Braňo Celodenné čerpanie NV sa posudzuje ako výkon práce podľa par. 152 a tieto hodiny idú do odpracovaného času, čiže tam prináleží lístok.
Pozeral som ten §. ale nikde som to z neho nevyčítal, že čerpanie NV sa posudzuje ako výkon práce. Jediné čo som tam videl, bolo, že:
Nárok na poskytnutie stravy má zamestnanec, ktorý v rámci pracovnej zmeny vykonáva prácu viac ako štyri hodiny.
A počas náhradného voľna predsa prácu nevykonávajú.
V ktorom odseku si to našiel?
Alebo si mal na mysli § 144?:
(3) Ako výkon práce sa posudzuje čas,
a) keď zamestnanec nepracuje pre prekážky v práci s výnimkou času pracovného voľna poskytnutého na žiadosť zamestnanca, ak sa vopred dohodlo jeho nadpracovanie, a času, po ktorý bola práca prerušená pre nepriaznivé poveternostné vplyvy,
b) dovolenky,
c) keď si zamestnanec vyberá náhradné voľno za prácu nadčas alebo za prácu vo sviatok,
d) keď zamestnanec nepracuje preto, že je sviatok, za ktorý mu patrí náhrada mzdy alebo za ktorý sa mu jeho mesačná mzda nekráti,
e) ktorý mladistvý zamestnanec strávi pri odbornej príprave v rámci systému teoretickej alebo praktickej prípravy.
Ak si myslel toto ustanovenie, tak to neplatí pre poskytovanie stravy. Ono sa to považuje za výkon práce pre iné účely, napr. výpočet dovolenky, poistenia, mzdu a pod.
Veď v bode b) je uvedená aj dovolenka, ktorá sa podľa tohto bodu považuje za výkon práce, potom aj za dovolenku by mal nárok na stravu. Nie?