[QUOTE=dalid;802390]Na varenie lekvaru, aby zhustol je potrebna želírovacia látka - pektín.....
Poraďte mi prosím. Neplánovane som dostala zopár ríbezlí, keďže som bola už takmer vo dverách a odchádzala som na rýchlik, tak som urobila základné opatrenie, ríbezle som zasypala cukrom a dala do chladničky. Po návrate, opäť v časovej tiesni som uvarila lekvár, ale bez želírovacej látky. Odfláknutie práce sa mi vypomstilo riedkym, aj keď chutným lekvárom. Poznáte dáky prípravok, ktorý sa môže pridať do tejto masy? Vo všetkých píšu v návode, že sa musí pridať pred cukrom, takže mám obavy že na zhustnutie už nezaberie. Poraďte prosím čo mám urobiť, aby bol lekvárik hustý. Rady typu nenakláňať natretý chlebík, palacinky zaviazať motúzikom a pod. som si už dala sama
. Ďakujem