Zavrieť

Porady

Protestne zhromazdenie ucitelov -aky je postoj vedení skôl?

Tak zajtra sa to zacina.Alebo konci?Tazko povedat.Je to hadam prvykrat,co sa ucitelia z celeho Slovenska mobilizuju a idu vyjadrit svoj spolocny protest proti antisocialnej a antiucitelskej politike tejto vlady. Na jednej strane ako ucitel som na to hrdy, na druhej strane vidim, ako sa na takejto udalosti znovu iba prizivia ti,ktori sa navonok tvaria,ze su solidarni a za chapu nase poziadavky,no v skutocnosti si len robia dobre meno pred VUC,pripadne ucitelskymi odbormi,aby sa nahodou nepovedalo,ze oni idu proti nam - radovym ucitelom,tzv.plebsu. Ano,hovorim o veducich predstaviteloch skol.Vtedy,ked vidia,ze uz prihara,odrazu zacnu podporovat svojich zamestnancov v ich narokoch a pravach a "snazia" sa podavat pomocnu ruku pri rieseni problemov.Cest vynimkam,verim,ze su aj taki,ktorym osud radovych ucitelov nie je lahostajny,lebo chapu,ze sme vsetci na jednej lodi.
Tak by ma teda zaujimalo,ako sa v suvislosti so zajtrajsim protestnym zhromazdenim zachovali vasi riaditelia skol,ako vam vysli v ustrety,hlavne tym,ktori sa rozhodli prijat vyzvu odborovej organizacie a zucastnit sa tohto celoslovenskeho mitingu.Robili vam nejake problemy?Pomohli vam vyriesit problem s absenciou v skole,alebo ste museli brat dovolenky pripadne nahradne volno?
Usporiadat
BXLmiami BXLmiami

BXLmiami je offline (nepripojený) BXLmiami

Lenže tie učiteľky mali neplatené voľno.Takže mali právo robiť čo chceli,aj sedieť na kávičke.Dokonca aj odvody si platili na ten deň samé.
1 0
Cecilia Cecilia

Cecilia je offline (nepripojený) Cecilia

BXLmiami Pozri príspevok
Lenže tie učiteľky mali neplatené voľno.Takže mali právo robiť čo chceli,aj sedieť na kávičke.Dokonca aj odvody si platili na ten deň samé.
mohli ísť na brigádu, privyrobiť si
0 0
trisestri trisestri

trisestri je offline (nepripojený) trisestri

viki2 Pozri príspevok
....lenže policajti majú vlastný sociálny systém, na ich výsluhové dôchodky sa im my neskladáme, šetria si sami....
...a prepáč, tá ďalšia veta......môj muž robí na polícii už 15 rokov, je na takej pozícii, že nemá voľno ani cez sviatok, telefóny mu zvonia často non-stop, on v práci dostane rozkaz a ide, žiadne polemizovanie..toto im závidíš???? ja mám kamarátku učiteľku, nie raz som ju videla ísť o jednej-druhej popod okná, ja som tiež pedagogický zamestnanec a ja som o tom čase len v polovici smeny...tak potom ako je to teda s pracovnou dobou učiteľou? (riaditel školy kde chodí syn ide už o 13,00 na svojej audine domov)
ano, platy majú mizerné, ale to väčšina ludí a poznám ludí, čo robia aj za menej....
a kolko priestupkov kamaratov zahladil,kolko grazlov stihal?-nehnevaj sa ale z 1000 policajtov je mozno jeden poctivy,sofer ma prizabije na chodniku a kamos policajt zamietne podanie ze sa nejedna ani o priestupok,lebo pan podnikatel je kamos a ani sa netaji tym ze vie ze pacha svinstvo, podnikatelia vytuneluju eurofondy a nevyplatia mzdy a odstupne a vysetrovatel zastrasuje svedkov a manipuluje vysetrovanie,ved policajti su schopny zamiest aj vrazdu pod koberec.
a ze platia si na vysluhove dochodky odvody a z coho ved aj tie mzdy im stat dava zo statneho rozpoctu a mnohy su zadarmo plateni,ved koho chrani policia-tunelarov, podvodnikov, vytrznikov, asocialov,kamaratov a podobnu zberbu,policia kryje velku cast kriminality a darebactiev a slusnych obcanov sikanuju a zastrasuju-mozno ten tvoj je vynimka,cest vynimkam.
1 0
Vebi34 Vebi34

