Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Milé pekárky a pekári v domácej pekárničke. Zakladám túto tému, aby sme v nej spoločne zhromaždili recepty, ktoré bežne pečieme a ktoré sa aj vydaria v našich pekárničkách. Preto vás prosím, dávajte sem len recepty vami overené, poprípade aj priložte fotografiu. Ide o to, aby sme v téme,kde o pekárničkách debatujeme zbytočne nemuseli náš obľúbený recept hľadať a aby aj tí, čo si len pekárničky kúpia ,mali recepty po ruke. Takže prikladám môj najobľúbenejší recept na chlebík, ktorý ma nikdy nesklamal.
Chlebík od Dáši.
V menšom množstve : na 750 g
270 ml vody alebo acidofilného mlieka
1 1/2 PL oleja
1/2 PL octu
1 a pol ČL soli
1 ČL cukru
1 čl droždia
rasca, semiačka tekvicové , slnečnicové, ľanové, sezamové
1 – 2 väčší uvarený nastrúhaný zemiak
420 g múky - 300 g hladkej T 650 + 120 g ražnej, špaldovej, žitnej, celozrnnej
V prípade použitia acidofilného mlieka sa ocot už nedáva.
A rozhodne je s mliekom chutnejší ako s vodou.
Inak tento recept dávam na najvyšší stupeň prepečenia a pečiem ho v Moulinex na programe č. 1 . Pozor - pri dávkovaní acidofilného mlieka...ono sa napení , takže ja dávam vždy takmer plnú odmerku. Javí sa to potom, že je mlieka viac. Ale keď lepšie pozriete, tak je to pena.
Uvidím, ako bude chutiť chlebík (po dlhšej dobe som pekáreň použila na pečenie chleba, väčšinou ho používam na miesenie, odkedy u nás otvorili novú malinkú pekárničku s mňamky chlebíkmi)
Ja sa chystám tiež piecť chlebík zajtra ráno, zostalo mi čerstvé droždie od vianočného pečenia, tak ho zužitkujem takto
A takisto som doteraz používala pekáreň na miesenie, ale pred dvoma mesiacmi som si kúpila kuchynský robot, tak miesi už len on
ahojte neviete mi poradiť na akom programe mám piecť slnečnicový chlieb? je to z kupovanej zmesi. neviem či na "základný biely" alebo "celozrnný"ďakujem
ahojte neviete mi poradiť na akom programe mám piecť slnečnicový chlieb? je to z kupovanej zmesi. neviem či na "základný biely" alebo "celozrnný"ďakujem
včera som ho piekla na programe "základný biely"tak so zistila, že toto je správny program na programe "celozrnný bol síce chuťovo dobrý, ale vzhľadovo prevalený na povrchu
včera som ho piekla na programe "základný biely"tak so zistila, že toto je správny program na programe "celozrnný bol síce chuťovo dobrý, ale vzhľadovo prevalený na povrchu
Aj mne sa niekedy zdá, že keď tie tmave chleby (slnečnicový, celozrnný a i.)
pečiem na základnom sú lepšie, nemám tam čo pokaziť. Ale v skutočnosti
by malo byť lepšie na programe celozrnnom, lebo ten je časovo dlhší
a aj spracovanie a pečenie by malo byť lepšie. Každý musí vyskúšať svoju
pekáreň.
včera som ho piekla na programe "základný biely"tak so zistila, že toto je správny program na programe "celozrnný bol síce chuťovo dobrý, ale vzhľadovo prevalený na povrchu
Lujza, slnečnicový chlebík zo zmesi by som asi tiež piekla na základnom programe, skús pozrieť na obale z čoho je zmes zložená. Podľa mňa tam bude viac % pšeničnej múky a menší podiel napr. ražnej alebo inej tmavej múky.
zloženie je v nemčine,/zmesy z Lidl/ ale čo ma viedlo k programu "celozrnný" tak to bolo 20% slnečnice, ale nevadí bol jedlý, len bol na povrchu prevalený
Tak to sa Ti podaril tzv. "ušatec" ... keď odkrojíš plátok, tak to prevalenie sa javí ako keby mal chlebík ušká ... aj mne sa niekedy stane, mám osvedčený recept, ale veľmi záleží od kvality a množstve droždia, nič to však nemení na chuťových vlastnostiach.
Sekaná so syrom
1 kg mletého pliecka (ja dávam 1/2 kg bôčika a 1/2 kg zajačieho mäska)
2 vajcia
220 g struhaného syra
200 ml mlieka
150 g smotany na šlahanie
3 lyžičky korenia na americké zemiaky
100 g strúhanky Postup:
Sekaná sa nesolí, stačí korenie a syr.
Zmes krátko premiešame buď na program Rychlý alebo v mise. Dáme do formy bez metličiek a nastavíme hodinový program Pečenie. Po ukončení programu zkontrolujeme, či upečenie stačí, podla potreby nastavíme ešte raz Pečenie (ja pečiem celkovo asi 1,5 hod.). Po vychladnutí vyklopíme.
Fašírka z domácej pekárne 1,5 kg mletého mäsa
3 vajcia
3 strúčiky prelisovaného cesnaku
1 cibula nakrájená na kostičky
1/2 lyžičky soli
1 lyžička majoránky
200 ml mlieka
2 lyžice vody
1 rozdrobený Masox
korenie
3 staré rožky alebo 200 g strúhanky
Postup:
Rožky rozmočíme v mlieku, Masox vo vode. Potom všetko zmiešame v mise podľa svojej chuti, potom dáme do formy bez metličiek a nastavíme hodinový program Pečenie. Potom ešte pridáme cca 30 minút podľa potreby.
Prosím, hoďte sem nejaký dobrý recept na rožky, mám len na bagety a to nie je ono...ďakujem
ROŽKY Suroviny:
220 ml vlažná voda
1 ČL cukor
2 ČL soľ
50 g masť zmäknutá
400 g hladká múka /dala som T650/
1,5 ČL sušené droždie
sezam, rasca,vajce
Program cesto.
Po ukončení programu vybrať cesto, rozdeliť na 2 časti, nechať ešte 15 min vykysnúť. Potom vyvalkať na dva kruhy, ktoré rozdelíme na osem trojuholníkov, tieto zrolujeme a poukladáme na plech/ja som dala aj papier na pečenie/, potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom, rascou. Dáme piecť do rúry na 12-15min, pri teplote 200°C.
tak už aj ja viem, že prečo mám tie chlebíky zo zmesy z Lidla po upečení prevalené !!!! ja ich dávam na program celozrnný, ale najbližšie vyskušam veru ten normálny program!!!! juj už sa teším, tak pekne ďakujem za radu
trochu mimotémy, ale bez riešenia nemôžem iné piecť, ako ten chlebík.
Máte niekto problém, že miešač nejde vytiahnuť? Je akoby privarenú k tomu kolíku dole,
Mám dosť silných chlapov v rodine a veri s tým nikto nepohol.
Skúšala som odmáčať, aj kombinačkami chytiť, zas úplne nasilu nechcem, na tom háku je niečo ako teflonova vrstva, tak aby sa to nepoškodilo....