Zavrieť

Porady

Daňová kontrola

Ahojte poraďáci
chcem sa spýtať ak máte nejakú skúsenosť s daňovou kontorlou...ak mi príde kontrola na mesiac Máj 2008 -DPH kontrolujú to isté ako kontrola DPH na celý rok 2007? Zvyknú si vyžiadať aj nejaké smernice alebo len čisto faktúry,pokladňu a interné doklady?Ako to zvykne prebiehať?
Ďakujem
Usporiadat
kkllc kkllc

kkllc je offline (nepripojený) kkllc

Ďakujem. Veelmi si ma potešila. Musela by som opraviť FA a poslať....a vysvetľovať....
veronkaj veronkaj

veronkaj je offline (nepripojený) veronkaj

prosím aké máte skúsenosti s daňovými kontrolami

ide o to, že mojej polovičke robili daň. kontrolu keď prešiel na platcu dph t.j. v roku 2001 ten prvý kvartál skontrolovali kvôli dph a inak nič.

problém je v tom, že ked som videla ako mu predošlá účtovníčka viedla účtovníctvo za tie roky je to na zaplakanie,
- žiadne delenie dokladov, len jednotlivé štvrťroky v obálkach
- žiadne výdavkové a príj. doklady len účty
- žiadna kniha záväzkov, pohľadávok, pokladničná kniha
- PD len v pc aj to už niektoré roky tam nemá alebo len časť.
- žiadne tabulky pri výpočte phm ani kniha jázd.
- DP a kvartálne dph hocikde.

jediné čo tam je kniha evidencia dph na vstupe a výstupe ale so škrtancami a prelepovaním

- navrhla som že treba urobiť spätne do poriadku tak ako sa patrí aspoň posledných 5 rokov
Muška Muška

Muška je offline (nepripojený) Muška

Veronka,
ak je platiteľ DPH, tak posledných 10 rokov /resp.11/
U Teba to je teda od 2001
aldora aldora

aldora je offline (nepripojený) aldora

V každom prípade to treba dať doporiadku, teda urobiť spätne
čo sa týka daňových kontrol - nám rôznou formou doteraz kontrolovali každý rok...
GABAZ GABAZ

GABAZ je offline (nepripojený) GABAZ

veronkaj Pozri príspevok
prosím aké máte skúsenosti s daňovými kontrolami

ide o to, že mojej polovičke robili daň. kontrolu keď prešiel na platcu dph t.j. v roku 2001 ten prvý kvartál skontrolovali kvôli dph a inak nič.

problém je v tom, že ked som videla ako mu predošlá účtovníčka viedla účtovníctvo za tie roky je to na zaplakanie,
- žiadne delenie dokladov, len jednotlivé štvrťroky v obálkach
- žiadne výdavkové a príj. doklady len účty
- žiadna kniha záväzkov, pohľadávok, pokladničná kniha
- PD len v pc aj to už niektoré roky tam nemá alebo len časť.
- žiadne tabulky pri výpočte phm ani kniha jázd.
- DP a kvartálne dph hocikde.

jediné čo tam je kniha evidencia dph na vstupe a výstupe ale so škrtancami a prelepovaním

- navrhla som že treba urobiť spätne do poriadku tak ako sa patrí aspoň posledných 5 rokov
Už som zdedila v minulosti kadejaké účtovníctvo, ale to čo píšeš vyzerá na dosť veľký neporiadok. Keďže je aj platiteľ DPH, asi by som si dala tú námahu, ale nezávidím Ti. Predpokladám, že pri takom neporiadku sa dajú predpokladať aj iné chyby v účtovníctve.
veronkaj veronkaj

Ďakujem za odpovede, ja som tiež toho názoru, že treba to urobiť,
Muška a prečo tých 10 rokov, ja som si myslela že 5 rokov do zadu môžu a tých 10 to je pri podozrení ak by dostali na nejakú trestnú činnosť.

ale budem postupne robiť.

ďakujem
veronkaj veronkaj

gabaz - to je pravda, minule som dávala do poriadku rok 2007 potreboval z neho účtovníctvo na súd, a tak som to nahadzovala a hneď som došla na niekoľko chýb, o účtovných nehovorím ale napr. dva krát uplatnená dph, chýbajúce bloky a tak.
odpisy ani nehovorím, no proste to je len + a - dph inak nič.
EMILY04 EMILY04

EMILY04 je offline (nepripojený) EMILY04

Prečo 10 rokov? Daňový úrad má možnosť a občas sa to stáva ti skontrolovať aj práve takéto doklady. Kontroly do 5 rokov sú samozmejme aj s pokutami. Mne sa stalo,že mi kontrolovali pri jednej FO 8 rokov dozadu. No vždy je lepšie mať doklady práve do tých 10 rokov v poriadku, nestačí sa spoliehať na to, že mňa možno práve takáto kontrola minie.
Držím ti prsty pri spätnom účtovaní.

EMILY04
veronkaj veronkaj

Emily - ďakujem a ked tých 5 rokov je s pokutami, tak tých ďalších do 10 rokov do zadu už pokuty nie sú??? to je už akože premlčané, len by si dávali častejšiu námahu a chodili potom tým skôr na kontroly. ??
tak tomu mám rozumieť??
EMILY04 EMILY04

EMILY04 je offline (nepripojený) EMILY04

Veronkaj, takto to nemôžeš brať. Záleží od kontroly čo ti kontrolujú. Podľa zákona o účtov. pozri si §35 a §36 máš presne definované koľko musíš uchovávať doklady a do kedy ti DU môže skontrolovať doklady.
veronkaj veronkaj

idem pozrieť, Ďakujem za porozumenie a poučenie, ja som spätne len pri roku 2007 a 2008 došla na veľa chýb a najviac ma dojalo, ked dotyčná pani povedala, ja som to robila tak ako to robili pred tým a na konci roku si to účtovníctvo dala skontrolovať vraj skúsenej účtovníčke. A tej abolutne nevadili chyby ani že nesedeli stavy ani nič, o knihách že by jej nejaké chýbali ani nehovorím, jediné čo bolo + a - dph.
Idem to pozrieť

ďakujem
veronkaj veronkaj

prečo sa v zákonoch píše všetko tak zložito, nemôžu to napísať jednoduchšie, vyšlo mi z toho, že základom je 5 rokov do zadu a najlepšie je aj tak mať každý rok založený v poriadku.

tak ešte raz vďaka
marjankaj marjankaj

marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

I am a man
veronkaj Pozri príspevok
prečo sa v zákonoch píše všetko tak zložito, nemôžu to napísať jednoduchšie, vyšlo mi z toho, že základom je 5 rokov do zadu a najlepšie je aj tak mať každý rok založený v poriadku.

tak ešte raz vďaka
Pozri sa na zostavu nášho parlamentu, a pochopíš.

Pozri §70 ods.6 zákona o DPH
Naposledy upravil marjankaj : 31.07.09 at 09:27
veronkaj veronkaj

,
veronkaj veronkaj

marjankaj, takže mám čo robiť, a dať do poriadku všetky roky.
seda seda

seda je offline (nepripojený) seda

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o radu. Po daň. kontrole zistili, že sme si uplatnili menej DPH ako sme mohli, uznali nám vyššie odpočty pred registráciou DPH. Dali nám o 29 EUR viac ako sme mali v DP. Myslíte, že by sme mali na túto sumu podať dodatočné daňové priznanie? Alebo to DU považuje ich rozhodnutím z kontroly za uzavreté? Ďakujem
marta bodonova marta bodonova

marta bodonova je offline (nepripojený) marta bodonova

Som platca DPH a chcem to zrušiť.
Aké máte skúsenosti, príde mi DK?
Ďakujem
tictac7 tictac7

tictac7 je offline (nepripojený) tictac7

marta bodonova Pozri príspevok
Ďakujem
ľahšiu otázku nemáš? Hoď vešteckú guľu.....

v novembri 2009 mi končili 2 subjekty (ten istý správca, to isté sídlo, konatelia a spoločníci tie isté osoby, približne rovnaké daňové povinnosti, rovnaké obraty...) - v jednom neboli na kontrole dodnes - v druhom boli po polroku po skončení posledného zdaňovacieho obdobia - kontrola za posledné dve zdaňovacie obdobia.....
Zita5 Zita5

Zita5 je offline (nepripojený) Zita5

Nech robíme čokoľvek, má nám záležať na tom, čo robíme, nie na tom, či nás niekto vidí. Cicero ...viac
Dám druhý príklad .....klientka končila s podnikaním v roku 2003 bola platiteľom DPH ...už chúďa aj zomrela a DK nebola .Čiže nedá sa jednoznančne odpovedať .
nika.sum nika.sum

nika.sum je offline (nepripojený) nika.sum

marta bodonova Pozri príspevok
Ďakujem
mne koncil jeden zivnostnik - kontrola posledne zdanovacie, s.r.o. - tiez posledne zdanovacie. Rozne DU. :-)
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať