Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Milé pekárky a pekári v domácej pekárničke. Zakladám túto tému, aby sme v nej spoločne zhromaždili recepty, ktoré bežne pečieme a ktoré sa aj vydaria v našich pekárničkách. Preto vás prosím, dávajte sem len recepty vami overené, poprípade aj priložte fotografiu. Ide o to, aby sme v téme,kde o pekárničkách debatujeme zbytočne nemuseli náš obľúbený recept hľadať a aby aj tí, čo si len pekárničky kúpia ,mali recepty po ruke. Takže prikladám môj najobľúbenejší recept na chlebík, ktorý ma nikdy nesklamal.
Chlebík od Dáši.
V menšom množstve : na 750 g
270 ml vody alebo acidofilného mlieka
1 1/2 PL oleja
1/2 PL octu
1 a pol ČL soli
1 ČL cukru
1 čl droždia
rasca, semiačka tekvicové , slnečnicové, ľanové, sezamové
1 – 2 väčší uvarený nastrúhaný zemiak
420 g múky - 300 g hladkej T 650 + 120 g ražnej, špaldovej, žitnej, celozrnnej
V prípade použitia acidofilného mlieka sa ocot už nedáva.
A rozhodne je s mliekom chutnejší ako s vodou.
Inak tento recept dávam na najvyšší stupeň prepečenia a pečiem ho v Moulinex na programe č. 1 . Pozor - pri dávkovaní acidofilného mlieka...ono sa napení , takže ja dávam vždy takmer plnú odmerku. Javí sa to potom, že je mlieka viac. Ale keď lepšie pozriete, tak je to pena.
ja síce ešte nemám pekárničku, ale týchto dňoch si robím intenzívny prieskum mňa by zaujímali tie zmesi o ktorých píšeš z Rakús, kde ich kupuješ teda v akom markete a ak by sa dalo daj foto obalov, dakujem
Takže tu je pár druhov. Majú to v Lidli aj Hoferi, teda píšem o obchodoch v Hainburgu.
Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Nedávno som v jednom francúzskom filme započul výraz " majdalenka "...
Samozrejme , jedná sa o výraz z češtiny , film bol dabovaný ..
Ide o nejaké pečivko , ktoré sa vo filme konzumovalo čerstvé , na raňajky
Pokúsil som sa aj vyhľadať , dal som " majdalenka " alebo "magdalenka" , no smerovalo ma to na rôzne gazdinky ...
Recept nie a nie nájsť...možno sa pod iným názvom skrýva ...
Nedávno som v jednom francúzskom filme započul výraz " majdalenka "...
Samozrejme , jedná sa o výraz z češtiny , film bol dabovaný ..
Ide o nejaké pečivko , ktoré sa vo filme konzumovalo čerstvé , na raňajky
Pokúsil som sa aj vyhľadať , dal som " majdalenka " alebo "magdalenka" , no smerovalo ma to na rôzne gazdinky ...
Recept nie a nie nájsť...možno sa pod iným názvom skrýva ...
film " Kurier"? neboli to madalénky? viem čo myslíš piekla to v takých formičkách vrubkovaného tvaru, fakt mohli byť fajnééé
Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
lujza.j
film " Kurier"? neboli to madalénky? viem čo myslíš piekla to v takých formičkách vrubkovaného tvaru, fakt mohli byť fajnééé
Ej bisťu ...odhalený som bol ...
Videl som ten film už pár krát ...dobré strihové zábery sú tam , inak blbosť ...
He ...a predsa som našiel ...asi preto , že som sa naobedoval ...
Magdalénky
15-20 min
Potrebujeme:
2 vajcia, 100 g práškového cukru, 50 g masla, 120 g krupicovej múky, 1 čajová lyžička postrúhanej citrónovej kôry, tuk na formičky, kandizované ovocie.
Ako na to:
Žĺtky s cukrom a citrónovou kôrou vymiešame do peny, do ktorej za stáleho miešania pridáme rozpustené chladné maslo, múku striedavo s tuhým snehom z bielkov. Cesto nalievame do malých vymastených formičiek, posypeme kandizovaným ovocím a pečieme pri teplote 200°C asi 15-20 minút. Po upečení z formičiek vyberieme.
Konečne znova téma recepty pre domácu pekáreň.
Ja robím chlieb už asi trištvrte roka len v domácej pekárni kedy
som ju kúpila - značka Tefal. Mne už dnes tie rakúske alebo iné
hotové zmesi moc nevyhovujú (niekedy urobím), ale môžem povedať, že som začínala na zmesiach, a postupne som dostala
odvahu zarobiť zmes sama - u nás jednoznačne vyhráva, čo do pečenia aj chuťovo ten chlebík od Dáši. Ten od jozka56 je taký
istý, ale nemá zemiak, so zemiakom je chutnejší. A taktiež používam už len muku T650 (vyskúšala som aj inú ale nie je to ono). Narobím ich aj 3-4 ks a postupne vyberáme z mrazáku.
Túto zimu by som rada vyskúšala nejaké sladkosti, zatiaľ sa mi
nepodarila ani babovku (druhý deň už nedobrá, niekedy ani prvý)
resp. iné programy.
droždie dávam čerstvé /celú kocku/ o dnes som nemala a dala som celý sáčok sušeného droždia a cesto bolo výborné. no piekla som z neho koláč. ale keby som robila buchty alebo závin tak by som cesto po vykysnutí ešte premiešala s trochou múky. hrnčeky dávam 2 dcl. je to recept na cca pol kila múky.
ked som robila buchty na väčší plech tak som si dávku urobila 1 a 1/2 dávky , čiže 3 hrnčeky hl. muky ...... no tiež závisí akú veľké máte pekáreň. treba najprv skúsiť z jednej dávky a ako sa vydarí. dopečenia