Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Nakoľko som už všelikde videla recepty na tento naozaj vynikajúci, rýchly a nepečený koláčik, poskytujem recept:
Mascarpone na 100g/1 žĺtko, ja odporúčam robiť krém z 500g (v Metre kúpite),
pokračovať budem už v množstve na 500g; 2 bal. vanikový cukor (všetko metličkami vyšlahať a krém je hotový (viac nedávajte ani cukru-sladké to bude z piškót)
V pohári si uvarte kávu silnú, čiernu + Amaretto (mandľový likér ja používam 18%- je dostať aj silnejší aj slabší nedávajte náhrady!!). Pomer kávy a amaretta 1:1 (doporučujem na množstvo krému cca 250ml (spolu tekutiny) nemusíte úplne presne, len zas toho alkoholu nedajte veľa, aby ste po ňom mohli šoférovať)
V miske obdĺžniková najvhodnejšia, poukladáte podlhovasté piškóty vedľa seba, aby vyplnili priestor, popolievate ale statočne všetky tou tekutinou, na to potom navrstvíte krém, aby ich prekryl, a vrstvy opakujeme (dopor. aspoň 2x) vrch je krém a posypeme ho kakaovým práškom (nie Grankom a pod).
Prajem naozaj dobrú chuť.
nedavno som robila take netradicne.vyuzila sonm vsetky suroviny co som nasla v chladnicke-a vzniklo nadherne tiramisu a chutneeeeee.mnam.
1 vanilkova danone aktivia
250g 20 percentneho tvarohu
500g mascarpone
2 vajcia
praskovy cukor/dala som od oka ale dost-asi za jednu 250 ml salku/
cierna filtrovana kava
rum
dlhe piskoty
cokoladova poleva/vyniesat kakao scukrom a troskou mlieka na hustu ale trochu tekutu masu/
vajcia vymixovat do penista s cukrom.
postupne zaslahat,aktiviu,tvaroh ,polovicu mascarpone a dalsiu polovicu mascarpone.
hranatu misku vylozime po dne i bokoch piskotami namocenymi v kave.
natriet vrstvu kremu,na to poukladat piskoty namocene v rume.znova krem,piskoty v rume a znova krem.uhladit a napokon este vrch na husto vylozit piskotami-tieto uz v nicom nemacame.
misku uzavrieme a dame na 2 dni do chladnicky stuhnut.
potom prilozime na vrch tanier a vyklopime nan tiramisovu pochutku.polejeme cokoladovou polevou a nechame este trosku v chladnicke,kym poleva trochu nestuhne.krajame a servirujeme.
podotykam,ze tie namocene piskoty sa namacaju len z vrchu ,neponaraju sa cele,lebo sa rozmocia a bude z toho len kasa!!!!!
Nakoľko som už všelikde videla recepty na tento naozaj vynikajúci, rýchly a nepečený koláčik, poskytujem recept:
Mascarpone na 100g/1 žĺtko, ja odporúčam robiť krém z 500g (v Metre kúpite),
pokračovať budem už v množstve na 500g; 2 bal. vanikový cukor (všetko metličkami vyšlahať a krém je hotový (viac nedávajte ani cukru-sladké to bude z piškót)
V pohári si uvarte kávu silnú, čiernu + Amaretto (mandľový likér ja používam 18%- je dostať aj silnejší aj slabší nedávajte náhrady!!). Pomer kávy a amaretta 1:1 (doporučujem na množstvo krému cca 250ml (spolu tekutiny) nemusíte úplne presne, len zas toho alkoholu nedajte veľa, aby ste po ňom mohli šoférovať)
V miske obdĺžniková najvhodnejšia, poukladáte podlhovasté piškóty vedľa seba, aby vyplnili priestor, popolievate ale statočne všetky tou tekutinou, na to potom navrstvíte krém, aby ich prekryl, a vrstvy opakujeme (dopor. aspoň 2x) vrch je krém a posypeme ho kakaovým práškom (nie Grankom a pod).
Prajem naozaj dobrú chuť.
ja už dávno robím podľa tohto receptu a môžem povedať, že lepší som nenašla, je naozaj vynikájúci, len tie ingrediencie ničím nenahrádzať, potom to už nie je ono
Akurát som Janke II písala recept, ako tiramisu robím už roky.
Vyšľahám 3 bielka, 3 žltky s 3PL kryš. cukru, pomaly zmiešam smotanovú nátierku Monika s bielkami, s vyšľahaným žltkom a vmiešam vyšľahanú šľahačku so stužovačom. Dlhé piškóty máčam v zmesi neska+amaretto, ukladám na plech, na ne krém,piškóty a opäť krém. Posypem strúhanou horkou čokoládou. Je to rýchle a výborné.