Vebi34 je offline (nepripojený) Vebi34

Vrátim sa k téme. Som riaditeľka ZŠ, všetky správy a zápisnice k štrajku som vypisovala ja, strávila som nad tým 1 deň, ekonómka nám urobila potrebné opatrenia v poisťovni. Služby sme mali v škole rozdelené po 1 hod. Keďže v škole v septembri má čo riaditeľ robiť, tak som tam bola od 7,30 do 17,30. Všetci kolegovia boli spokojní s priebehom štrajku, len výsledok nás nepotešil. Peniaze štát má, len ich dáva inde. Učitelia podporovali štrajk v zdravotníctve. Nepáči sa mi, prečo vysokoškolsky vzdelaný učiteľ má pri odchode do dôchodku taký plat ako nastupujúca "žaba" zdravotná sestra bez vysokej školy v 19rokoch. A nie je to závisť. V našom okrese štrajkovali všetky školy okrem cirkevnej základnej školy.
1 0
trisestri trisestri

trisestri je offline (nepripojený) trisestri

lenze ta zaba osetruje tazko chorych,nema prazdniny,vikendy,sviatky,jej praca je namahava dusevne aj telesne ak robi v nemocnici-mohla si aj ty byt zdr.sestrou-placete a zavidite,pritom v skolstve je ,,tak zle,, ze je viac zaujemcov o pracu uciteliek ako zdr.sestier a este aj vysoku si musia dorobit.
0 0
Vebi34 Vebi34

Vebi34 je offline (nepripojený) Vebi34

Je mi ľúto, ako môžeš porovnávať 35ročnú namáhavú prácu pedagóga s niekým, ktorý ešte nič nedosiahol. V Chorvátsku je 1 zdravotná sestra na 5 lekárov, ktorá medzi nimi behá. Ak bude ten stav aj u nás, budú peniaze nie len na mzdy v zdravotníctve, ale snáď aj pacientov, ktorí nebudú musieť dávať úplatky.
0 0
trisestri trisestri

