Ja som robila rybu (filé) v pivnom cestíčku - iba pivo, hladká múka a soľ, rozmiešané, nie veľmi dokonale. A nakoľko mi ostalo, tak som obalila aj platky cukety a z oriesovomaslovej tekvice som nakrajala väčšie hranolky a tie tiež takto urobila a boli výborné.
Tekvie teraz bežne pečiem - nakrájam na asi 1 cm hrubé plátky, dám na olejovaný plech, osolím a pridám nejaké korenie, bylinky, cesnak - podľa chuti. Pečiem, kým nechytí kôrku. Používam na to butternutku

a hokkaido tekvicu.
Ked je vela cukyny a trosku mi prerastie, tak nakrajam asi na 0,5 cm kolieska, rovnako aj baklažán. naskladám do zapekacej nádoby cez sebavrsty spolu s paprikou, paradajkou. Každú vrstvu solím a sypem jemne korením. Celé zapekám prokryté v rúre. Pustí to fantastickú šťavu a potom len tak s chlebom, bagetou. Alebo aj zemiakmi.
Dobré su aj napríklad zemiaky dusené naraz s karfiolom, prípadne hráškom. Na cibuľke trochu orestované, zaliate trochou vody a dusené, kým sa časť zemiakov nerozdusí a nevytvorí omáčku. Samozrejme, podľa chuti korenie, napríklad kari je s tým výborné, alebo len kurkuma. Niekomu chuti aj červená paprika.