Mám 2 recepty. Piekla som podľa oboch, alebo som ich kombinovala.
Rakvičky I.
220g hl. múky, 20g kakaa, 70g pr. cukor, 40g orechov, 140g masla, vanilka, citrónová kôra + šťava, mletá škorica. Spracovať cesto, nechať odpočinúť zakryté v chladničke (nie vždy sa mi chce) , plniť formičky. Piecť v mierne vyhriatej rúre.
Plnka:3dcl mlieka, 1 vanilka, 1 zlatý klas - uvariť hustú kašu.
1 celé maslo, 1 žĺtok, 150g pr. cukru - vyšľahať na penu, potom pridať vychladnutú kašu. Plniť rakvičky, nechať postáť, aby krém nespadol pri namáčaní do čokolády.
Rakvičky II
600g hl. múky, 400g palmarínu, 200g pr. cukru, 1 vajce, 1 vanil. cukor, kakao- aby bolo cesto hnedé. Krém ten istý.