Zavrieť

Porady

PODVOD S Mestským bytom ???

Dobrý deň,
prosím vás, chcela by som sa opýtať, či je možné a hlavne ako by som mala postupovať v tejto veci:
Dotyčný XY vlastnil v os. vlastníctve byt a požiadal si o pridelenie Meestského bytu - v inom meste. jeho žiadosť bola zaevidovaná v r.2010, následne v júny 2010 mu bol Mests.zast. byt aj pridelený - ale problém je ten, že vlastný svoj byt predal až v roku 2011. Zatajil skutočnosť, že má byt...uviedol že je nemajetný... oklamal mesto (alebo si to nejako vybavil...neviem).
čo by ste mi poradili - je to môj exmanžel, ešte nie je vyporiadané BSM - kde si nárokuje aj na polovicu môjho bytu.
Ako postupovať prosím ????

pozdravujem a dakujem za odpovede
Usporiadat
Kvaka Kvaka

Kvaka je offline (nepripojený) Kvaka

Magda36 Pozri príspevok
Kvaka,
nedoplnila...je to tam, spomenula som to, že to bolo v r.2005 pri dohode.Prosím pozri vyššie, kde si to aj sama moje riadky nejako skopírovala. Je to tam. Objavila sa už v r.2005.
Nebolo to jasné, Magda, lebo všade si písala, že byt vlastnil ex, on ho predal, že družka sa objavila v roku 2005, si síce napísala, ale podstatne neskôr, až keď som sa ťa pýtala, kto bol na LV predaného bytu. Otec mohol predať byt aj tvojmu ex a on to následne mohol previesť na svoju družku, to naozaj nebolo jasné. Ani to nebolo jasné, že ty si na LV bytu, o ktorý sa sporíte v BSM, zapísaná sama, aj keď bol kúpený počas manželstva.
0 0
Magda36 Magda36

Magda36 je offline (nepripojený) Magda36

Súhlasím,
je pravdou že to išlo ako z chlpatej deky, ospravedlňujem sa. Musím písať stručne a JASNE.
A takto budem musieť rozprávať aj s právnikom - lebo inak ma asi ani nevezme....

Bola som na LV zapísaná sama...preto som aj spomínala, že mal dosť času počas manželstva NAMIETAŤ, ale nekonal lebo vedel že do toho bytu nedal peniaze. Spomínala som to, ale asi obšírne.
0 0
Kvaka Kvaka

Kvaka je offline (nepripojený) Kvaka

To, že manžel nefiguruje na LV bytu, kúpeného počas manželstva nezaváži, keďže si byt kúpila aj za pomoci pôžičky, teda nielen z vlastných peňazí. S týmito faktami by si zrejme mala exmanžela vyplatiť z hodnoty 50000,- jemu patrí 25000, ale musí sa to prepočítať na ceny bytov v čase rozvodu. Ak tých 25000 tvorilo pri kúpe bytu napríklad 3% ceny bytu, tak tie 3% mu vyplatíš z trhovej ceny bytu v čase rozvodu.
0 0
Magda36 Magda36

Magda36 je offline (nepripojený) Magda36

no tak teraz so nejaká dopletená Kvaka,
pretože na pojednávaní predtým než bolo pozastavené bol na byt prizvaný súdny znalec. Byt ohodnotil. Potom následne bolo bsm pozastavene kvoli tomu, že sme mali spor kvoli neplatnosti prav.ukonu (lebo som s bytom nakladala - ten prepis na mojho druha ako som vyššie spomenula).
Ale nechápem čo sú tie 3% ????
A znalec mi povedal - že vyplacať udajne budem zo súčasnej ceny bytov....ja už tomu ozaj nerozumiem.
Ako to teda je ?
0 0
heja3 heja3

heja3 je offline (nepripojený) heja3

Veď ti to napísala polopate Kvaka - príspevok 64 - do BSM ide 50 000 Sk - pôžička - jeho je 1/2 - 25 000 Sk. Ak byt pri KÚPE stál povedzme 1 000 000, tak táto suma je 2,5 % z ceny bytu. Ak pri pojednávaní súdny znalec ohodnotil byt k času rozvodu, napríklad na 75 000 €, tak vyrovnanie bude 2,5% z tejto ceny = 1 875 €.

Opýtaj sa právnika, či by sa niečo nedalo robiť aj s tým, že oni "dostali" byt od otca - keď to malo byť za ten byt, čo sa chce súdiť.

Trochu mimo témy:
Ak si mala takéto problémy so svojím manželom, tak sa čudujem prečo si prepisovala byt na svojho druha. Ty si urobila "skutok dôvery", ale on nie. Ak si zmyslí niekedy odísť, tak odíde (bez všetkého, bez rozvodu) s vlastníctvom 1/2 bytu, ktorý nekúpil
a nespoliehala by som sa na sľuby teraz, lebo potom.... viď tvoj manžel. A to nehovorím, že všetci muži sú rovnakí, ale prevod bytu je veľká vec. Aj s Leninom to bolo na večné časy....a ľudia sa menia.
Naposledy upravil heja3 : 01.08.12 at 10:05 Dôvod: pridané
1 0
Magda36 Magda36

Magda36 je offline (nepripojený) Magda36

Dakujem Vám za všetky rady a pozdravujem vás.
ešte raz dakujem, zatiaľ si hladám právnika
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať