anto
Nebudem citovať ale z hlavy. Je to v Občianskom zákonníku. Ak občan zistí, že niekto porušuje zákon a neoznámi to príslušným ustanovizniam, tak sa stáva spolupáchateľom a môže byť spolu s tým, ktorý trestný čin spácha trestaný. Preto ak si zistila, že dochádza k porušovaniu zákona a mohlo by to mať trestné následky, tak bez pardónu oznámiť, inak ideš do lochu s ním. A to už nie je sranda. Ja osobne by som to oznámil, lebo neviem hrať mariáš a dva roky v lochu by bolo pridlho pre mňa.
Anton, ani ja ho neviem hrať, ale na to, aby si to urobil, potrebuješ skutočne silné podpätky a tvrdú hlavu! Ak to urobím, už viem dopredu, že o robotu si už ani neškrtnem! - preto som aj odišla z jednej veľkej spoločnosti, kašľala som na to, že mi faktúry uhradil vždy načas aj podľa zmluvy! Bolo mi ľúto tých chudákov poctivcov, čo dostali pár korún a ešte aj o tie sa museli báť!
Ja si to z mojej pozície už môžem dovoliť, nakoľko mám zarobené hneď ako ráno vstanem, ale je to taký príjem - no tak ešte radšej budem chvíľku SZČO, aby sa mi lepšie vstávalo!
Možno by pomohli tie nahlášky na správne miesta, ale to by museli aj tí, ktorí tie zákony tvoria ich dodržiavať! Preto sú niektorí zamestnávatelia spokojne drzí, lebo vedia, že tí čo tvoria zákony ich aj prví porušujú! Aspoň tak mi to bolo povedané od jednej veľkej ryby! Ale čo ryby, riadneho sumca!