Zavrieť

Porady

Domáce talianske cestoviny s pestom

tento recept robim sice od oka ale pre vas som ho odmerala.
2,5 pohara hladkej muky special / 2,5 dcl /, 1 cele vajicko, 10- 15 dkg tvrdeho syra, soľ, vlazna voda

POSTUP PRÍPRAVY

cesto si pripravime spojenim hladkej muky vajicka nastruhaneho syru a vlaznej vody / tu dame podla toho ake cesto zvykneme vypracovavat - tuhost/.
dobre vymiesime a nechame odlezat. je toho dost ja davam polovicu do mrazaku na horsie casy alebo to urobte cele a nechajte vysusit polovicu cesta nakrajaneho na rezance.
cesto rozvalkame na pomucenej doske do obdlzniku, prekrojime po dlzke cesta polozime na seba a ostrym nozom krajame dlhe rezance. hotove premiesavame chvilku medzi prstami na pomucenej doske a nechame trosku obschnut a vyvarime v dostatocnom mnozstve osolenej vody.
Polejeme trochou olivoveho oleja a vmiesame bazalkove pesto s rajcinami.Pozor nie veľa, tak primerane aby to nebolo priečne.Trosku posolime.Posypeme postruhanym syrom.

Nam to velmi chuti a dufam, ze bude aj vam.
Je to fuckt dobreee.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!

    Domáce talianske cestoviny s pestom

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.