Zavrieť

Porady

Recepty pre domácu pekáreň.

Mama troch dospelých detí
Milé pekárky a pekári v domácej pekárničke. Zakladám túto tému, aby sme v nej spoločne zhromaždili recepty, ktoré bežne pečieme a ktoré sa aj vydaria v našich pekárničkách. Preto vás prosím, dávajte sem len recepty vami overené, poprípade aj priložte fotografiu. Ide o to, aby sme v téme,kde o pekárničkách debatujeme zbytočne nemuseli náš obľúbený recept hľadať a aby aj tí, čo si len pekárničky kúpia ,mali recepty po ruke. Takže prikladám môj najobľúbenejší recept na chlebík, ktorý ma nikdy nesklamal.

Chlebík od Dáši.

V menšom množstve : na 750 g

270 ml vody alebo acidofilného mlieka
1 1/2 PL oleja
1/2 PL octu
1 a pol ČL soli
1 ČL cukru
1 čl droždia
rasca, semiačka tekvicové , slnečnicové, ľanové, sezamové
1 – 2 väčší uvarený nastrúhaný zemiak
420 g múky - 300 g hladkej T 650 + 120 g ražnej, špaldovej, žitnej, celozrnnej


V prípade použitia acidofilného mlieka sa ocot už nedáva.
A rozhodne je s mliekom chutnejší ako s vodou.

Inak tento recept dávam na najvyšší stupeň prepečenia a pečiem ho v Moulinex na programe č. 1 . Pozor - pri dávkovaní acidofilného mlieka...ono sa napení , takže ja dávam vždy takmer plnú odmerku. Javí sa to potom, že je mlieka viac. Ale keď lepšie pozriete, tak je to pena.
Usporiadat
betka631 betka631

betka631 je offline (nepripojený) betka631

Ak nosíš nebo v sebe, nájdeš ho všade.♥ ...viac
...no a až teraz som si všimla, že som zareagovala na príspevok pridaný pred rokom, dúfam, že nevadí, však za chvíľočku tu máme Veľkú noc, tak sa možno niekomu receptík zíde.
mareko mareko

mareko je offline (nepripojený) mareko

Vianočka, ktorá zostane dlllllho mäkučká a vláčna.... A tu je nový recept: 200ml vlažného mlieka, 100g rozpusteného margarínu, pozor nie horúci (maslo, hera, palmarin...), 2 žĺtka, 90 g kryštál.cukru, pol ČL soli, 470g hladkej múky ja som dala polovicu hladkej a polovicu polohrubej múky a bolo to oveľa lepšie), 1 sáčok sušených kvasníc (7g), hrozienka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky suroviny dáme v napísanom poradí do DP a zapneme program sladký chlieb, alebo niečo podobné, čo máte. Po zapípaní, teda počas druhého miesenia pridáme namočené hrozienka. Ak dáte pravé maslo, brioška bude mať skvelú maslovú chuť, ako originál z Francúzska, mňaaaam.
adi11 adi11

adi11 je offline (nepripojený) adi11

mareko Pozri príspevok
Vianočka, ktorá zostane dlllllho mäkučká a vláčna.... A tu je nový recept: 200ml vlažného mlieka, 100g rozpusteného margarínu, pozor nie horúci (maslo, hera, palmarin...), 2 žĺtka, 90 g kryštál.cukru, pol ČL soli, 470g hladkej múky ja som dala polovicu hladkej a polovicu polohrubej múky a bolo to oveľa lepšie), 1 sáčok sušených kvasníc (7g), hrozienka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky suroviny dáme v napísanom poradí do DP a zapneme program sladký chlieb, alebo niečo podobné, čo máte. Po zapípaní, teda počas druhého miesenia pridáme namočené hrozienka. Ak dáte pravé maslo, brioška bude mať skvelú maslovú chuť, ako originál z Francúzska, mňaaaam.
..chcem sa spytat, ci tento recept robil niekto aj v pekarnicke z Lidla ?
..a este poprosim nasmerovat na knedle..dakujem
avalik avalik

avalik je offline (nepripojený) avalik

adi11 Pozri príspevok
..chcem sa spytat, ci tento recept robil niekto aj v pekarnicke z Lidla ?
..a este poprosim nasmerovat na knedle..dakujem
prave mi kysne podobne cesto na zavin (bez zltkov, 400g hl. muky a drozdia len 1 lyzicka/odmerka)

knedla napr. tu http://varecha.pravda.sk/recepty/dom...83-recept.html
program cesto, ked vykysne das parit alebo varit (ako si zvyknuta)
wagner wagner

wagner je offline (nepripojený) wagner

adi11 Pozri príspevok
..chcem sa spytat, ci tento recept robil niekto aj v pekarnicke z Lidla ?
..a este poprosim nasmerovat na knedle..dakujem
A je rozdiel v pečení pekárničky z Lidla a inej?
adi11 adi11

adi11 je offline (nepripojený) adi11

wagner Pozri príspevok
A je rozdiel v pečení pekárničky z Lidla a inej?
..mozno nie a mozno ano...ale slo mi o konkretny recept na vianocku, mnozstvo atd...
wagner wagner

