tak sa znova hlásim s aktuálnym problémom - ten prvý príspevok má pokračovanie:
1. dostala som potvrdenie z vojenskej správy, že môj zamestnanec fakt išiel na vojnu, ktorú vykonáva od 1.7.2004
2. toto potvrdenie som obdržala 13.7.2004 a idem voliť nejaký spôsob ošetrenie tohto prípadu ...
3. nahlásim zdravotnej poisťovni, že zamestnanec je na ZVS - preruším poistenie - urobím to na hromadnom oznámení o poistencoch
4. nahlásim Sociálnej poisťovni, že zamestnanec je na ZVS - preruším poistenie - urobím to na registračnom liste FO (prerušenie)
5. prečítala som si § 139 zákonníka práce (aspoň 5x), ale nastal problém!!!
Dotyčný zamestnanec odišiel z práce 23.6.2004 (odpracoval 5 hodín) a už sa do konca júna (a ani potom) sa v práci neukázal. Čiže má absenciu za 23.6. - 30.6.2004 (celkovo 43 hodín). Výplatu som mu urobila aj s touto absenciou (zatiaľ som mu nevyplatila), ale neviem čo s tými náhradami mzdy podľa § 139 ZP? Takže potrebovala by som poradiť v týchto problémoch:
1. prerušiť poistenie v Sociálnej poisťovni od 23.6.2004 a následne od 1.7.2004 (keď začal vykonávať ZVS)? - akým spôsobom - dva registračné listy FO, alebo ako???
2. krátiť mu náhradu mzdy podľa § 139 ods. 5??? - mne to vychádza tak, že mu nemusím vyplatiť náhradu mzdu podľa ods. 4 vôbec!!!
3. zamestnanec mi nepredložil žiadny doklad (okrem mňa vyžiadaného potvrdenia), čiže nemám ten papier, kde by som mu musela vypočítať náhradu mzdy za tie prvé dva týždne výkonu ZVS - neviem, či to má má nejako špeciálne požiadať o to vyplatenie, alebo predložením dokladu to musím urobiť? Alebo mi to priamo vyplýva zo zákonníka práce?
4. majiteľ spoločnosti sa vyjadril, že mu nemám vyplatiť mzdu (za jún 2004), ale ja si myslím, že mu ju vyplatiť musím!
5. ako je to s dovolenkou tohto vojaka. Ak mi odišiel na ZVS od 1.7.2004, tak ten zvyšok, na ktorý má nárok do konca roka 2004 nejak prepadne, alebo si ju bude môcť vybrať po skončení ZVS?
Viem, trošku veľa otázok naraz, ale keď budete mať trošku času, prosím venujte ho tejto mojej problematike. vopred ďakujem. Pozdravuje vás rozčarovaná vladan.
Naposledy upravil vladan : 14.07.04 at 08:09 Dôvod: pridanie ikonky "súrne"