Už mi pomaly začína vadiť, že každý len niečo chce a nikto ničím neprispieva, no nečudujem sa.
Pri počúvani jednej novej pesničky, ktorá sa o pár týždňov stane hitom číslo jedna vo všetkých hitparádach sveta, mi napadla jedna myšlienka, ktorá by sa dala označiť aj podnikateľským nápadom. A rád by som sa o ňu podelil s ostatnými, aby sme ju mohli rozdiskutovať.
Myšlienka pozostáva z proma (prezentácie) nových albumov, singlov (pesničiek) na otvorenom priestranstve, v mestách, medzi ľuďmi.
Každý z nás už videl reklamu typu auto s ampliónom, ktorý hlása niečo nezrozumiteľne. Gro tohto nápadu nebolo zlé, no pár detailov z toho spravilo absolútnu sprostosť. Dajte si to do súvisu s automobilovým - audio - tunningom.
Výsledok by mohol vyzerať tak, že zvukovo-upravené auto o väčších rozmeroch sa vydá do ulíc veľkých miest. Polepené názvom speváka/speváčky/skupiny, prípadne konkrétnou pesničkou, sa bude premávať po meste medzi ľudmi. Aby to bolo zaujímavejšie, agentúra prevádzkujúca takúto formu propagácie, by si vybavila aj povolenia na vstup do peších zón mesta a zvýšenie maximálnej hladiny hluku (pozn.: tá by bola uplatnená v lokalitách, v ktorých by boli poslucháči ďaleko). Aby to bolo ešte zaujímavejšie, speváčka by mohla trčať zo strešného okna a mávať naokolo

.
Celú zaujímavosť môže pokaziť to, že pesnička sa ľuďom páčiť nebude. Ale vyhovieť všetkým sa aj tak nedá

.
Ide však o jeden fakt, ktorý si neuvedomuje veľa ľudí, a to asociatívnosť hudby so zážitkami alebo situáciami. Preto je pravdepodobné, že okolostojaci budú považovať také niečo skôr za spestrenie dňa ako za "obťažovanie".
Aký je váš názor? Funguje niečo podobné?