Zavrieť

Porady

Hrnce od firmy Ametist

Má niekto skúsenosti s kúpou hrncov od fy Ametist zn. Palladium Lux - s momoriadnymi povrchovými vlastnosťami. Ja nie dobré, pri prvých použitiach - varení jahodovej želatíny - postupovala som podľa návodu a miešala som určenou metličkou. Hrniec má odvtedy pravidelné ryhy na dne. Predajca reklamáciu neuznal, dôvod, že umelohmotná pomôcka nespôsobila ryhy na dne omáčnika, potvrdil to aj jej znalec. Prehlasujem, že som miešala umelohmotnou metličkou, ktorú som tiež zakúpila od spomínanej firmy. Mám celú sadu riadu a na najviac používanej panvici nám ryhy hrúbky vlasu, vonkajšie škrabance, hoci narábam s riadom ako s maľovaným vajcom a mám skúsenosti s varením v povrchovo upravených riadoch. Poraďte ako ďalej.
Usporiadat
apsgroup apsgroup

apsgroup je offline (nepripojený) apsgroup

Ja som bola prave vcera na predvádzačke takýchto hrncov.
Celkom sa mi páčili, teta rozprávala, ze sa im nič nestane.
Tak aj mna by zaujímali vase skúsenosti.
0 0
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
Braňo Braňo

Braňo je offline (nepripojený) Braňo

S kvalitou týchto hrncou nebude asi čosi v poriadku, už sme to tu rozoberali.
Skutočne neprimeraná cena.
http://www.porada.sk/t26549-ametist.html
0 0
evakr evakr

evakr je offline (nepripojený) evakr

budte opratrná pri nákupe. Tú istú službu vám urobia lacnejšie hrnce, tých istých vlastností. Nebudete mať nervy, keď sa nebudú chovať tak, ako vám ich predvádzali. Moja vlastná skúsenosť.
0 0
lenocka92 lenocka92

lenocka92 je offline (nepripojený) lenocka92

Ja tieto hrnce pouzivam skoro rok a som s nimi maximalne spokojna. Peciem v nich dokonca aj maso a kolace. Ked v nich varim nieco, co sa miesa, pouzivam drevenu varesku- a ziadny problem.
0 0
eskoRS eskoRS

eskoRS je offline (nepripojený) eskoRS

hrnce od firmy ametist mame 4 roky,su uplne v poriadku,manzelka v nich vari kazdy den a nevymenila by ich za ziadne ine,cena zodpoveda kvalite,lahko sa umyvaju,jedla v nich neprihoria,vari v nich bez tuku,len sa nesmu davat do rury aby neobhoreli rucky.mame hrnce aj od firmy winston tak isto s nelepivym povrchom,ale tie sa nam vypukali,a firma sa stratila.mame od ametistu aj ortopedicke madrace a vlnene prikryvky,s tym tiez nie su problemy,dokonca ma prestal boliet chrbat,aj krcna chrbtica, mozem len odporucit.
0 0
kacenka29 kacenka29

kacenka29 je offline (nepripojený) kacenka29

Aj ja mám hrnce od Ametistu (iridiove myslím) a som maximálne spokojná s kvalitou. Je pravda, že rúčky som menila, ale nebol s tým problém. Moja mama dokonca v nich pečie torty (korpusy). Pečiem a varím bez tuku, a nesolím. Až po dovarení. Keď pečiem mäso bez soli, nie je to ani moc poznať.
0 0
Chobot Chobot

Chobot je teraz online Chobot

Braňo Pozri príspevok
S kvalitou týchto hrncou nebude asi čosi v poriadku, už sme to tu rozoberali.
Skutočne neprimeraná cena.
http://www.porada.sk/t26549-ametist.html

Trochu
Ja len čakám, kedy budú ponúkať také hrnce, v ktorých sa dá variť nielen bez tuku a soli, ale aj bez mäsa a zeleniny. Proste tam nalejem vodu a za hodinu budem mať hovädziu polievku.
1 0
Modroocko Modroocko

Modroocko je offline (nepripojený) Modroocko

Nerobím druhým to, čo nechcem, aby robili mne. ...viac
Chobot Pozri príspevok
Trochu
Ja len čakám, kedy budú ponúkať také hrnce, v ktorých sa dá variť nielen bez tuku a soli, ale aj bez mäsa a zeleniny. Proste tam nalejem vodu a za hodinu budem mať hovädziu polievku.
Science-fiction v praxi ? :-)
0 0
Bella84 Bella84