wagner je offline (nepripojený) wagner

Robila som knedle podľa receptu z knižky, ktorú som dostala s pekárničkou. Chuťove bolo výborné, ale môj recept je lepší. Ja totiž robím trochu redšie cesto a keď si ich vymiesim ručne, sú chutnejšie.
avalik avalik

avalik je offline (nepripojený) avalik

skoricovy zavin z pekarnicky ... na buduce urobim z vacsej davky
18022012512.jpg  
avalik avalik

avalik je offline (nepripojený) avalik

moze byt, mne sa osvedcili skvarky v mikrovlnke - cca 1 kg slaniny pokrajanej na kocky "vlnim" po 5 minutach ... premiesavam a zlievam mast (cca 3-4x)
len si musim zohnat pyrex sklenenu odmerku, lebo s jenskou misou sa trosku horsie manipuluje
jana007 jana007

jana007 je offline (nepripojený) jana007

Môžem potvrdiť, škvarky sú z pekárne výborné a hlavne sa robia sami, netreba ich miešať.
Maruška54 Maruška54

Maruška54 je offline (nepripojený) Maruška54

mareko Pozri príspevok
Vianočka, ktorá zostane dlllllho mäkučká a vláčna.... A tu je nový recept: 200ml vlažného mlieka, 100g rozpusteného margarínu, pozor nie horúci (maslo, hera, palmarin...), 2 žĺtka, 90 g kryštál.cukru, pol ČL soli, 470g hladkej múky ja som dala polovicu hladkej a polovicu polohrubej múky a bolo to oveľa lepšie), 1 sáčok sušených kvasníc (7g), hrozienka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky suroviny dáme v napísanom poradí do DP a zapneme program sladký chlieb, alebo niečo podobné, čo máte. Po zapípaní, teda počas druhého miesenia pridáme namočené hrozienka. Ak dáte pravé maslo, brioška bude mať skvelú maslovú chuť, ako originál z Francúzska, mňaaaam.
Vianočka je vynikajúca...ďakujem za recept
jozka56 jozka56

jozka56 je offline (nepripojený) jozka56

Neviem, či sa opakujem, ale práve dorábam druhú várku jahodového džemu v pekárni Moulinex podľa tohto receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14614 a konštatujem, že môže byť poradila mi Maruška 54
Naposledy upravil jozka56 : 13.06.12 at 21:14
veruska veruska

veruska je offline (nepripojený) veruska

mareko Pozri príspevok
Vianočka, ktorá zostane dlllllho mäkučká a vláčna.... A tu je nový recept: 200ml vlažného mlieka, 100g rozpusteného margarínu, pozor nie horúci (maslo, hera, palmarin...), 2 žĺtka, 90 g kryštál.cukru, pol ČL soli, 470g hladkej múky ja som dala polovicu hladkej a polovicu polohrubej múky a bolo to oveľa lepšie), 1 sáčok sušených kvasníc (7g), hrozienka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky suroviny dáme v napísanom poradí do DP a zapneme program sladký chlieb, alebo niečo podobné, čo máte. Po zapípaní, teda počas druhého miesenia pridáme namočené hrozienka. Ak dáte pravé maslo, brioška bude mať skvelú maslovú chuť, ako originál z Francúzska, mňaaaam.
dnes som upiekla túto vianočku a musím potvrdiť, že je skutočne výborná! Zajtra skúsim ten chlebík s acidofilným mliekom.
Fanny62 Fanny62

Fanny62 je offline (nepripojený) Fanny62

Keď pečiem zo zmesi z Lídla, vždy mi vykysne, ale potom to spadne. Chlebík je chutný, ale bol by krajší taký vydutý. Kde robím chybu? Pečiem na základnom programe (3 hod.) a tmavá kôrka.
avalik avalik

avalik je offline (nepripojený) avalik

Pokud se vám chleba propadá (dělá nahoře lavor) je to přílišným vykynutím. Je nutno snížit množství tekutiny. Pokud uděláte řidší těsto, bude lépe kynout, ale pokud se to přežene, nakyne tolik, že vzduch, který v chlebu kynutím zůstává a tvoří chleba nadýchaným, v sobě neudrží, a ten uniká, chleba zmenšuje svůj objem a projeví se to jeho propadáním a dostanete tzv. ušatý chleba (podle tvaru ukrojeného krajíce). Je proto důležité najít hranici, kdy je chleba nejvíce vykynulý, ale ještě nedochází k jeho propadání.

http://www.pekarny.unas.cz/nedari_se.html
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

ma niekto dobry recept na domaci kvaskovy chleba /myslim tym bez kvasnic-susenych ci certstvych.../v pekarnicke-konecne som si ju kupila.

miesto mlieka by som chcela pouzit len vodu,
co najmenej cukru
muku len celozrnnu spaldovu/alebo s kombinaciou raznej celozrnnej/-bielu muku nekupujem
a tekuty kvasok si kupim hotovy v bio predajni alebo v DM.ke/lebo doma s mi to nepodarilo/

ma niekto daky recept na takyto chlieb?bola by som vdacna.
jana007 jana007

jana007 je offline (nepripojený) jana007

Včera som narazila na super stránku o domácej pekárni, pozri tam:
http://www.primapekarna.estranky.cz/
jana007 jana007

jana007 je offline (nepripojený) jana007

Moje rožteky
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať