Zavrieť

Porady

Recepty pre domácu pekáreň.

Mama troch dospelých detí
Milé pekárky a pekári v domácej pekárničke. Zakladám túto tému, aby sme v nej spoločne zhromaždili recepty, ktoré bežne pečieme a ktoré sa aj vydaria v našich pekárničkách. Preto vás prosím, dávajte sem len recepty vami overené, poprípade aj priložte fotografiu. Ide o to, aby sme v téme,kde o pekárničkách debatujeme zbytočne nemuseli náš obľúbený recept hľadať a aby aj tí, čo si len pekárničky kúpia ,mali recepty po ruke. Takže prikladám môj najobľúbenejší recept na chlebík, ktorý ma nikdy nesklamal.

Chlebík od Dáši.

V menšom množstve : na 750 g

270 ml vody alebo acidofilného mlieka
1 1/2 PL oleja
1/2 PL octu
1 a pol ČL soli
1 ČL cukru
1 čl droždia
rasca, semiačka tekvicové , slnečnicové, ľanové, sezamové
1 – 2 väčší uvarený nastrúhaný zemiak
420 g múky - 300 g hladkej T 650 + 120 g ražnej, špaldovej, žitnej, celozrnnej


V prípade použitia acidofilného mlieka sa ocot už nedáva.
A rozhodne je s mliekom chutnejší ako s vodou.

Inak tento recept dávam na najvyšší stupeň prepečenia a pečiem ho v Moulinex na programe č. 1 . Pozor - pri dávkovaní acidofilného mlieka...ono sa napení , takže ja dávam vždy takmer plnú odmerku. Javí sa to potom, že je mlieka viac. Ale keď lepšie pozriete, tak je to pena.
Usporiadat
jočko jočko

jočko je offline (nepripojený) jočko

wagner Pozri príspevok
Chleba pečiem z hladkej múky zmiešanej s ražnou múkou. Po dopečení chleba z pekárne vyberiem, potriem ho vo forme vodou tak, aby sa voda dostala aj na spodnú kôrku. Zakryjem na päť minút utierkou,(sparí sa) potom odokryjem, vyklopím z formy a vyberiem háky. Chleba je mäkký, aj spodná kôrka.
Presne tak som urobila a teraz je OK, díky moc, je výborný aj keď mi bolo povedané, že už mám v ňom viacej semien ako múky, ale mne takýto "makrosemenný" chutí najviac
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

ta muka sa da zohnat v racio obchodikoch alebo v Kauflande-znacka Biomila.
mozno tu Biomilu kupis aj inde,musis sa pytat.odkial si?
jočko jočko

jočko je offline (nepripojený) jočko

osky Pozri príspevok
ta muka sa da zohnat v racio obchodikoch alebo v Kauflande-znacka Biomila.
mozno tu Biomilu kupis aj inde,musis sa pytat.odkial si?
som z malej dedinky pri Púchove,skúsim pozrieť v Kauflande, ďakujem za rady, ste milí
wirgi wirgi

wirgi je offline (nepripojený) wirgi

jočko Pozri príspevok
som z malej dedinky pri Púchove,skúsim pozrieť v Kauflande, ďakujem za rady, ste milí
V kauflande som bola dnes majú špaldovu hladku aj celozrnnú.
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

jočko Pozri príspevok
som z malej dedinky pri Púchove,skúsim pozrieť v Kauflande, ďakujem za rady, ste milí
sory ze mimo temy ale aha co som na nete nasla:

pre jocko:
ZDRAVA VYZIVA;ulica 1.maja 877-Puchov;telefon-0918 490 828

BIO BEA;prirodna lekaren a potraviny;ul.moravska 4312-Puchov

tak mozno skusis aj tu pozriet ak to nemas do Puchova daleko :-)
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

wirgi Pozri príspevok
V kauflande som bola dnes majú špaldovu hladku aj celozrnnú.