Bella84 je offline (nepripojený) Bella84

No ja osobne som tiež bola na tej predvádzacej akcii a pred chvíľou som sa odtiaľ vrátila, ale môžem povedať, nebolo to nič moc. Šikovné panie nám predvádzali ako sa robí praženica bez oleja, vyprážaný syr bez trojobalu a bez oleja a napokon na tej istej panvici udusili, či vlastne upiekli kuracie stehno. Všetko to robili na horáku (aj kura). Chutilo to super, ale triezvy človek, ktorý si vie zrátať dva a dva rýchlo pochopí, že tie predvádzacie riady dostávajú každú chvíľu nové a nové. Veď len posúďte: 10-dielna sada hrncov (2 hrnce, omáčnik, panvica a pekáč, k tomu na všetko pokrievky) spolu za 55 000 korún, samozrejme pri spísaní zmluvy na mieste všetko "len" za 19 000... Zadarmo samozrejme sadu ovčích paplónov, k tomu lanolínový prací prostriedok a kopu drístov... Si vyrátajte, koľko musí mať potom ten jeden výrobok výrobnú sumu. A ešte, ak vydrží 20 takýchto prednášok, tak je dobre. To je taká capina a blázon každý jeden, čo im na to skočí. Mimochodom, každý, čo tu píše chvály, buď s tým robí alebo je za to platený.
0 0
Jastrela Jastrela

Jastrela je offline (nepripojený) Jastrela

Irridiový riad od Ametistu mám 3. rok a som maxi spokojná.Moji chlapi v ňom varia čo srdce ráči je to skutočne úsporné,olej sa používa na kávové lyžičky a nie litre ako sme boli naučení variť v klasike.Včera som bola na takej istej predvádzačke a dokúpila som si hlbokú zapekaciu misku a už teraz som z toho nadšená.Je to dobrá investícia,len to treba využívať a nie sa na to pozerať.
0 0
Chobot Chobot

Chobot je teraz online Chobot

Jastrela Pozri príspevok
Irridiový riad od Ametistu mám 3. rok a som maxi spokojná.Moji chlapi v ňom varia čo srdce ráči je to skutočne úsporné,olej sa používa na kávové lyžičky a nie litre ako sme boli naučení variť v klasike.Včera som bola na takej istej predvádzačke a dokúpila som si hlbokú zapekaciu misku a už teraz som z toho nadšená.Je to dobrá investícia,len to treba využívať a nie sa na to pozerať.
Nechem ti brať ilúzie, ale pozrel som si stránku toho Ametistu. Už skladba stránky vzbudzuje vo mne nedôveru, nikde neuvádzajú ceny, on line nákup možno len po prihlásení, lenže registrovať sa nedá on line. Teda vôbec tam nemajú info o registrácii.

Ale zaujímavé je, že som tam našiel nejaké video z výroby hrncov. TO, že to robia ako v manufaktúre, by sa ešte dalo prehliadnuť. Ale nejaký chlap tam odlieva, vraj platinové hrnce. Nabere roztavený kov do naberačky a leje do formy.

Laika by možno o....i, ale pokiaľ si človek uvedomí, že platina sa taví pri teplote 1768 st.C, čo je viac ako železo (1538 st. C), tak mu musí byť jasné, že to, čo tam nalievajú, nemôže byť platina ani iný ušľachtilý kov. Samotné hrnce sú odlievané z hliníka (tavný bod 660 st.C), čo zodpovedá spôsobu zobrazenej práce a zariadeniu.

A iridiové hrnce to už vôbec nemôžu byť, ten sa taví pri teplote 2466 st.C.

Pokiaľ deklarujú, že je to platinový, iridiový či iný riad, tak mooožno je tam nejaká niekoľko mikrónová vrstva tohto kovu. Inak samotné riady sú buď hliníkové alebo nerezové a povrch býva teflonový.

Ale ak sú užívatelia s nimi spokojní a boli ochotní vycálovať také nehorázne peniaze, tak to len dokazuje, že tieto firmy zvolili veľmi dobrú marketingovú a presvedčovaciu techniku.

