Zavrieť

Porady

zavaranie - recepty

Ahojte kuchtici, mate nejake OVERENE, ZARUCENE, VYSKUSANE recepty na zavaranie? Ak ano, prosim sup sem s nimi. Veeelka vdaka.
Usporiadat
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Vyťahujem na svetlo, prosím kliknite na srdiečko a posuňte ju tak hore, je to výborná téma,
0 0
pavol38 pavol38

pavol38 je offline (nepripojený) pavol38

Moja manželka zavára ešte podľa starých receptov od jej babky. Poviem jej nech vam tu hodi nejake triky.
0 0
katka 23 katka 23

katka 23 je offline (nepripojený) katka 23

Pridám aj ja nejaké recepty na zaváranie - od našich starých mám

Sterilizovaná červená repa - cvikla

6 kg cvikly - uvariť, postrúhať alebo nakrájať na kocky, plátky
Nálev
3 l vody
1/2 l ocot
1/2 kg cukor
1 bal. preosiaté deko
1 lyžica rasce

Prevareným horúcim nálevom zaliať pripravenú cviklu,prikryť pokrievkou nechať stáť 12 hod., naložiť do fliaš , sterilizovať cca 7 min

Kalerábová čalamáda

3 - 4 kaleráby giganty

1,5 kg papriky - farebnej

5 ks cibule

1 kg mrkvy

Všetky suroviny postrúhať, pokrájať, zmiešať

Nálev

6 dcl ocot

1/2 kg cukor

1 deko

3 l vody

Nálev prevariť, horúcim zaliať zeleninu , nechať postáť 1 hod., naplniť do fliaš, sterilizovať 15 min.

Zelerová čalamáda

350 g cibuľa

150 g mrkva

250 g červená paprika

250 g zelená paprika

250 g zeler

Zeleninu nastrúhať na rezance, cibuľu na plátky

Nálev

8 dcl vody

2 dcl ocot

80 g cukru

30 g soli

Dáme variť nálev, v náleve postupne povaríme najprv zeler a mrkvu - 5 min, potom papriku a cibuľu 3 min., povarené sitkom vybrať von, zmiešať , nakladať do fliaš a zalievať nálevom, sterilizovať 10 min.
4 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Recept to môže byť výborným ale naše babky nemali Deko.Stačí 10 Dag soli, ak preoseješ Deko, vyhodíš korenie, ale chémia tam zostane. Neber to osobne.
0 0
katka 23 katka 23

katka 23 je offline (nepripojený) katka 23

korenie nevyhadzujem, odložím si ho do malej fľaštičky a pri ďalšom zaváraní napr. uhoriek použijem
ja napr.nevylievam ani zvyšný nálev z cvikly , ktorý mi zostane po naplnení fliaš, tiež ho nalejem do fľaštičiek od výživy a použijem napr. pri varení boršču, a takisto aj zvyšnú šťavu z leča dám do fliaš a pridávam pri varení mäsa alebo gul.polievky
Naposledy upravil katka 23 : 28.08.14 at 19:48
3 0
wirgi wirgi

wirgi je offline (nepripojený) wirgi

kukučka
Recept to môže byť výborným ale naše babky nemali Deko.Stačí 10 Dag soli, ak preoseješ Deko, vyhodíš korenie, ale chémia tam zostane. Neber to osobne.
dostať kúpiť Deko aj prírodné, bez kyseliny benzoovej napr. Nakladač
2 0
Mila123 Mila123

Mila123 je offline (nepripojený) Mila123

oživujem tému.....

na záhrade idem pretriediť cviklu, a tú mladú chcem dať do fliaš...
ak by mal niekto osvedčený recept, poprosím podeľte sa s ním........
0 1
Kvaka Kvaka

Kvaka je offline (nepripojený) Kvaka

Mila123
oživujem tému.....

na záhrade idem pretriediť cviklu, a tú mladú chcem dať do fliaš...
ak by mal niekto osvedčený recept, poprosím podeľte sa s ním........
Môžeš celú mladú cvikličku uvariť, ale len do polosurova, potom ošúpanú dať do fliaš, pridať nastrúhaný chren podľa chuti, ja dávam asi 10% objemu a pridať fenikel (dávam len zopár semienok).
Celé to zaliať nálevom zo soli, cukru a octu. Sterilizovať cca 15 minút. Poháre v hrnci s vodou nechám zovrieť, vypnem a po 15 minútach vyberiem a prekryjem hrubými ľanovými utierkami.
Už som dnes pozerala, že aj mne treba cviklu spracovať.
3 0
bettylou bettylou

bettylou je offline (nepripojený) bettylou

:-))
cviklu zvyknem uvariť, pokrájam na plátky, nasuším, pomeliem a dám do fliaš. používam do zeleninových polievok, aj do boršču...
3 0
BXLmiami BXLmiami

BXLmiami je offline (nepripojený) BXLmiami

Zavárame ríbezle...
0 0
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

BXLmiami
Zavárame ríbezle...
A koľko?
Ako títo?
https://www.mojevideo.sk/video/a89b/...y_telefon.html
1 0
babka - ježibabka babka - ježibabka

babka - ježibabka je offline (nepripojený) babka - ježibabka

Tento rok je veľká úroda cukiny. Dostala som práve recept na šalát.
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

babka - ježibabka
Tento rok je veľká úroda cukiny. Dostala som práve recept na šalát.
A vody koľko? To deko (spravidla obsahuje benzoan) nie je zbytočné? však ocot a teplota je dostatočná záruka konzervácie, ešte mi je záhadou prečo to musí stáť, keď my sa snažíme aby zelenina po umytí a pokrájaní by mala ísť čo najskôr (kvôli množeniu tých potvoriek) do nálevu a podľa možnosti čo najskôr do sterilizácie
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

To Deko je zlozvyk, keď niekomu poviem stačí soľ, prečo Deko? Dostávam odpoveď: pre istotu. Nepomôžu ani argumenty o chémii a cene. Vo všetkých starých kuchárskych knihách sa čalamáda necháva odstáť aby pustila šťavu a tým zmäkla, potom netreba pridávať vodu. Ináč je tvrdá.
1 0
pmajap pmajap

pmajap je offline (nepripojený) pmajap

Predpríprava - sušené paradajky. Tak takto dopadli na polovicu rozkrojené paradajky a sušené na plnom slnku dva dni. Nie, nie, to ne je zhorené v rúre, len slniečko
002.jpg  
001.jpg  
1/1
1 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Keby som náhodou dostala hrozno....
https://www.zahrada.sk/magazine/dzem...l-by-ho-kazdy/
2 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať