Zavrieť

Porady

Vynikajúci tvarohový koláčik

COGITO ERGO BOOM
Cesto:

1 pohar (250 ml) krystaloveho cukru, 2 pohare polohrubej muky, 1 pohar slahacky, 3 vajicka, 1 prasok do peciva, 1 vanilkovy cukor; na povrch: 250 g tvarohu, 1 vajce, cukor podla chuti,1 mensi pohar dzemu

Postup:

Vsetky prisady na cesto dobre vymiesajte.
V miske si pripravte tvaroh - do tvarohu dajte vajicko, cukor podla chuti ak chcete trocha citronovej kory a hrozienka, vsetko dobre premiesajte.
Cesto vylejte do vymasteneho a mukou vysypaneho plechu.
Na cesto striedavo ukladame lyzickou kopky z tvarohu a dzemu (dzem by mal byt hustejsi.
Kolac pecieme v stredne vyhriatej rure.
Pri peceni sa kopky mierne prepadnu do cesta a vytvoria sa dierky.
Na zaver kolacik pocukrujeme.


Tento skvely kolacik ma vzdy zachrani, ked uz naozaj neviem co.
Naposledy upravil kitky : 03.05.08 at 15:37
Usporiadat
alla66 alla66

alla66 je offline (nepripojený) alla66

Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac
Blankake, používaš starodávnu šumienku? ...môžem dať nápoj v prášku Tang?
1 0
Blankake Blankake

Blankake je offline (nepripojený) Blankake

alla66 Pozri príspevok
Blankake, používaš starodávnu šumienku? ...môžem dať nápoj v prášku Tang?
Používam starodávnu (super výraz) šumienku - takú klasickú v malom balení na 0,6 l. Ale tuším som raz skúšala aj Tang. Tam ide skôr o tú príchuť, možno by mohla byť aj šťava z kompótu
1 0
Darma111 Darma111

Darma111 je offline (nepripojený) Darma111

Tvarohové řezy
Suroviny
Těsto: 250 g krupicové mouky, 150 g másla, 1 vejce 100 g práškového cukru 1/2 prášku do pečiva
80 g mletých ořechů Vše spolu utřeme a rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Náplň: 400 g tvarohu (nemusí být lisovaný) 150 g práškového cukru 1 vanilínový cukr 1 kysaná pochoutková smetana 1 žloutek (do náplně môžeme přidat 4 polévkové lžíce kokosové moučky) Vše spolu smícháme a náplň rovnoměrně nalejeme na třené těsto.
Piškotové těsto: 3 žloutky 3 polévkové lžíce práškového cukru 3 lžíce polohrubé mouky sníh ze 4 bílků
1/2 balíčku prášku do pečiva Žloutky utřeme s cukrem. Přidáme tuhý sníh z bílků, mouku a kypřící prášek. Zlehka promícháme a těsto rozetřeme na tvarohovú náplň. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 25 minut. Piškotové těsto by mělo mít zlatavou barvu.


Moja mama v nedelu robila tento koláč, bol fakt dobry, nie veľmi sladký taký ľahký, akurát, že pod tvarohovu plnku dala ešte lekvár...
1 0
mifri mifri

mifri je offline (nepripojený) mifri

a aký tvaroh môžem použiť? ďakujem
0 0
Darma111 Darma111

Darma111 je offline (nepripojený) Darma111

Mama použila hrudkovitý tvaroh, v recepte to nie je špecifikované aký druh máš použiť, takže predpokladám, že može byť aj hrudkovitý aj hladký tvaroh.
0 0
liba2 liba2

liba2 je offline (nepripojený) liba2

kitky Pozri príspevok
.....Tento skvely kolacik ma vzdy zachrani, ked uz naozaj neviem co.
Tiež som ho upiekla dnes, všetci ma chválili , takže kitky, tá pochvala patrí aj tebe , skutočne je lahodný.....
0 0
mifri mifri

mifri je offline (nepripojený) mifri

[QUOTE=kitky;722249]Cesto:

1 pohar (250 ml) krystaloveho cukru, 2 pohare polohrubej muky, 1 pohar slahacky, 3 vajicka, 1 prasok do peciva, 1 vanilkovy cukor; na povrch: 250 g tvarohu, 1 vajce, cukor podla chuti,1 mensi pohar dzemu

Tá šľahačka má v ceste urobiť nejaký zázrak, alebo len vylejem a premiešam. A robím niečo zle, keď po upečení mám lekvár miestami prepadnutý až na dno plechu? lepšie by bolo, keby sa mi pozlieval s tvarohovými kôpkami. Asi bol moc hustý a ťažký.
0 0
AlenockaS AlenockaS

AlenockaS je offline (nepripojený) AlenockaS

stále sa učím
ahoj Kitky, vyskúšala som, je fakt výborný ! :-)
0 0
mariannka13 mariannka13

mariannka13 je offline (nepripojený) mariannka13

aká má byť tá šľahačka?????
0 0
liba2 liba2

liba2 je offline (nepripojený) liba2

mariannka13 Pozri príspevok
aká má byť tá šľahačka?????
použiješ normálnu sladkú smotanu 33% na šľahanie.
0 0
ivka70 ivka70

ivka70 je offline (nepripojený) ivka70

Ja ten tvarohovy kolac robim tak, ze do kopky tvarohu dam do stredu lekvar, alebo naopak, do kopky lekvaru do stredu tvaroh.

