Minna Ďakujem veľmi pekne za odpoveď, už mi je účtovanie jasné, akurát by som sa chcela ešte poradiť: keď SZČO nechce dotáciu priznať v účtovníctve, lebo je neplatiteľ DPH a dotácia by mu zvýšila obrat a po čase by sa musel zaregistrovať ako platiteľ DPH, aké argumenty mám použiť aby som ho presvedčila že to v účtovníctve byť jednoducho musí (aký zákon by tým porušil a pod.)??
Ako nechce priznať? Veď to nemá logiku, dotáciu nežiadal pre osobné potreby ale potreby podnikania. Minimálne poruší Zák. o dani z príjmu, o účtovníctve, postupoch účtovania, o službách zamestnanosti, schému pomoci de minimis na podporu zamestnanosti DM č.1/2007.
Príspevok sa poskytuje na úhradu nákladov súvisiacich so samostatnou zárobkovou činnosťou uvedených v podnikateľskom zámere a musí byť použitý v období od podpísania dohody do ukončenia záväzku na vykonávanie samostatnej zárobkovej činnosti.
Použitie príspevku musí byť preukázateľne a účtovne evidované počas obdobia desiatich rokov od ukončenia záväzku vykonávať samostatnú zárobkovú činnosť.