Zavrieť

Porady

Zavárané kuriatka

Vie mi niekto poradit recept na zavaranie kuriatok?
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    SamuelSK je offline (nepripojený) SamuelSK

    Samuel SamuelSK
    Tiez by ma to zaujimalo
    Hlavne ako na to v obycajnej rure a nie v tlakovom hrnci.

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    jemnostka Pozri príspevok
    Vie mi niekto poradit recept na zavaranie kuriatok?
    SamuelSK Pozri príspevok
    Tiez by ma to zaujimalo
    Hlavne ako na to v obycajnej rure a nie v tlakovom hrnci.
    12.09.08 Zavárané kuriatka

    ...mňa by zaujímalo , o čo sa jedná ...

    Lebo ako tak na dátum pozerám ( ešte k tomu 4 roky nazad starý ...), tak sa jedná o huby - v tom období akurát rastú .....a tie sa určite nezavárajú v tlakovom hrnci........či ...???

    ...a k otázke ???....receptov na zaváranie húb je aj na nete dosť ....
    http://www.google.sk/search?client=o...hannel=suggest
    http://www.google.sk/search?client=o...w=1332&bih=621
    Naposledy upravil buchač : 08.01.12 at 17:22

    SamuelSK je offline (nepripojený) SamuelSK

    Samuel SamuelSK
    aha, fakt, to muze byt huba
    no ja som zatial na tom Internete nenasiel recept ako zavarit kuracie prsia bez kosti, neviem naco nam je potom ten internet, ked na nom nic nie je ha

    Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

    Dáša_
    SamuelSK Pozri príspevok
    aha, fakt, to muze byt huba
    no ja som zatial na tom Internete nenasiel recept ako zavarit kuracie prsia bez kosti, neviem naco nam je potom ten internet, ked na nom nic nie je ha
    samuel, zavárať kuracie mäso je celkom problém. Je príliš jemné a tak potom chutí tak hodne ináč, než si zvyknutý. Zavárame vždy v lete na dovolenku - je to na krátko, povedzme na dva týždne. Ale aj tak to varíme jeden den hodinu a o 24 hodín ešte aspoň 20 minút. Aby sa zabili všetky možné potvorky. Len to potom zabije aj chuť...

    SamuelSK je offline (nepripojený) SamuelSK

    Samuel SamuelSK
    Dasa, no mam "dovody" na dlhodobe zavaranie, povedzme ze som ochotny uvazovat teda o 1 roku idealne viac samozrejme, ale tak kazdy rok to menit je OK. Chapem ze to moze inak chutit, ale este som to neskusal, tak skusim a uvidim Problem je, ze hovadzie maso nie je najzravsie.. cize preto kura, este morka je super, cize to, ale to bude rovnaky problem asi ?

    buchac, dik za ten recept, ale ten uz poznam, resp som 'nasiel' ale chyba tam vela veci, ktore absolutny zaciatocnik nevie, napr.
    - niekto zavara takto: studene a surove na velko nakrajane maso bez stavy a rovno hodit do tlakoveho hrnca
    - niekto zas takto: na pol uvarit maso, potom ... neviem proste to je jedno, ani sam neviem, lebo som nasiel asi 4-5 roznych receptov ako zavarit maso.. resp, obcas sa to dokonca "vylucuje" ..

    Ako da sa to spravit sposobom "pokus - omyl" lenze potom to je extremne casovo narocne, tj. musim cakat aj pol roka, aby som zistil, ci je to OK (i ked teoria hovori, ze ak to po 2 tyzdnoch nesmrdi, resp uchytilo sa, tak to vydrzi dlho, ten rok-dva)

    Aj youtube som uz prepozeral, rozne videa.. lenze ziadne nie s rurou.. resp presny recept. No a prave pre tu inu konzinstenciu masa hovadzia vs kuracie nechcem maso "presterilizovat" ... preto hladam co najviac info ani knizka mi nepomohla.. mozno som len vybral zlu.. (neviem ci sterilizovanie v tlakovom hrnci = sterilizovanie v rure, tj. rovnaka teplota aj cas.. kedze ten tlak tam tiez moze dost robit.. no neviem) a uz som sa zas zbytocne rozpisal...

    SamuelSK je offline (nepripojený) SamuelSK

    Samuel SamuelSK
    I ked, asi kaslem na ruru a kupim si tlakovy hrniec Asi to bude lepsie riesenie, i ked je to ako kupovat 2. vysavac.. no proste mozno to bude ovela lepsie riesenie...