Potom je v kazdom kusku aj tvaroh aj lekvar

Ja viem, som narocna
1 0
liba2 liba2

liba2 je offline (nepripojený) liba2

mifri Pozri príspevok
Tá šľahačka má v ceste urobiť nejaký zázrak, alebo len vylejem a premiešam?

A robím niečo zle, keď po upečení mám lekvár miestami prepadnutý až na dno plechu? lepšie by bolo, keby sa mi pozlieval s tvarohovými kôpkami. Asi bol moc hustý a ťažký.
šľahačku nešľaháš, len zamiešaš do cesta (cesto je z nej ľahodnejšie ako keď sa použije kombinácia mlieko+olej).
1 0
pasuliatko pasuliatko

pasuliatko je offline (nepripojený) pasuliatko

cholerický drak s váhavým srdcom alebo váhavý drak s cholerickým srdcom.... ?????? ...viac
2 0
alla66 alla66

alla66 je offline (nepripojený) alla66

Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac
ivka70 Pozri príspevok
Ja ten tvarohovy kolac robim tak, ze do kopky tvarohu dam do stredu lekvar, alebo naopak, do kopky lekvaru do stredu tvaroh.

Potom je v kazdom kusku aj tvaroh aj lekvar

Ja viem, som narocna
Tento koláč alias " prešívaná deka " robím podobne, len že do cesta pridám 3 lyžice kakaa....kombinujem tvaroh s džemom, alebo s nutelou
1 0
alla66 alla66

alla66 je offline (nepripojený) alla66

Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac
Blankake Pozri príspevok
Pridávam "Tvarohový so šumienkovou polevou" - moje prieberčivé deti sa idú po ňom dotrhať :

Na stredne veľký plech: 3 vajcia, 180 g polohrubej múky, 180 g práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 8 lyžíc horúcej vody, štipka soli, 2 balíky tvarohu (2 x 250 g), 1 pochúťková kyslá smotana, 2 vanil. cukry, 3 - 4 lyžice práškového cukru, šumienka v prášku, 0,8 l vody, 2 Zlaté klasy, asi 150 g cukru
(želatína)

Cesto:
Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridávame horúcu vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
Plnka:
Tvaroh vymiešame s van. cukrom a kyslou smotanou. Ja zvyknem pridať aj želatínu na spevnenie.
Poleva:
Pripravíme 0,8 l šumienky (šumienka v prášku - najlepšia je citrónová, ale môže byť aj malinová, pomarančová, kiwi...). 2/3 vody s cukrom dáme zovrieť do hrnca, pridáme šumienku. V 1/3 vody rozmiešame Zlaté klasy a za stáleho miešania prilejeme do vriacej vody, varíme do zhustnutia (želatínová konzistencia).

Na vychladnuté cesto natrieme tvarohovú plnku a navrch nalejeme mierne vychladnutú šumienkovú polevu. Koláč dáme stuhnúť do chladu (najlepšie do druhého dňa).
Idem piecť a error....Blanka, prečo dávaš do piškótového cesta štipku soli? Pečiem dlho, ale toto čítam prvý raz
0 0
Blankake Blankake

Blankake je offline (nepripojený) Blankake

alla66 Pozri príspevok
Idem piecť a error....Blanka, prečo dávaš do piškótového cesta štipku soli? Pečiem dlho, ale toto čítam prvý raz
Neviem, taký mám recept
Ale aj do krupicovej kaše sa dáva trošku soli...
0 0
alla66 alla66

alla66 je offline (nepripojený) alla66

Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac
Blankake Pozri príspevok
Neviem, taký mám recept
Ale aj do krupicovej kaše sa dáva trošku soli...
..zaujímavé
0 0
Darina1234 Darina1234

Darina1234 je offline (nepripojený) Darina1234

aj do palaciniek
0 0
Maruška54 Maruška54

Maruška54 je offline (nepripojený) Maruška54

alla66 Pozri príspevok
Idem piecť a error....Blanka, prečo dávaš do piškótového cesta štipku soli? Pečiem dlho, ale toto čítam prvý raz
ja dávam sol do bielok sneh je potom lepšie vyšlahaný
1 0
velvet velvet

velvet je offline (nepripojený) velvet

štipka soli by sa mala dávať aj do kávy...ževraj vynikne jej vôňa

inak kedysi dávno som niekde čítala, že tam kde ide cukor má sa dať aj štipka soli, a tam kde treba dávať soľ, tak aj štipku cukru. Väčšinou to dodržiavam a nemám s tým problém...iba niekedy sa stane že do sladkého dám iba štipku cukru, a....
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať