Zvolili sme opačný postup,neodstraňovali sme farbu,ale zafixovali sme ju,aby ju nebolo už nikdy viac vidieť a nepresvitala,kúpili sme TELSAL, rozrába sa to s vodou presne podľa návodu,pri aplikácii na veľké plochy to dosť smrdí,ale je to vyvetrateľné,realizovali sme to všade tam,kde nám niečo mohlo presvitať(zamastené miesta na stene,veľmi znečistené miesta okolo vypínačov a v spálni u rodičov to boli asi 4 vrstvy rôznych farieb),svetlo modrá so strieborným valčekom, ktorý vystupoval aj po 3 farbách, posledná vrstva oranžová.Natreli Telsalom nechali zaschnúť a zistili sme,že tá farba čo bola asi hlinka sama od seba začala prášiť a odpadávať so stien ako množstvo prachu,pozametali sme to zo stien,natreli ešte raz Telsalom, nechali uschnúť, pozametali so stien,poupratovali,prach bol v miestnosti absolútne všade. Urobili nutné vysprávky steny,namaľovali Primalexom,ale ja mám odskúšaný ten oteruvzdorný, tak používam iba ten,lebo sa mi to páči,keď sa po ošuchnutí neobjavia stopy na šatách,a je to krásne biele bez nejakých strieborných valčkoch,všetko zostalo zafixované a nič nepresvitá, už asi 14 mesiacov.Použili sme Telsal aj na vonkajšie plochy na fasáde,kde boli potečené mapy od vody,pri reakcii s touto usadenou vodou(žlté mapy a fľaky) to mierne šumelo,nechali sme zaschnúť,zamaľovali fasádnou farbou, ani sme nenatreli penetračným náterom,a je to O.K.(14 mesiacov). Takže treba skúsiť na malej ploche toto,možno to je to čo potrebujete.Ten Telsal nie je drahý stojí to asi 70-80 Sk/ 1 kg,čo je spotreba na jednu priemernú izbu.