Miroslava Kušanová Aj mne je to divné. Minulý rok som pracovala na prvom stupni, zastupovala som za materskú. Tento rok som na druhom stupni bez kvalifikácie a kvalifikačnej skúšky.Ale aj tak si myslím, že by som aspoň podmienečne mala byť zaradená do 10.
Zaraďovanie učiteľov ZŠ
Podľa katalógu pracovných činností časť 17.Školstvo sa učitelia ZŠ zaraďujú do 9. 10. a 11. platovej triedy.
Do 9. platovej triedy sa zaraďujú učitelia, ktorí nespĺňajú podmienky pre zaradenie do 10. platovej triedy - nemajú požadovaný stupeň vzdelania alebo nevyučujú predmety svojej aprobácie.
Do triedy sa zaraďujú podľa činnosti uvedenej v katalógu pod číslom 17.09 činnosti vyžadujúce VŠ vzdelanie II. stupňa, činnosť číslo 02 definovaná ako činnosť...ktorú vykonáva učiteľ ZŠ
do splnenia podmienok určených všeobecne záväzným právnym predpisom čo je vyhláška MŠ SR č. 41/1996 Z. z.
Do 10. platovej triedy sa zaraďujú kvalifikovaný učitelia:
VŠ vzdelanie II. stupňa pre príslušný druh a stupeň školy, vyučujú svoje aprobačné predmety alebo predmety študijného odboru v rozsahu najmenej jednej polovice týždennej vyučovacej činnosti.
Do 10. platovej triedy sa zaraďujú podľa činnosti č. 17.10. - činnosť vyžadujúca VŠ vzdelanie II. stupňa, činnosť číslo 03 definovaná ako činnosť...ktorú vykonáva učiteľ ZŠ
po splnení podmienok určených všeobecne záväzným právnym predpisom čo je vyhláška MŠ SR č. 41/1996 Z. z.