Tak , prave je sparglova sezona, vcera sme kupili 2kg. Sparglu pripravujem tak, ze sparglu dokladne osupeme, inak sa nam nebude dat pekne krajat a v polievke mozu ostat tie tvrde "vlasy" co nie je extra chutne...Spicka spargle sa supat nemusi. Potom odrezem take 3 centimetre zo spodku a spolu to dam varit do osolenej vody. Tie konceky sluzia, aby sme vedeli, ci je spargla uz makka, aby sme nemuseli pichat vidlickou. Dajte pozor, aby ste ju nerozvarili. Ked je makka, mozete podavat teple len s maslovou omackou a zemiakmi alebo studene, s uvarenym vajickom, sunkou a majonezou - takto to jedia v spanielsku. Ja som dnes urobila tagliatelle s lososom a sparglou v smotanovej omacke s bielym vinkom -mnam... Je vela chutnych receptov, aj polievka je super.
Inak mi niekto poradil, ze ak ma niekto problemy s oblickami, nech si necha sparglovy vyvar a ten vypije.