Zavrieť

Porady

Ako na vestibulárnu migrénu?

Dobrý deň, nedávno mi diagnostikovali vestibulárnu migrénu. Migrénou trpím už roky, ale vždy to boli len krátke záchvaty, ktoré mi prešli už po 15 minútach, samozrejme, že po užití lieku panadol. No pred 4 mesiacmi sa to radikálne zhoršilo, keď mi pri migréne stŕpla polka tela a malá som závraty. Tie mi bohužiaľ pretrvávajú až do dnes, aj mimo migrén. Robili mi rôzne vyšetrenia, no zistili, že som "úplne zdravá". Pravdepodobne moje problémy sú zapríčinené vestibulárnou migrénou spojenou s cervikokraniálnym syndrómom. Už som z toho zúfalá. Po diagnostike môjho problému, ho už lekári neriešia. Mám sa s tým zmieriť. Keďže sa migréna nedá liečiť, odporúčali mi nejaké lieky, ale tie vraj len obmedzia jej pravidelnosť. Po každej migréne sa mi závraty na istú dobu zhoršia. Zlepšenie prichádza len po rehabilitácii (procedúry spojené s krčnou chrbticou). Nevie mi niekto poradiť čo mám robiť? Kde mi pomôžu viac? Za akým lekárom ísť?
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Terezia13 je offline (nepripojený) Terezia13

    Terezia13
    možno niečo pomôže
    http://sk.fitnesslifestylehealthclub...suvisiace.html
    alebo
    https://sk.diphealth.com/824-spinnin...rol-1719433-38
    nedajte sa, keď aj za cenu zmeny lekára, ja som mala síce iný problém, ale skoro som na to dopplatila, odporúčam nedať sa a trvať na všetkých možných vyšetreniach, alebo zmeniť lekára

    Jarka 1 je offline (nepripojený) Jarka 1

    Jarka 1
    Migréna musí mať nejakú príčinu. Migréna je už iba následok.
    Poznám pípad, kde žena trpela presne opisovanými stavmi pri migréne. Úplne odrovnaná. Migrény začali niečo neskôr, po prežívaní neustáleho a veľkého stresu spojeného až s obavami o vlastný život. Trvali ešte niekoľko rokov po zmene životnej situácie k lepšiemu, kým sa postupne vytratili.

    Bolo by dobré zamyslieť sa nad možnými príčinami vzniku. Lieky pomáhajú zvládnuť následok, ale dosť pravdepodobné, že nijako ovpyvňujú príčinu, ktorá problém spustila.

    Dokonca aj moja mama trpela veľmi silnými migrénami. Prišlo mi to na myseľ v tomto momente ako píšem. No a spomínam si, že jej pitný režim bol úplna hrôza. Nikdy nebola smädná, nikdy nepotrebovala piť. Už nežije, takže nikdy už zistím, či by na odstránenie príčiny nebolo stačilo to, aby začala piť aspoň 1,5 litra vody denne. Raz, keď skončila v nemocnici, tak sestrička jej povedala: pane Bože žena, veď vy nemáte krv, ale kolomaž.

    Takže nestačí všetko hodiť iba na lekárov. Treba hľadať príčinu aj v sebe a vedieť pozorovať svoje telo v dobrých aj horších časoch. Potom človek zistí, že si často dokáže pomôcť sám a nemusí vysedávať pred ambulaciami lekárov.

    Z vlastných skúseností viem, že ľudia sa nevedia ani len uvoľniť, nevedia si v kľude ľahnúť, dýchať a uvoľniť telo a už vôbec nie uvoľniť napätie v hlave. Jednoducho tvrdia, že to nejde, že oni to nevedia, lebo stále musia na niečo myslieť.

    Tak presne tu ja hovorím, že sú veci, ktoré za nich nemôže urobiť nikto iný, ani keby neviem ako veľmi chcel.
    Tweety Jarka, migréna sa bohužiaľ dá aj zdediť.
    Trewor Ja som migrénu s aurou zdedil a trpej ju hlavne v čase dospievania. V tých časoch sa o nej vedelo málo no a v dnešných o niečo málo viac. Odstupom času sa jej výskyt zmiernil, ale žial občas ju mám opäť a nieje možné zistiť jej príčinu. Keď ani lekári nevedeli tak už ani ja neviem : - )

    cheri je offline (nepripojený) cheri

    cheri
    Milá Jela 4, nepoteším Ťa, hoci Ti odporúčajú vzdelaného fyzioterapeuta, Tvoje ťažkosti ani on nevyrieši:-( je zbytočné živiť v sebe nádej, príčinu migrény,ani jej vyliečenie,žiaľ, medicína neodhalila,nezvládla.Všetky odporúčané lieky sú iba "náplasťou" a každý VŠ odbornik, ak bude k Tebe úprimný, Ti to povie narovinu, že liečba je iba podporná, nie účinná. Z praxe viem, že v staršom veku, po 60r. je relatívne vysoké percento pacientov,ktorým migréna ustúpi.
    Nemám vedomosť,že niekoho vyliečili z migrény ani alternatívnou medicinou.
    Pri migréne je zvyčajne potlačené aj trávenie,preto je lepšie ,ako tabletku, zobrať
    kvapky, Algifen, alebo čipok od bolesti,aj to v samom začiatku, ak migréna naplno prepukne,žiadny liek nezaberie. Ak je možnosť, je dobre uložiť sa do tmy a ticha, občas uľaví priloženie studeného obkladu na zátylok, alebo inému na čelo. Aj keď niektorí pacienti majú pocit "žravosti" je lepšie dodržať pôst, a primerane tekutín,pretože aj nadbytok môže stav zhoršiť. Migréna zvyčajne vrcholí zvracaním a bolesť ustupi tej rýchlo,ako prišla.
    Dôležité je, prijať viac tekutín po odznení migrény,čo zmierni zavrate, ale tie sú rovnako ako migréna zatiaľ " medicínsky nezvládnuté",ak sa vylúči príčina z chrbtice, rsp.nález v mozgu.
    Keď máš pocit,že masáž Ti prospieva a máš negatívne vyšetrenia chrbtice, je to skôr o uvoľnení stiahnutých trapezovych svalov,ktoré reagujú aj na stres.
    Úprimne, cítime Tebou, žiaľ, migrénu človek prekonáva sám. Pravdu Ti povedal Tvoj lekár, že s tým sa človek musí naučiť žiť,aj keď slovo musí,nerada používam...

    loco je offline (nepripojený) loco

    loco
    na krčnú chrbticu sú výborné cvičenia ruského lekára Šišonina

    neviem, či ti pomôžu s migrénou, ale pokiaľ sa ti zdá, že migréna súvisí s krčnou chrbticou, vyskúšaj.
    Odporúčajú sa aj pri vysokom krvnom tlaku.

    Kaja4 je offline (nepripojený) Kaja4

    Kaja4
    Ahoj Jela4.mam presne ten isty problem povedali ze mam vestibularnu migrenu inak vsetky vysetrenia v poriadku podla papierov zdrava ako ryba ale citim sa pod psa.povedali ze stym sa musim naucit zit ale keby to raz zazili take hovadiny by nepovedali.A mas nieco nove pomohlo ti nieco co by som skusila sj ja?Za odpoved Dakujem.
    BXLmiami Zopakujem.VŠ vzdelaný fyziotherapeut ,pravideľne,dlhodobe.

    Ako na vestibulárnu migrénu?

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.