Caute,
krb na drevo, uhlie potrebuje samostatny komin. Tak ako bolo povedane. Bezkominove krby su 3 druhy ( v podstate). Elektricke - len efekt, aj to taky chaby. Plynove - nepotrebuju komin, ale pripojenie musi byt urobene odbornikom. Neda sa premiestnovat. Ale robi teplo. Pozor - otvoreny ohen, ziadne skla, dvierka a pod. Inac sa straca teplo. Najidealnejsie podla mna su bezkominove krby na lieh (bio alkohol). Netreba ziadne povolenie, ziadna zlozita montaz, namontujes ako obraz alebo policku. Tiez to ma otvoreny ohen, celkom slusny vykon. Bacha na to co tam vlejes a palis, pouzivaj original palivo (rozny dodavatelia na trhu, s cenami od 85 sk/liter po 360 sk/).
Su 3 silny dodavatenia liehovych krbov an SK trhu, Neidem robit reklamu, ale ked pogooglujes, zistis, ze jeden ma perfektny web, ponuka vsetkomozne, ale v skutocnosti toho vela nema, len dobre obrazky a predajnu s obkladackami, a reklamu. Druhy su viacmenej opravari aut, krori sa nejakym omylom dali do toho biznisu. Treti dodave dobre bezkominove krby za dobre ceny, len nema "kamenne" predajne (asi preto tie nizke ceny). Ale co som si objednal, to prislo.
Vyhoda tych alkoholovych je aj ta, ze zvlhcuju vzduch, na rozdiel od klasickych krbov.
Vela zdaru.