    SamuelSK je offline (nepripojený) SamuelSK

    Samuel SamuelSK
    Preco sa neoplati?
    napr - kupis vela masa ked je v akcii (ak je kvalitne), zavaris a potom na tom usetris
    Ak teda jes "vela" masa..

    Ja v tom vidim trochu aj pohodlnost - ked sa mi nechce varit maso, otvorim a jem.

    EDIT: k ten konzerve - existuje nejaky maly sikovny konzervovac? nejaka domaca verzia

    EDIT2: este ma zaujima, kolko energie , resp vyzivovej hodnoty dane maso konzervovanim straca... vie niekto?

    EDIT3:
    no ale tu som nasiel http://www.gastroslovnik.sk/gastro-s...anie-potravin/ i ked nie cely, ale navod.. ze vseobecne maso treba sterilizovat
    Ak sterilizujeme v elektrickej alebo plynovej rúre, poukladáme poháre na plech, do ktorého nalejeme i trochu vody (cca 1 cm). Zapneme vrchné a spodné zahrievanie na najvyšší stupeň, po uplynutí polovičného času sterilizovania necháme zapnuté len spodné zahrievacie teleso. Z rúry vyberieme zhruba po 50 minútach. Vnútro pohára by malo obsahovať teplotu 70°C až 80°C. tlakový hrniec sa hodí na sterilizovanie nekyslých potravín – hrášku, mäsa v slanom náleve.
    lenze myslia to tak, ze zapnem ruru na 250C ? a cas sterilizovania sa pocita od dosiahnutia max teploty? (viem len ze vzduch pomalsie prenasa teplotu.. voda cca 25x rychlejsie.. takze asi preto tak vysoka teplota ?)
    Naposledy upravil SamuelSK : 08.01.12 at 19:57

    Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

    Dáša_
    kuracie zavárame bez predchádzajúcej tepelnej úpravy - proste napchápe prsia do pohára, pridáme trochu soli, zatvoríme a varíme. Kludne aj v rúre. Len je potrebné dodržať čas a treba dať pozor na víčka.

    Hovadzie predpripravíme ako na gulaš napríklad a zavárame už také. Alebo ako omáčku na špagety - pomleté, podusené na cibuľke, s paradajkami.

    Skúšaj v malom - minulý rok sa sesternici všetko pokazilo - ale nesterilizovala 2x.

    pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

    pavol54
    Ak chceš zavárať v tlakovom hrnci, tak poháre len TO,(omnia sú len do 100 o C pri atmosferickom tlaku) tie sú stavané na na vyššie teplloty a vyššie tlaky, len ako chceš merať dobu varu v tlakovom hrnci ? Niekedy boli na dedinách aj ručné zatváračky plechových konzerv.

    SamuelSK je offline (nepripojený) SamuelSK

    Samuel SamuelSK
    Nasiel som 1 recept, velmi jednoduchy:
    - dame maso do nejakeho hrnca (nakrajane) a osolime a premiesame (lebo sol sa udajne usadi)
    - dame do poharov, zatiahneme vicka, dame do teplej vody az nad vicka a privedieme do varu 2 hodiny
    - nechame tak vychladnut a na druhy den 1 hodina varu
    - vychladne a hotovo

    Myslite ze toto moze byt aj na kuracie prsia (popripade stehna?)

    EDIT:

    Pozrite :
    http://ekucharka.net/zaverena-kureci-stehna

    Dnes mam dobry den

    joj ta teta je zlata, taky krasny video navod..

    Myslite si, ze namiesto "rychlosoli" mozem pouzit obycajnu, napr morsku sol?
    Co som cital, tak ano - lenze maso nebude take vizualne pekne, ale to mi nevadi..

    Jaj, ja sa tesim na rano ako male dieta plus som nasiel SVK farmu kde predavaju hydinu.. Neviem ci poznate, vola sa repasu.
    Naposledy upravil SamuelSK : 08.01.12 at 21:53

    osky je offline (nepripojený) osky

    osky
    SamuelSK Pozri príspevok
    aha, fakt, to muze byt huba
    no ja som zatial na tom Internete nenasiel recept ako zavarit kuracie prsia bez kosti, neviem naco nam je potom ten internet, ked na nom nic nie je ha
    pravdepodobne je to tym,ze ludia si pripravuju cerstve mäso.v inej teme hladas kvalitne kurence a tu hladas,ako ich zavarit na dva roky...uznaj,ze to nemoze byt zdrave.mäso nie je ako kompot,ci calamada....

    pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

    pavol54
    osky Pozri príspevok
    pravdepodobne je to tym,ze ludia si pripravuju cerstve mäso.v inej teme hladas kvalitne kurence a tu hladas,ako ich zavarit na dva roky...uznaj,ze to nemoze byt zdrave.mäso nie je ako kompot,ci calamada....
    neviem prečo by to nemohlo byť zdravé, podľa mojích chuťových skúseností lepšie ako doma mrazené. Je to chuťové iné ako z čerstvého a na rezne to nie je.

    SamuelSK je offline (nepripojený) SamuelSK

    Samuel SamuelSK
    osky Pozri príspevok
    pravdepodobne je to tym,ze ludia si pripravuju cerstve mäso.v inej teme hladas kvalitne kurence a tu hladas,ako ich zavarit na dva roky...uznaj,ze to nemoze byt zdrave.mäso nie je ako kompot,ci calamada....
    Bohuzial nemam kazdy den cas na 1 hodinu upravu masa ... Cize proste niekedy namiesto toho otvorim flasu a jem hotove maso (EDIT: pockat! ved maso nejem kazdy den )
    Ale ak mam byt uprimny, nepotreboval by som konzervu, ak by som bol tak extremne naivny a spoliehal sa na to ze mi masiarstvo, ci obchodny retazec kazdy den jedlo doruci az na pult. Sice ja osobne som to neprezil, no to neznamena ze neprezijem, mam na mysli rozne nedostatky jedla, hyperinflacia, vojna, ale aj to najprostejsie co malokomu napadne - strata prace znamena ze stale musim jest, no ked si narobim dost zasob pocas praceschopnosti, tj. ked mam dost penazi na jedlo nazvys, tak je to celkom triezva taktika podla mna. A nech mi nikto nehovori ze nema peniaze na jedlo navyse To sa da extra lahko vyargumentovat s touto otazku - Mas mobil? Mas internet? ... vela ludi plati za toto 1 euro denne, to je viac nez dost na zasoby jedla
    Ale to uz som offtopic, ale verim ze cim viac ludom toto vysvetlim, tym menej ludi bude mat problem pocas toho ak sa nieco stane, no ale aj tak dufam ze sa nic nestane a ked sa nic nestane, tak sa nic nestane konieckoncov, je lepsie byt pripraveny a nepotrebovat to ako nebyt pripraveny a potrebovat to. Celkom jednoduche prirovnanie je poistenie, alebo nahradne koleso vo vozidle a mnoho inych Len si myslim ze toto je trochu realnejsie, ako zdrap papiera, i ked narocnejsie.. Ale proste nespim kludne, ak viem ze rano nemam co jest proste velmi blby pocit..

    buchač, to je tiez vyborny napad, lenze hovadzie velmi nemozem resp. mi to lekarka zakazala (skor obmedzila, ale predsa..).. Netusim preco..

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    SamuelSK Pozri príspevok
    aha, fakt, to muze byt huba
    no ja som zatial na tom Internete nenasiel recept ako zavarit kuracie prsia bez kosti, neviem naco nam je potom ten internet, ked na nom nic nie je ha
    ...síce nepíšu aké mäso ....no rozdiel nejak nevidím ....

    Idete na dovolenku, kde sa budete sami stravovať, alebo chcete so sebou vziať stravu špeciálne pre vaše dieťa v prípade, že bude mať problém sa adaptovať na miestnu stravu? Najjednoduchší spôsob je zavariť si mäso a na mieste dovolenky ho už len ohrejete a podávate.


    Na cibuľke uduste pokrájané mäso, zalejte vodou, pridajte červenú papriku, trochu soli (zaváraním sa zvýrazňuje chuť soli aj korenia, takže opatrne) a uduste. POZOR – nedáva sa múka na zahustenie ani nič iné – to až potom priamo na mieste, keď budete fľaše otvárať a pripravovať. Mäso natlačte do fľaše, by tam bolo minimum vzduchu. Ideálne sú nízke široké poháre.

    Vrchnáky dajte do vriacej vody a vyvarte asi minútu. Poháre v rúre tiež. Alebo aspoň vypláchnite vriacou vodou a potom hlavne keď už je mäso dnu, tak úplne do sucha vyutierajte vrch fľaše, aby vrchnák dobre priľahol. Zatvoriť a sterilizovať (v pare, v rúre na plechu) hodinu, nechať 24 hodín vychladnúť a potom ešte aspoň na 20 minút znova vysterilizovať.
    Takto upravené mäso vydrží. Dvojitá sterilizácia by mala byť zárukou. Na mieste stačí ohriať, môže sa pridať trvanlivé mlieko, tavený syr a omáčka je hotová. Uvarte k tomu cestovinu prípadne ryžu vo vrecku…
    http://www.alinka.sk/c/zavarane-maso...enku-2298.html

    ...Samo je , zle si hľadal a to je len príklad ... ale samo sa nenájde a samo sa nezavarí ...

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    SamuelSK Pozri príspevok
    Dasa, no mam "dovody" na dlhodobe zavaranie, povedzme ze som ochotny uvazovat teda o 1 roku idealne viac samozrejme, ale tak kazdy rok to menit je OK. Chapem ze to moze inak chutit, ale este som to neskusal, tak skusim a uvidim Problem je, ze hovadzie maso nie je najzravsie.. cize preto kura, este morka je super, cize to, ale to bude rovnaky problem asi ?
    ...a prečo myslíš ???
    Predsa keď si kúpenú konzervu dáš , vždy je to rozdielv chuti toho mäsa ....hovädzina , tak hovädzina ....kura , tak kura ...

    buchac, dik za ten recept, ale ten uz poznam, resp som 'nasiel' ale chyba tam vela veci, ktore absolutny zaciatocnik nevie, napr.
    - niekto zavara takto: studene a surove na velko nakrajane maso bez stavy a rovno hodit do tlakoveho hrnca
    - niekto zas takto: na pol uvarit maso, potom ... neviem proste to je jedno, ani sam neviem, lebo som nasiel asi 4-5 roznych receptov ako zavarit maso.. resp, obcas sa to dokonca "vylucuje" ..

    Ako da sa to spravit sposobom "pokus - omyl" lenze potom to je extremne casovo narocne, tj. musim cakat aj pol roka, aby som zistil, ci je to OK (i ked teoria hovori, ze ak to po 2 tyzdnoch nesmrdi, resp uchytilo sa, tak to vydrzi dlho, ten rok-dva)
    ...dá sa aj inak ...do konzerv narvať ...tam to je na 98 % asi ...
    Aj youtube som uz prepozeral, rozne videa.. lenze ziadne nie s rurou.. resp presny recept. No a prave pre tu inu konzinstenciu masa hovadzia vs kuracie nechcem maso "presterilizovat" ... preto hladam co najviac info ani knizka mi nepomohla.. mozno som len vybral zlu.. (neviem ci sterilizovanie v tlakovom hrnci = sterilizovanie v rure, tj. rovnaka teplota aj cas.. kedze ten tlak tam tiez moze dost robit.. no neviem)
    ...časy neviem ...tlak ???...nesmie sa celkom do plna dávať...šak aj kompóty sa tak plnia ...
    a uz som sa zas zbytocne rozpisal...
    ...no podiskutujme kľudne ........no hneď na začiatku vravím , že som mäso ešte nezaváral a ani nemienim ...pre mňa sa neoplatí ...

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    SamuelSK Pozri príspevok
    Preco sa neoplati?
    napr - kupis vela masa ked je v akcii (ak je kvalitne), zavaris a potom na tom usetris
    ...hm , netvrdím opak , ale ......pre mňa tých opačných dôvodov je viacero ...
    Ak teda jes "vela" masa..
    ...dokonca musím ...diabetes nepustí ....
    Ja v tom vidim trochu aj pohodlnost - ked sa mi nechce varit maso, otvorim a jem.
    ...he keď som JA pohodlný a nechce sa mi variť...odrežem kus chleba a salámy ( klobásy ) .....a tlačím ...
    EDIT: k ten konzerve - existuje nejaky maly sikovny konzervovac? nejaka domaca verzia
    ...hádam aj hej ...no ja o nej neviem ...

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    SamuelSK Pozri príspevok
    EDIT:


    Myslite si, ze namiesto "rychlosoli" mozem pouzit obycajnu, napr morsku sol?
    Co som cital, tak ano - lenze maso nebude take vizualne pekne, ale to mi nevadi..
    ...keď Ti nevadí vizualizácia , veľa mäsa ješ.......jednoduchšia úprava je ...Beef Jerky...
    To si aj do prírody môžeš .....a vydržíííííííí .....

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.