Marta V Prosím Ťa poraď ako robíš penu na capuccino. Tiež mám De Longhi a nie vždy sa mi podarí urobiť pekná pena. Niekedy sa mi urobí slabšia pena, a niekedy mlieko doslova nakvapká a pena nikde. Mlieko dávam vždy plnotučné a dobre vychladené.
ň
Najlepsie je to ukazat priamo, lebo to fakt zalezi od mlieka, jeho teploty atd.
Pusti tlak na plno, ponor az na dno nadobky ten "sosak"
a zohrievaj mlieko. Ked bude teple - nie horuce, nechaj ho pri vrchu a pohybuj s nim, aby si videla ,ze robi penu, ale nedrz nadobku iba aby na povrchu robilo penu, tak ju nedosiahnes, to je ako jarova voda
.Asi tak 2cm pod povrchom a posuvat do cca 4-5cm pod povrch. Tazko sa mi to pise, lebo to chce fakt vidiet to a experimentovat, az kym neprideme po stadium machra -ako ja
, ze si urobime aj vzory z peny na kave. Som sa verejne pochvalila. Pridi na kavicku niekedy a budeme sa ucit.Tak by to bolo najlepsie
. Prajem vela trpezlivosti. Potom sa pochval, ako sa dari.
Este ako pomocku som si spomenula, ked nejde rovnomerne kremova pena vylievat z nadobky, tak pouzi lyzicku, aby si to aspon s nou rovnomerne rozlozila penu na kavu, alebo ked zostane akoby "tvrda" ta pena a nie kremikova, tak ju len lyzicou rozmiesaj a pomalicky lej na kavu, ona sa spravi. Vidim to na tu kavu u mna