asi túto...
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

presne tak Lujzi,tato je to,ale ja len celozrnnu :-)
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

osky Pozri príspevok
presne tak Lujzi,tato je to,ale ja len celozrnnu :-)
neviem či aj v DM-ke nemajú špaldovú...celozrnnú som tak kedysi kupovala..
bettylou bettylou

bettylou je offline (nepripojený) bettylou

:-))
Je tu niekde recept na veľkonočnú pásku robenú v pekárničke? prosíím
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

bettylou Pozri príspevok
Je tu niekde recept na veľkonočnú pásku robenú v pekárničke? prosíím
myslíš toto....ale len kysnutie je v pekárničke...
http://varecha.pravda.sk/recepty/vel...56-recept.html

ešte takýto som našla...

http://varecha.pravda.sk/recepty/vel...41-recept.html
Naposledy upravil lujza.j : 30.03.13 at 13:28
betka631 betka631

betka631 je offline (nepripojený) betka631

Ak nosíš nebo v sebe, nájdeš ho všade.♥ ...viac
bettylou Pozri príspevok
Je tu niekde recept na veľkonočnú pásku robenú v pekárničke? prosíím

http://www.porada.sk/t97886-p17-rece...ml#post1936629
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Mala by si mať v knižke ku pekárni, len to nazývajú všelijakými inými menami.
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

tak idem upiect kvaskovy chlebik-podla osvedceneho receptu.zda sa kvas mam dobry-tak som zvedava.drzte palce...
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Držím, keď sa podaril mne, len zo špaldovej a ražnej, isto sa podarí aj tebe.
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

uz sa to nahrieva-ja mam vzdy problem s tym kvasom.ale tento raz je to ine,kysol ako blaznivy,ma uz 10 dni tak dufam ze to uz vykysne :-)
veruska veruska

veruska je offline (nepripojený) veruska

osky Pozri príspevok
uz sa to nahrieva-ja mam vzdy problem s tym kvasom.ale tento raz je to ine,kysol ako blaznivy,ma uz 10 dni tak dufam ze to uz vykysne :-)
Osky, ako dopadol chlebík?
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

este stale kysne,piect sa bude az o 21:45
je to zdlhavejsi postup,ale ked to chcem piect v pekarni tak musim cakat.
ale nakysol nadherne,je uz takmer plna nadobka a je krasne bublinkovy.
kvasku mam este vela.kedze ma uz 11 dni- tak hned ako sa tento dopecie-a bude ok,nahadzem suroviny na dalsi,s inym pomerom muk,nech skusim aj cosi ine a zostatok kvasku odlozim do chladnicky....

potom napisem presny recept a postup,len chcem sa najprv presvedcit,ze sa ozaj podaril,nech sem nepisem somariny.takze info az zajra :-)
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

tak zaciname piect-trvat to bude 85 minut.drzte este palce.
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

osky Pozri príspevok
................... zostatok kvasku odlozim do chladnicky...............
osky, najprv musíš v ňom baktérie a kvasinky nakŕmiť. Ak im nedáš "jesť", na smrť kvások vyhladuješ a bude po ňom. Neviem, koľko ti z neho ostalo, stačí, ak ostane zo 50 g. Pridaj 40 g prevarenej vychladenej vody(nie studenej) a 50 g ražnej múky. Takýto trošku hustejší sa lepšie udržuje, konzistenciu má mať ako cesto na lievance, aj trošku hustejšiu. Musíš ho nechať podkysnúť a keď vidíš, že o 1/3, ešte lepšie o 1/2 zväčšil objem, až vtedy s ním do chladničky. Vrchnák úplne nedoťahuj.
Naposledy upravil Marína : 05.04.13 at 06:19
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

uz je v chlade,nakrmim ho teda este zajtra,ale ja som ho uz mala takto v chladnicke medzitym,asi 3-4 dni a nic sa mu nestalo.
ale vdaka za typ.chlieb sa vydaril,je vyborny a uz aj kysne druhy,s väcsim podielom raznej muky,tak uvidime ci aj ten bude taky super.ak ano,hodim presny postup.
tak dobru nocku.
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať