je to úžasná zábava, ktorá dospela do štádia výroby nových okien u inej firmy. Lebo keby som sa mala na to čudo pozerať, tak ma asi porazí. Verím, že by som s nimi súdny spor vyhrala, ale plánované prerábanie bytu by sa pretiahlo asi o dva roky- stačilo od leta.
cowboyka cowboyka

no je to fakticky ťažké s tými kadejakými firmami, čo zhrabnú peniaze a človek od nich dostane nekvalitné prevedenie výrobkov a ešte sú k tomu aj múdry, že čo my vlastne od nich chceme.

Takto si robia veľmi nepekné meno svojím firmám, o to je to ťahšie, keď tú firmu vlastník nechá na takýchto ľudí a niekedy aj sám on zato môže veľkou čiastkou.

Ja som už fakt rezignovala, lebo to sú naťahovačky na dlhé lakte a ja si preto nezničím svoje zdravie, aj keď som v práve.

Držím palčeky všetkým, ktorý na toto majú ešte nervy zo železa
jarco jarco

jarco je offline (nepripojený) jarco

Ak to chceš vybaviť musiš im napisať do reklamácie že ak nie sú ochotný to odstránit zavoláš si nestráneho odborníka na posúdenie stavu prevedenej práce, ktorý všetko vyhodnotí a zdokumentuje. Ak sa to bude dať odstrániť pre nekvalitne prevedenú prácu zavoláš si odborníkov na odstránenie týchto nedostatkov.Samozrejme že všetky finančné výdavky im daš k úhrade.Ak sa nedohodneš pohovorom musíš to mať zadokumentované pre dalšie kroky poprípade aj právne.
cowboyka cowboyka

aj o tomto som ja už veľa krát uvažovala, ale jednoducho financie nato niesu a človeka to fakticky časom prestáva baviť, takže rezignuje. A naťahovať sa po súdoch ozaj nemám záujem, doteraz som sa naťahovala s jednou záležitosťou dva roky, takže asi takto. Ale vďaka za radu, niektomu to fakticky môže dosť pomôcť
cowboyka cowboyka

chcem sa opýtať, v poslednej dobe mám problém s oknami, ak ich otvorím, tak sa mi niekedy hromadí voda nie v odtokovom žliabiku, ale v tom druhom žliabiku blízku interiéru. Je to normálne, alebo je v tom nejaký iný háčik?

A to časté vetranie stále nepomáha, vetrám pravidelne ráno, keď som doma i cez deň, večer pred spaním a stále mám orosené okná a voda mi steká dokonca aj na parapetu. Vetrám tak, že urobím prievan na cca 5-10 minút dľa návodu, ale aj tak to nepomáha.

Má niekto nejakú inú radu na obe moje otázky?
cowboyka cowboyka

to sa nikto nestretol s takýmto prípadom?
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať