Lídia Prosím o radu. Dostala som za úlohu vypracovať "kárne opatrenie". Až neuveriteľné-jeden zamestanec fyziky napadol druhého na dielni.
Ak s tým má niekto skúsenosť, resp. nejaký vzor, prosím zašlite.
Ďakujem.
Mám tiež problém, zamestnanec mi neprišiel druhý deň do práce bez udania dôvodu, nemá ani mobil ani pevnú linku. Dnes som volal s jeho synom a povedal, ževraj otec si včera vzal dovolenku, lenže nikomu o tom nepovedal, dnes vraj išiel do práce, povedal, že sa zastaví u rodičov a dá mi vedieť. Samozrejme, že nezavolal a telefón mi viac nedvíhal. Personálna je na dovolenke a dostalo sa to k riaditelovi, sme štátna firma, ja mám pozíciu hlavného technika oficiálne v papieroch, neoficiálne som vlastne ich vedúci. Riaditeľ mi povedal, že mu mám dať kárne a vziať odmeny, ja si však myslím, že také právomoci nemám, aspoň mi to tak bolo povedané, že s platom aj odmenami môže manipulovať iba riaditeľ. Ak mu však mám napísať kárne opatrenie, ako to formulovať? Je to hrubé či závažné porušenie pracovnej disciplíny? pretože v našom pracovnom poriadku túto vec akosi nemáme podchytenú. Vopred ďakujem za rady