pozdravujem,
- vcera v televizii v jednej relacii o vareni ma zaujal recept, kde sa pouzili
doma susene paradajky, postup ich susenia bol aj predvedeny
- pripravovane jedlo bolo jednoduche : opecene na kruzky pokrajane cukety, pokrajana mozarella, susene nakladane paradajky, bazalka, vsetko ochutene : toto jedlo bolo podavane ako lahky letny pokrm pochadzajuci z talianska
susenie paradajok :
- umyte male paradajky sa nakrajali na stvrtky a na plechu na peciacom papieri poukladane supkou hore sa susili 30 min pri 200 oC, a este 3 hodiny pri 100 oC
- ked boli uz popecene a vysusene, stava sa vyparila a ostal sladky kusok paradajky, nasypali sa do flasky a zaliali olivovym olejom, pridal sa na platky nakrajany cesnak, rozmarin a myslim bazalka
- v oleji sa nechali takto ususene paradajky macerovat cca 3 tyzdne, po tejto dobe uz boli vhodne na pouzitie
- v mnohych modernych receptoch sa pouzivaju susene paradajky, citala som aj taky recept, ze priamo pri suseni sa osolia a ochutia bylinkami
chcela by som sa vas opytat, ci mate so susenim paradajok skusenosti ?
mna to zaujalo, teraz som vo faze susenia prvej hodiny, vid foto :
1.pred sušením
2.po 30.minutach susenia