Ja si radšej kúpim každých 5 rokov novú sadu hrncov za 4000 SKK, než jednu súpravu úžasných systémov za 20.000, ktorá vraj vydrží aj 20 rokov.
Naposledy upravil Chobot : 24.07.08 at 16:24
0 0
petmar petmar

petmar je offline (nepripojený) petmar

Treba aj veriť tým, čo sú s takýmito hrncami spokojní, naša rodina a už aj dcérina patrí k nim. Netreba však celú sadu, máme po 1 pekáči a 1 väčšom hrnci s pokrievkami. "Bežná" sada riadov sa takmer nevyužíva, len občas jednotlivé hrnce.. A peniaze sa minú i na väčšie blbosti, čo sa takto denno-denne nevyužívajú. Dôkazy zo života, ako sa rýchlo, úsporne a zdravo navarí sa mi už nechce písať, bolo toho dosť. Kto neverí, že je dobrý napr. Ford, nech jazdí na Š120, veď aj tá ide a kúpi si ďalšiu každý rok...a žiadne hrnce nepredávam!
0 0
Antea Antea

Antea je offline (nepripojený) Antea

Ja mám hrnce Zepter, sú drahé, sú fajn, sú masívne. No tiež nie sú zázračné, aj bez tuku sa dá v nich variť, aj poriadne v nich prihorí. No idú dobre umyť, keď sa doškriabu môžem si ich dať preleštiť bez toho aby som mala strach, že mi zmizne nejaká povrchová vrstva.
0 0
barto barto

barto je offline (nepripojený) barto

Mám tieto hrnce doma - celú sadu. Je pravda, že sa v nich dobre varí, nič sa nepripečie a tiež je jedlo aj skôr uvarené, ale na tých mojích sa zoškvarili rúčky a odleteli z príkryvok úchytky.
0 0
Chobot Chobot

Chobot je teraz online Chobot

barto Pozri príspevok
Mám tieto hrnce doma - celú sadu. Je pravda, že sa v nich dobre varí, nič sa nepripečie a tiež je jedlo aj skôr uvarené, ale na tých mojích sa zoškvarili rúčky a odleteli z príkryvok úchytky.
Teraz ktoré - Ametist alebo Zepter??
0 0
branislavp branislavp

branislavp je offline (nepripojený) branislavp

Ja neviem poradiť ktoré sú lepšie či Ametist alebo Zepter, nemám skúsenosti.
Aj v obyčajných hrncoch sa dá bez problémov variť bez tuku, aj v obyčajnom pekáči sa dá piecť do chrumkava kurča bez pridania tuku, aj ostatné, iba to treba vedieť. Kedysi keď som piekla kurča a chcela som ho mať veľmi chutné a do chrumkava upečené, potrebovala som k tomu dosť masla, teraz viem, že upiecť kurča sa dá aj bez pridania akejkoľvek kvapky oleja, masla, či tuku. Prvoradé je kurča pripraviť vopred tak ako ho chcem mať ochutené takpovediac na akú nôtu ho chcem mať okorené, nechám odležať v chlade aj niekoľko hodín, keď ho idem piecť podlejem troškou vody, nie veľa, málo, aby sa neuvarilo, vidličkou opatrne popichám plytko pod kožu, aby som nezasiahla do mäsa a aby sa tuk z kože pri pečení dostal na povrch, dám piecť,polievanie počas pečenia pokračuje a kurča je krásne upečené. Vyhýbam sa koreninám , ktoré obsahujú glutamany. A je to urobené v obyčajnom pekáči, ktorý dávno používali aj moji predkovia.
Tiež chodievam na predvádzacie akcie, kde ponúkajú hrnce, za nehorázne ceny, ale mňa to vôbec neoslovilo. Mám skúsenosti také, že hrnce podobnej kvality a možno ešte aj lepšie sú aj v obchodoch a podstatne za nižšiu cenu. Ale to je každého vec ako sa rozhodne, či si takéto hrnce kúpi, alebo nie. Pre mňa najzaujímavejší je tlakový hrniec, kde ihneď zistím, že je tam úspora času pri varení a tým samozrejme čo je prvoradé úspora energie. Ale s tým tiež je nutné vedieť zaobchádzať, čo sa týka bezpečnosti. Prajem pekný deň a správnu voľbu pri výbere hrncov.
0 0
stefanem stefanem

stefanem je offline (nepripojený) stefanem

ja som spokojny.
0 0
stefanem stefanem

stefanem je offline (nepripojený) stefanem

Palladium lux-Ametist,ano mam ich a som veľmy spokojny.Mam aj Zepterky od svokry,kupila to pred 8 rokmi su tiez dobre ale iba na pare,pečenie problemove,náročné na udržbu.Mam aj 1ks Titanium-germany.Teras najnovšie titanove hrnce Palladium lux od firmy Ametist,vyborné na pečenie bez oleja,nič sa mi tam nepripály a mäso mam v nich raz-dva hotové a šťavnaté,nema chybu to mäso.Udržba-umyvanie je veľmy pohodlne,často krat iba vytriem papierovou servítkou.Poviem vam že sú aj úsporne na financie lebo sú že vraj z liatiny,nahrejem ich a dam na polovyčny stupen a pečiem , v necelej polke pečenia alebo varenia vypnem zdroj tepla a necham to dôjť-mal som aj preplatky.Da sa tam upiecť aj babovka a to hore na sporaku,lebo liatina pečie aj boky čo iné hrnce čo mám nedokážu.Je pravda že stoja 30000 Sk-5ks hrncov+2ks lúžkovin z ovčieho runa.Ale stoji to za to a to bola že vraj velkoobchodná cena,kedže priamo na prezentacii firmy nemusim znasat naklady za maloobchod,čo by aj sedelo kedže mamka dala za 1 ks titanovy-germany pred 4 rokmi 9000 Sk a k tomu nedostala nič viac.Je pravda ako som čital ze sa daju kupiť aj lacnejšie napr.teflonove ale ja chcem žiť,lebo viem že teflon je toxicky a vylučuje po par použitiach jedy do jedla aj do vzduchu,čital som ze spôsobuje rakovinu,neplodnosť,vrodené poruchy...a davaju to vyrabat činanom.Niekde už je teflon v hrncoch už zakazany.racej si priplatim za titanovu vrstvu,lebo investicia do zdravia je najlepšia.Viem ze je to ale to bol môj osobný názor a skusenost s titanovim riadom firmy ametist-palladium lux.A čo sa tyka poškriabania ako som cital vyššie,este nevymyslely nepoškriabatelne hrnce,to by musely byt z diamantu.Ja použivam drevenu varešku alebo kvalitnu umelú chňapku či obracačku na mäso a je všetko OK.ked nahodou by som si ich poškriabal tak že by už pripaľovali tak si dam urobit repasaciu povrchu a hotovo-slúžia dalej.Podla mna ked si dvaja ludia kupia v tej istej firme auto,no jeden v nom bude vozit cement a tehly,druhy zas na auto si dava pozor a stara sa on,tak ktore auto bude vyzerat lepsiejedno bude stale ako nove a druhe bude uz po niejakej generálke laku.DOVi a DOPO
Naposledy upravil stefanem : 21.02.09 at 14:32
0 0
jun2006 jun2006

jun2006 je offline (nepripojený) jun2006

Chobot Pozri príspevok
Trochu
Ja len čakám, kedy budú ponúkať také hrnce, v ktorých sa dá variť nielen bez tuku a soli, ale aj bez mäsa a zeleniny. Proste tam nalejem vodu a za hodinu budem mať hovädziu polievku.
Ja sa len cudujem, ze sa ludia stale dokola nechaju klamat..

Co povies Chobot - nestalo by za to, navrhnut nejaky zakon o zakaze predaja hrncov?

Blbcov predsa proti podvodnikom dokaze najlepsie ochranit len stat, nie?

0 0
Chobot Chobot

Chobot je teraz online Chobot

jun2006 Pozri príspevok
Ja sa len cudujem, ze sa ludia stale dokola nechaju klamat..

Co povies Chobot - nestalo by za to, navrhnut nejaky zakon o zakaze predaja hrncov?

Blbcov predsa proti podvodnikom dokaze najlepsie ochranit len stat, nie?

Pokiaľ sa odvolávaš na tú tvoju tombolu, tak ťa musím trochu poopraviť, pretože aj toto už štát reguluje a to zákonom o ochrane spotrebiteľa pri podomovom predaji. V zmysle tohto zákona môže zákazník od kupnej zmluvy odstúpiť od 7 dní bez uvedenia dôvodu.

A predávať tiež nemôže hocikto - musí mať na to firmu alebo živnosť. Ani tebe nikto nezakazuje organizovať tombolu, len musíš splniť zákonom dané povinnosti.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať