Zavrieť

Porady

výkaz DPH - opravný alebo dodatočný

Ahojte. Prosím o pomoc. Dnes som zistila, že som vo výkaze DPH za 2.kvartál 2008 zabudla odpočítať daň vo výške cca. 1500 Sk. Ako z toho čo najjednoduchšie vykľučkovať? Je potrebné podať dodatočné alebo opravné daňové priznanie? Vyplývajú z toho nejaké sankcie? ďakujem všetkým za pomoc
Usporiadat
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
Anka, myslím,že iba tým bolestným spôsobom, o ktorom si aj Ty presvedčená -DDP z DPH.
rodina1 rodina1

rodina1 je offline (nepripojený) rodina1

Som jedna z vás
rodina1 Pozri príspevok
Dobrý deň. Vo vlastnom reštauračnom zariadení poskytujeme stravu zamestnancom. DPH si uplatňujeme na vstupe zo všetkých surovín potrebných na prípravu jedál. Zamestnanci si môžu vybrať z denného menu, alebo z jedálneho lístka, zvlášť pre zamestnancov nevaríme obedy. Minulý rok (od júla do konca roka) sme od zamestnancov vyberali za stravu v hotovosti 45% zo stravného, vypočítanú DPH sme odviedli. Tento rok im stravu poskytujeme bezplatne. Tu nastáva môj problém. Som v účtovníctve začiatočník, účtovníctvo robím len od začiatku roka, a tak som začala rozmýšľať (možno trochu neskoro, ale lepšie neskoro ako vôbec), či nie je potrebné odvádzať DPH z tých 45% stravného, aj keď zamestnanci nám nič neplatia. Potom by to asi išlo interným dokladom ako PNZD a vypočítanú DPH treba odviezť? Lenže za I. a II. Q sa nič neodviedlo, je potrebné urobiť DDP za I. a II. Q alebo je možné (ak je treba odviezť DPH) toto urobiť v III. Q? Dúfam, že som to napísala dosť zrozumiteľne. Ďakujem.
Poradí mi niekto? Prosím!
Benko Benko

Benko je offline (nepripojený) Benko

Naozaj len dodatočné daňové priznanie.
rodina1 rodina1

rodina1 je offline (nepripojený) rodina1

Som jedna z vás
Ďakujem.
Ešte ma napadla taká vec (ale asi to bude hlúposť). Nemohla by som tú DPH za II. Q dať do výkazu za III. Q a DDP podať len za I. Q?Ďakujem.
Naposledy upravil rodina1 : 08.10.08 at 11:32
katka.hesskova katka.hesskova

katka.hesskova je offline (nepripojený) katka.hesskova

dobry den,
chcela by som sa spytat, prave som zistila ze som zabudla dat do DPH 2 doklady - jeden FA a druhe dobropis k nej, avsak vznikol kladny rozdiel par korun, tym padom aj cca 100,-Sk DPH.
ide o vyuctovanie elektriny, este za rok 2007, avsak doklady mi podochadzali az v januar/februar, nesli do dph roku 2007 ako je tam napisane dodanie.
bohuzial som na to zabudla a teraz som to nasla.
mam podat dodatocne DPH za 1.Q.08 (bol nadmerny odpocet, ktory ma firma uz na ucte) alebo to mozem dat do 3.Q.2008, len neviem ako to odovodnit kedze v DP 2007 to mam v nakladoch, cize nemozem povedat ze mi neskor prisli doklady?
pri dod. DPH v riadku 36 vyplnim celu sumu noveho nadmerneho odpoctu? aj ked povodnu sumu mam uz na ucte v bake?

velmi pekne dakujem

katka.hesskova Pozri príspevok
dobry den,
chcela by som sa spytat, prave som zistila ze som zabudla dat do DPH 2 doklady - jeden FA a druhe dobropis k nej, avsak vznikol kladny rozdiel par korun, tym padom aj cca 100,-Sk DPH.
ide o vyuctovanie elektriny, este za rok 2007, avsak doklady mi podochadzali az v januar/februar, nesli do dph roku 2007 ako je tam napisane dodanie.
mam podat dodatocne DPH za 1.Q.08 (bol nadmerny odpocet, ktory ma firma uz na ucte) alebo to mozem dat do 3.Q.2008, len neviem ako to odovodnit kedze v DP 2007 to mam v nakladoch, cize nemozem povedat ze mi neskor prisli doklady?
pri dod. DPH v riadku 36 vyplnim celu sumu noveho nadmerneho odpoctu? aj ked povodnu sumu mam uz na ucte v bake?

velmi pekne dakujem
...
invest invest

invest je offline (nepripojený) invest

doklady týkajúce sa roku 2007 mali ísť do roku 2007 aj keď došli až vo februári.
Všetky, ktoré máš do marca daného roku treba zapísať do toho ktorého roku sa týkajú.
Milan Benka Milan Benka

Milan Benka je offline (nepripojený) Milan Benka

obyvateľ SR
katka.hesskova Pozri príspevok
dobry den,

velmi pekne dakujem
DDP 1.Q 2008

prosim vas, ako vyplnit riadok 36 v priznani DPH?
SILVIA54 SILVIA54

SILVIA54 je offline (nepripojený) SILVIA54

Ahojte, ja mám taký problém: zistila som dodatočne,že sme si odpočítali v DPH za 07/08 viac o 170,- Sk (dvakrát zaúčtovaný doklad).Pokiaľ som pochopila správne tak musíme podať dodatočné daň. priznanie za júl a tých 170,- Sk si môžeme pripočítať k DPH za 09/2008? Myslíte že je to správne? Ďakujem
evina evina

evina je offline (nepripojený) evina

SILVIA54 Pozri príspevok
Ahojte, ja mám taký problém: zistila som dodatočne,že sme si odpočítali v DPH za 07/08 viac o 170,- Sk (dvakrát zaúčtovaný doklad).Pokiaľ som pochopila správne tak musíme podať dodatočné daň. priznanie za júl a tých 170,- Sk si môžeme pripočítať k DPH za 09/2008? Myslíte že je to správne? Ďakujem
V deň podania DDP musíte zaplatiť aj 170 SK.

§ 39 zákona o správe daní a poplatkov 511/1992

2/ Ak daňový subjekt zistí, že podané daňové priznanie alebo hlásenie je nesprávne alebo neúplné a jeho oprava má za následok zvýšenie dane alebo zníženie nadmerného odpočtu, je povinný podať správcovi dane dodatočné daňové priznanie alebo dodatočné hlásenie do konca mesiaca nasledujúceho po tomto zistení s uvedením obdobia, ktorého sa dodatočné daňové priznanie alebo dodatočné hlásenie týka. V rovnakej lehote je dodatočne priznaná daň splatná, ak osobitný zákon neustanovuje inak.
SILVIA54 SILVIA54

SILVIA54 je offline (nepripojený) SILVIA54

Ďakujem Evina, len sa ešte opýtam ako potom je z účtovaním dph? Musím to opraviť vlastne aj v programe a tú sumu ktorú zaplatím v hotovosti ako zaúčtujem?
evka-janekova evka-janekova

evka-janekova je offline (nepripojený) evka-janekova

maminka už krásnych dvoch detičiek opäť začínajúca v novej práci, teraz už na druhom konci Slovenska :-) ...viac
evka-janekova Pozri príspevok
No ja mam podobný problém, našla som faktúru ktorá mi prisla 17.07. mailom a nedala som ju do dp k dph. Daň na odpočítanie je tam 2 453 sk.
Lebo som čakala na originál s pečiatkou poštou a potom som na to zabudla. Teraz som si všimla, že má datum vzniku daň.povinnosti 30. 06., tak to tiež nemusím sa kôli tomu plašit???

Normálne to uplatním v 3q?? Ak ano tak som štastná preštastná
No včera som odovzdala DPH a prišiel jeden dodávateľ a s úsmevom mi niesol faktúru s dátumom dodania 02. 09. 2008. Skoro ma porazilo. Tá faktúra už k nam bola doručená, len konateľovi sa niečo nepáčilo, tak ju dal na prehodnotenie a teraz sa nam vrátila ale neskoro. DPH na odpočet je 14 151 Sk. Tak sa zase pýtam, čo teraz?
Môžem kľudne spať a uplatniť si dph až v 4.Q - teda v januári?
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

evka-janekova Pozri príspevok
No včera som odovzdala DPH a prišiel jeden dodávateľ a s úsmevom mi niesol faktúru s dátumom dodania 02. 09. 2008. Skoro ma porazilo. Tá faktúra už k nam bola doručená, len konateľovi sa niečo nepáčilo, tak ju dal na prehodnotenie a teraz sa nam vrátila ale neskoro. DPH na odpočet je 14 151 Sk. Tak sa zase pýtam, čo teraz?
Môžem kľudne spať a uplatniť si dph až v 4.Q - teda v januári?
Áno, môžeš si odpočet uplatniť v nasledujúcom DP.
alusa783 alusa783

alusa783 je offline (nepripojený) alusa783

ja by som chcela podat DDP k dph za január, február v oboch mesiacoch sme mali povinnost zaplatit dph a po DDP by sa zvýšila povinnosť platit za január o 8,51eura a február 16,30
neviem ako postupovať bude z toho dáky problém? zaraža ma hlavne ta sumu 16,30 lebo to je asi hranica pri kotrej je už pokuta či si to pletiem?
alusa783 alusa783

alusa783 je offline (nepripojený) alusa783

takže prosím aby mi niekto potvrdil -
§155 zákon o práve daní ods 1 pis g
pokuta je 3 násobok zakladnej urokovej sadzby nbs delene 2
minimálne všeak 5% z rozdelu DP a DDP

takže ak je rozdiel 16,30 tak nič mi vlastne nehrozí? lebo ak správne počítam tak to je 0,815eura?
a ten istý paragraf ods 3 správca dane pri určovaní výška pokuty prihliada na závažnosť, trvanie a následky protiprávneho konania

čiže mi vlastne tu pokutu ani nedá?
srska srska

srska je offline (nepripojený) srska

alusa783 Pozri príspevok

takže ak je rozdiel 16,30 tak nič mi vlastne nehrozí? lebo ak správne počítam tak to je 0,815eura?
a ten istý paragraf ods 3 správca dane pri určovaní výška pokuty prihliada na závažnosť, trvanie a následky protiprávneho konania

takto:http://www.porada.sk/t28338-opravne-...ml#post2028006
Aljok Aljok

Aljok je offline (nepripojený) Aljok

alusa783 Pozri príspevok

Pozri sem : http://www.porada.sk/t125715-dodatoc...ml#post1972279