Tiež som dnes piekla podobný chlebík ako Dáša s ovsennými vločkami a tiež treba viac vody. Nakysol síce, ale cesto bolo husté, chlebík ku koncu pečenia praskol, nebol z neho ušiak, bol pekne okrúhly, ale praskol. Nevadí, aj tak chutí...zatiaľ len "odštibrané", lebo je ešte teplý. Tu je recept:
Chlebík zo špaldovej múky s orechmi :
voda 350 ml /dala som kefír 300 ml a 50 ml vody, ale treba viac, takže nabudúce dám 400 ml tekutiny
200 g špaldova múka z Kauflandu
150 g žitno-pšeničná z Kauflandu
150 g T650
4 PL jemné ovsenné vločky
2 PL olej olivový
1 lyžička soľ, 2 lyžičky rasca drvená
1 lyžička cukor, 1 lyžička sušené droždie - lastovička Kaufland
Keď pekáreň zapíska, za hrsť vlašských orechov - posekané, nie moc nadrobno a slnečnicové semienka.
Mám Bifinett a piekla som na celozrnom programe, veľkosť stredná a kôrka najtmavšia.
Má celkom inú chuť, než tie, čo som piekla doteraz.
Naposledy upravil Zdenka 0705 : 19.01.10 at 18:21 Dôvod: gramatika :)