Tak odkonzultovala som ten recept ešte raz so svokrou a tu je:
1 kg polohrubej múky
1 čajovú lyžičku soli
1/2 čajovej lyžičky sódy bicarbony
3 dcl kyslého mlieka (acidofilné)
Urobíte tuhšie cesto (trochu tuhšie ako na kysnuté koláče), rozvaľkáte na hrúbku asi 1/2 cm. Narežete na štvorčeky asi 4x4cm a naplníte plnkou. Pirohy vyprážate v oleji, alebo ich poukladáte na suchý plech a upečiete v mierne vyhriatej rúre. Pečené v rúre sa upravujú tak, ako som to napísala v predchádzajúcom príspevku.
Plnka č.1
Tvaroh zmiešate s o žĺtkom a osolíte. Môžte pridať aj uvarený zemiak, ak máte málo tvarohu.Táto plnka sa hodí na pečenie, aj na vyprážanie.
Plnka č.2
Kyslú kapustu popražíte na oleji s cibuľkou, pridáte trochu čierneho korenia. Táto plnka sa hodí len na vyprážané pirohy.