Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Domáce „BeBe Dobré ráno“ sušienky (ak už sú tu niekde pridané, ospravedlňujem sa, ale nenašla som....)
2 šálky hrozienok zalejeme vriacou vodou, aby zmäkli. Zlejeme a necháme vychladnúť. Vo väčšej mise spracujeme 6 vajec, 2 šálky oleja, 3 šálky práškového cukru, 1 vanilkový cukor. Vymiešame, pridáme 5 šálok polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 kávovú lyžičku soli. Mierne premiesime a pridáme 3 šálky ovsených vločiek, hrozienka, sezamové a slnečnicové semienka, posekané orechy, kokos. Všetkého podľa chuti a uváženia. Vypracujeme cesto, urobíme vlhkými rukami guľôčky, stlačíme a na papieri pečieme vo vyhriatej rúre (180 st C) do ružova. Veľkosť keksov si určíme sami.
Dobrú chuť!
Robila som keksy podľa základného receptu, ale bála som sa tam dať veľa tých prísad /ovocie,kokos, oriešky/. Dopadlo to tak, že cesto sa mi pri pečení rozlievalo a bolo dosť mäkké. Švagrina ich robila na druhý deň, tak som jej poradila, aby cesto urobila úplne husté, nech sa nebojí pridať všetkého dosť a boli ako originál. Dokonca sa jej aj lepšie robili ako mne, pretože sa tak nelepili.
Robila som keksy podľa základného receptu, ale bála som sa tam dať veľa tých prísad /ovocie,kokos, oriešky/. Dopadlo to tak, že cesto sa mi pri pečení rozlievalo a bolo dosť mäkké. Švagrina ich robila na druhý deň, tak som jej poradila, aby cesto urobila úplne husté, nech sa nebojí pridať všetkého dosť a boli ako originál. Dokonca sa jej aj lepšie robili ako mne, pretože sa tak nelepili.
Cesto ak je hustejšie, lepšie sa robí. Čo sa týka prísad - nič nie je na škodu. Všetko v tom je dobré. Tie keksy majú jednu chybu. Veľmi rýchlo sa minú a treba urobiť novú dávku. A potom, čuduj sa svetu - kilečká pribúdajú.
snažím sa brať prácu zodpovedne,ale ináč som veselá kopa ...viac
maca.tt
prosím vás aké velké šálky ste použili ,rada by som tento recept vyskúšala.dakujem
majú asi 3 dcl.neboj sa dávať rôzne prísady,hustejšie cesto sa lepšie tvaruje a nerozchádza sa na pekáči.prvýkrát je dobré vyskúšať i z pol dávky,lebo ich je dosť a potrebuješ si vyhradiť čas na pečenie.
ale sú veľmi fajn a doma by chutili i po troch dňoch,keby sme ich nezjedli!