Zavrieť

Porady

Daňová kontrola

Ahojte poraďáci
chcem sa spýtať ak máte nejakú skúsenosť s daňovou kontorlou...ak mi príde kontrola na mesiac Máj 2008 -DPH kontrolujú to isté ako kontrola DPH na celý rok 2007? Zvyknú si vyžiadať aj nejaké smernice alebo len čisto faktúry,pokladňu a interné doklady?Ako to zvykne prebiehať?
Ďakujem
Usporiadat
slavka1881 slavka1881

slavka1881 je offline (nepripojený) slavka1881

Jasne ze si to rada opravim ak mi daju taku moznost este kedze prisli na to pri kontrole...:-)
Milan Benka Milan Benka

Milan Benka je offline (nepripojený) Milan Benka

obyvateľ SR
slavka1881 Pozri príspevok
Jasne ze si to rada opravim ak mi daju taku moznost este kedze prisli na to pri kontrole...:-)
Možnosť už nedajú. Bude to v protokole.
Vladimír Ozimý Vladimír Ozimý

Vladimír Ozimý je offline (nepripojený) Vladimír Ozimý

človiečik
to čo prešlo kontrolou a je v protokole nad tým sa netrápte pokiaľ vás nepokutovali tak by som vôbec to neriešil......
slavka1881 slavka1881

No práve že ešte neviem čo z toho bude lebo ešte nemám ukončenú kontrolu.Tak preto som sa pýtala či nemá niekto skúsenosť ako zvyknú riešiť také veci.
slavka1881 slavka1881

Chcem poprosit o radu..Ak mám faktúru od dodávateľa a nieje na nej uvedené moje iČ DPH je to chyba?Resp. môžem ho dopísať alebo robia z toho pri kontrole problém?
ďakujeeeeeem
Zoltán Kovács Zoltán Kovács

Zoltán Kovács je offline (nepripojený) Zoltán Kovács

človek, príliš dôverčivý, a niekedy aj idealista, ktorý verí v dobro človeka ...viac
Chcem poprosit o radu..Ak mám faktúru od dodávateľa a nieje na nej uvedené moje iČ DPH je to chyba?Resp. môžem ho dopísať alebo robia z toho pri kontrole problém?
ďakujeeeeeem
Robia. Požiadaj dodávateľa o doplnenie chýbajúcich údajov. Totiž takto doklad nesplňa podmienky §71 zákona o DPH, a nevzniká nárok na odpočet dph na vstupe.
Naposledy upravil Zoltán Kovács : 15.08.08 at 09:38
slavka1881 slavka1881

Mžem ten údaj doplniť aj ja?Resp. ak údaj doplní alebo opraví dodávateľ a podpíše opravu je to v poriadku?
Milan Benka Milan Benka

Milan Benka je offline (nepripojený) Milan Benka

obyvateľ SR
Mžem ten údaj doplniť aj ja?Resp. ak údaj doplní alebo opraví dodávateľ a podpíše opravu je to v poriadku?
Opravu musí vykonať dodávateľ.
slavka1881 slavka1881

Ďakujem
VladoaKatka VladoaKatka

VladoaKatka je offline (nepripojený) VladoaKatka

ďakujeeeeeem
To, že na faktúre od dodávateľa nie je IČ DPH resp. nie sú kompletné údaje, je len chyba odberateľa.
Každý by mal vo svojom záujme oznámiť všetky zmeny týkajúce sa podnikania - hlavne vystavovania daňových dokladov aj svojim dodávateľom, aby nevznikali situácie (mám s tým skúsenosti), že po 3-4 rokoch žiadajú od dodávateľa opravu daňových dokladov - Faktúr, alebo potvrdenie zaplatenej dobierky, lebo sa k nim chystá kontrola.

Dobrý softver je spravený tak, že dodatočné opravy alebo zmeny odberateľov nie je možné vykonať, ak je doklad zapísaný, zaúčtovaný a už vôbec nie ak je uzatvorený rok. Aspoň ja s tým mám takéto skúsenosti.
VladoaKatka VladoaKatka

VladoaKatka je offline (nepripojený) VladoaKatka

Ak by niekomu pomohlo, ja občas rozosielam takéto dotazníky odberateľom:
Lenka1979 Lenka1979

Lenka1979 je offline (nepripojený) Lenka1979

najlepšie spoznať osobne :-) ...viac
Dobrý večer,
milí poraďáci, poprosila by som Vás o Váš názor.
Máme daňovú kontrolu na DPH za celý rok 2007 a bolo mi vytknuté ohľadom účtovania stravných lístkov, že neúčtujem správne DPH ak prijímam peniaze za stravenky od zamestnancov, že na PPD by mala byť aj DPH.... priznám sa, že neviem prečo.
Stravné lístky účtujem:
FA od dodávateľa: 213/321
DPH na vstupe: 343/321
55% zamest-ľa: 527/213
príspevok zo SF : 427/213
prijatá hotovosť od zamestnancov: 211/213
prečo na PPD má byť DPH? nerozumiem, nemôžem si ju celú odpočítať z faktúry?
Ďakujem Vám za názory.
Zoltán Kovács Zoltán Kovács

Zoltán Kovács je offline (nepripojený) Zoltán Kovács

človek, príliš dôverčivý, a niekedy aj idealista, ktorý verí v dobro človeka ...viac
Lenka1979 Pozri príspevok
Dobrý večer,
Máme daňovú kontrolu na DPH za celý rok 2007 a bolo mi vytknuté ohľadom účtovania stravných lístkov, že neúčtujem správne DPH ak prijímam peniaze za stravenky od zamestnancov, že na PPD by mala byť aj DPH.... priznám sa, že neviem prečo.
Stravné lístky účtujem:
Ďakujem Vám za názory.
Z predkontácie usudzujem, že ide o zabezpečenie stravovania zamestnancov v nejakej konkrétnej reštaurácie, a nie o stravné poukážky typu "Vaša stravovacia". V tom prípade pozri:

http://www.porada.sk/t86754-stravne-listky-a-dph.html
Anja111 Anja111

Anja111 je offline (nepripojený) Anja111

Dobrý večer,
Stravné lístky účtujem:
Ďakujem Vám za názory.
Keď odoberáš stravu a nie stravné poukážky, (gastrolístky), tak musíš zamestnancom doúčtovať k úhrade za stravu aj DPH (na výstupe). DPH na vstupe si môžeš nárokovať celú...
Napr.:
Hodnota stravy bez DPH je 70,-- Sk
55 % zamestnávateľ 38,50 Sk
Príspevok zo SF 1,50 Sk
Zamestnanec bez DPH 30,-- Sk
19 % DPH 5,70 Sk
Zamestnanec k úhrade 35,70 Sk
Lenka1979 Lenka1979

Anja111 Pozri príspevok
Keď odoberáš stravu a nie stravné poukážky, (gastrolístky), tak musíš zamestnancom doúčtovať k úhrade za stravu aj DPH (na výstupe). DPH na vstupe si môžeš nárokovať celú...
Napr.:
Príspevok zo SF 1,50 Sk
19 % DPH 5,70 Sk
Anji, veď ja to tak mám, ibaže to mám rozpísané na internom doklade, a nie na PPD. To je až taká chyba? Lístky kupujeme od jednej firmy, ktorá má vlastné reštauračné zariadenie, ale našim zamestnancom vozia stravu k nám na firmu a obedujú v robote na dielni.
Anja111 Anja111

Anji, veď ja to tak mám, ibaže to mám rozpísané na internom doklade, a nie na PPD. To je až taká chyba? Lístky kupujeme od jednej firmy, ktorá má vlastné reštauračné zariadenie, ale našim zamestnancom vozia stravu k nám na firmu a obedujú v robote na dielni.
Ja to mám síce na PPD, ale myslím si, že keď ukážeš kontrole, že si účtovala DPH zo stravy na výstupe cez ID, tak Ti to uznajú...
Lenka1979 Lenka1979

Anja111 Pozri príspevok
Ja to mám síce na PPD, ale myslím si, že keď ukážeš kontrole, že si účtovala DPH zo stravy na výstupe cez ID, tak Ti to uznajú...
... no neviem, bodaj by si mala pravdu. Uvidím, nebolo toho veľa, ale aj tak som nepokojná...
Ďakujem Vám všetkým.
Lenka1979 Lenka1979

Anja111 Pozri príspevok
Napr.:
Príspevok zo SF 1,50 Sk
19 % DPH 5,70 Sk
Anji, a tá DPH za stravenky sa musí odviesť? keby som odoberala napr. strav.poukážky Le Cheque Dejeuner tak už tú DPH nedávam zamestnancom?
Už mám z toho chaos.
Lenka1979 Lenka1979

Anji, a tá DPH za stravenky sa musí odviesť? keby som odoberala napr. strav.poukážky Le Cheque Dejeuner tak už tú DPH nedávam zamestnancom?
Už mám z toho chaos.
... aha nie, lebo poukážky sú bez DPH.
Anja111 Anja111

Už mám z toho chaos.
Áno, DPH zo stravy, ktorú Ti uhrádzajú zamestnanci, musíš odviesť. A na druhú otázku si si odpovedala sama..
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať