Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Naša rodina zbožňuje ovčí syr. Kupujeme ho v obchode, v kolibkách popri ceste, ale akosi si nevieme pochutiť. Spomíname si z mladosti na výbornú chuť syra, ktorý občas priniesol známy z ciest po Slovensku. Nám dostupný ovčí syr sa mu len ťažko vyrovná. Chceli by sme si znovu pochutiť na výbornom ovčom syre. Prosím, poraďte nám , kde takýto dobrý syr kúpiť.
Kto ste z okolia Nitry , každý utorok pred malým Tescom v centre predávajú zo Zázrivej presne taký vŕzgavý syr,korbáčiky,tvaroh,maslo,žinčicu,bryndzu a niektoré aj v údenom stave.
Možno budem mimo tému, ale dostala som kravský tvaroh domáci a zapácha ako acetón. Ani jesť ho nebudem, len ma zaujíma, ak by niekto vedel, z čoho to môže byť a či je to v pohode. Manžel chce aby som z neho upiekla nejaký koláč, no mne sa to hnusí. Ďakujem
Možno budem mimo tému, ale dostala som kravský tvaroh domáci a zapácha ako acetón. Ani jesť ho nebudem, len ma zaujíma, ak by niekto vedel, z čoho to môže byť a či je to v pohode. Manžel chce aby som z neho upiekla nejaký koláč, no mne sa to hnusí. Ďakujem
Ak si z Bratislavy tak na starej radnici pri manderle nalavo predáva pani domáci syr, myslím zo Zázrivej , tak isto aj mlieko a smotanu , myslím, že to podniká jej syn a majú malú výrobu syra ,msla a pod.Skús navštívit a uvidíš .
Zdarvím Vás.
Ako inak, aby najlepší a pravý ovčí syr nebol spod Kriváňa, z Východnej !!!
Bryndziareň Východná je ideálne spojenie tradičného salaša a moderného poňatia syrárskej výroby. Pravý ovčí syr bez chémie a pasterizácie. Bryndza a najlepšia žinčica v Liptove a okolí.
Pozývam Vás na "koštovku"
Miroslav Šanda
Facebook skupina - Východná - Ovčí syr spod Tatier Tel.: +421 904 29 29 31 Web: dobrysyr.sk
Vynikajúci ovčí syr sa vyrába aj na východe - Poľnohospodárske družstvo ODORÍN, okres Spišská Nová Ves. Predáva sa každý piatok od 7,30 na vrátnici PD, kg za 6 €. Odporúčam.
Najlepší ovčí syr nájdete na Spiši v Spišskej Novej Vsi priamo v centre mesta v predajni tradičných slovenských výrobkov VALACH.Vrelo odporúčam.Majú tam príjemnú obsluhu a veľmi kvalitné syrové výrobky a taktiež medy pečivo sušené ovocie a majú tam aj miestnosť s krásnymi tradičnými suvenírmi...SUPER!!!
Dobrý deň, keď ste často v Mýte pod Ďumbierom, tak sa zastavte po ovčí syr na Euro Salaši v Michalovej pri Brezne. Syr je skvelý, chutný a príroda v okolí Brezna je nádherná.
Dajte vedieť, či chutilo. ))