Súhlasím, že s tými bryndzovými haluškami by som neriskovala... Všetky uvedené , horespomínané jedlá sú naozaj chutné, ale snaž sa pri plánovanom menu dodržať aj to, aby všetky jedlá neboli veľmi ťažké a pri podávaní jedál dodrž nasledovný postup :
Buď :
1. studené predjedlo
2. polievka
3. hlavné jedlo
4. dezert
Alebo :
1. Polievka
2. Teplé predjedlo
3. Hlavné jedlo
4. Dezert
Ako aperitív sa ponúka buď nejaké dezertné /korenené, sladšie víno/ alebo biela čistá pálenka, na slovenské pomery ba som doporučila kvalitnú slivovicu.
Ako digestív, teda pálenka na záver slávnostného menu sa podáva zvyčajne konjak.
Počas jedla nezabúdaj, že k bielemu mäsku ide biele suché víno a k tmavému mäsu ide červené suché víno. Nekupuj sladké víno - cudzinci pre sladké vína nemajú pochopenie
. Ak je mäsko veľmi korenené a výrazne ochutené, je jedno, aké víno k nemu zvolíš.
Pozor, biele vínko má byť vychladené na cca 7-8 *C a červené vínko by malo mať starú pivničnú teplotu, tzn. okolo 14-15*C.
K typickému slovenskému menu by som zvolila typické slovenské prestieranie.
Ak náhodou na slávnostnú tabuľu (slávnostne prestretý stôl) položíš kyticu kvetov vo váze, táto by nemala prevyšovať výšku očí sediacich hostí, aby sa nemuseli kvôli kytici vytáčať.
A na záver nezabudni na typickú slovenskú hudbu, ktorá bude len nerušene znieť.
A daj nám vedieť, ako to dopadlo.
Joj, aby som ešte na niečo nezabudla - uvítaj ich chlebom a soľou, tak ako sa na Slovanov patrí .