trisestri je offline (nepripojený) trisestri

Vebi34 Pozri príspevok
Je mi ľúto, ako môžeš porovnávať 35ročnú namáhavú prácu pedagóga s niekým, ktorý ešte nič nedosiahol. V Chorvátsku je 1 zdravotná sestra na 5 lekárov, ktorá medzi nimi behá. Ak bude ten stav aj u nás, budú peniaze nie len na mzdy v zdravotníctve, ale snáď aj pacientov, ktorí nebudú musieť dávať úplatky.
sestra v nemocnici robi sviatky,vikendy,meni misy,osetruje,robi administrativu a dievca pre vsetko a ked je sestra v Chorvatsku pre 5 lekarov,tak predpokladam aj to rozdelenie povinosti medzi nou a lekarom je ine ako tu,kde robia odbery,pichaju infuzie,meraju tep a tlak k tomu co uvadzam vysie-sestra nema prazdniny,nepride o 7 do roboty a o jednej vypadne-k vikendom a sviatkom ma este nocne sluzby,nema riaditelske volna a vseijake ine,nema moznost odflakovat ked sa jej nechce.
preco na trhu prace je omnoho viac zaujemcov o pracu ucitela ako o pracu zdravotnej sestry?/mohla si ist za zdravotnu sestru ked ta tak bije zavist-lebo kde nie su argumenty okrem dlzky prace co je mizerny argument/
inak argumentovat ze ma maju zaplatit za to ze som 35 rokov v nejakej profesii,tak to je trapne,nakolko mozno mlada ucitelka robi ovela poctivejsie svoju pracu ako tie co su tam roky-ide azda o to kto ako kvalitne,kvalifikovane a zodpovedne pristupuje k svojej praci a nie kolko v nej ma odrobene,to je taky komunisticky nazor,platit niekoho nie od kvality prace ale za odpracovane roky-pametam zo svojho pracovisko ako starsi zamestnanci snorili po vyplatnych paskach mladych a ked mlady nedajboze dostal rovnaku mzdu,tak to bolo podrazov a intrig a vobec ich nezaujimalo ze ten mlady urobil ovela viac ako oni.
dakujem pekne ked cast pedagogov vedie deti k zavisti,elitarstvu,podcenovaniu niektorych profesii,vyvysovaniu sa-ja som poznal viac kvalitnych ucitelov medzi mladymi ako starimi a preto mzdy by mali byt diferencovane nie podla dlzky praxe,ale podla kvality odvedenej prace vo vychove a vzdelavani,potlacani sikany a pod,aj ked uznavam ze nastavenie takych kriterii v skolstve je komplikovane.
apropo skolsky odborari maju len poziadavky,ziadne zaväzky-napr ze budeme bojovat proti sikane a protekcii,ze nebudeme znamkovat alibisticky,ze nebudeme pristupovat k vyucbe formalne a pod-ved co produkuju skoly posledne roky,-studentov z maturitou a titulmi ale tie vseobecne vedomosti na zaplakanie-staci pozriet vedomostne sutaze a vseobecne vedomosti tychto absolventov-absolvent vs nevie vymenovat ani jedneho slovenskeho spisovatela-nie je to sice chyba len ucitelov,ale maju svoj podiel a mali by sa zamysliet nad tym ked chcu platy a uznanie./uznanie sa neda vydemonstrovat,to si asi treba ziskat vlastnym poosobenim-kvalitnych ucitelov si ludia vazia,respektuju a uznavaju/
za komunistov bolo menej prazdnin volna,ucitelia mali viac povinosti,moj triedny casto odchadzal domov o 18 hod a platy boli mizerne na urovni 50% priemernej mzdy a neplakali ze su zobraci.
druha taka poznamocka,podla jedneho z aktualnych prieskumov najvätsi zaujem o prcovne pozicie bol po policii,manazeroch,hercoch,verejnej sprave aj uciteloch-zaujimave ze pri vraj tak mizernych podmienkach pretrvava celkom solidny zaujem o poziciu ucitela-ved mzdy by mal urcovat aj trh prace,asi to uz neplati.
dalej ohanat sa vs titulom v mzdovych narokov je diskutabilne,ked u nas sa aj kvoli situacii v skolstve dehonestuje hodnota vs vzdelania a aj vinou ucitelov-poznam pripady ked dali zmaturovat aj totalnym lajdakom,kazdy zmaturuje,potom ak to nejde na klasickych skolach pojde na externu a titul to isti.
0 0
viki2 viki2

viki2 je offline (nepripojený) viki2

Vebi34 Pozri príspevok
Je mi ľúto, ako môžeš porovnávať 35ročnú namáhavú prácu pedagóga s niekým, ktorý ešte nič nedosiahol. V Chorvátsku je 1 zdravotná sestra na 5 lekárov, ktorá medzi nimi behá. Ak bude ten stav aj u nás, budú peniaze nie len na mzdy v zdravotníctve, ale snáď aj pacientov, ktorí nebudú musieť dávať úplatky.
to znamená, že ani mladý murár nemá právo zarábať, pretože hodnotu má len 35-ročná prax......toto je typické pre Slovensko...keď zdochla krava mne, nech zdochne aj susedovi, čiže, keď nezvýšili plat mne, nemá nárok nikto.....bez komentára

pozrime sa na to tak, ako by argumentovala tá zdravotná sestra...
- ako to, že učiteľka je počas prázdnin doma, ja ani netuším, že sú prázdniny, akurát mám problém s tým, kde si "upracem" deti.....??????
- ako to, že ja mám len 25 dní dovolenky a učiteľka 45 ......?????
- ako to, že učiteľka v noci sladko spí, ja musím pracovať....???????
- Ako to, že učiteľka automaticky trávi sviatky v kruhu rodiny a mne keď padne smena, tak mi treba, musím ísť do práce...????
- prečo ja mám 8,5 hodinový pracovný čas, učiteľka má len 7,5 hodinový...?????

...a takto by sme si tu mohli vyčíííítať do aleluja.......


...ja si myslím, že cieľom týchto protetov či už sestier alebo učiteľov sú vyššie platy a celkovo lepšie ohodnotenie práce a nie vyčítanie si toho, kto má namáhavejšiu prácu......
...a závidieť sestrám plat za ich prácu skutočne nemusíš, tá práca je namáhavá a jej jedno či máš dvadsať alebo päťdesiatpäť....
1 1

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať