Ja som voľakedy niekde našla tento recept, tento rok som ho vyskúšala, je výborný. Je ovocný, nabudúce ho skúsim s malinami.
Jahodový koláč
Cesto:
4 vajcia, 100 g prášk.cukor, 90 g polohr.múky, ¼ prášku do pečiva, 2-3 PL kakaa
Plnka :
300 g mascarpone (výborné je aj čisté nátierkové maslo MANA), alebo jemný tvaroh,
2 žĺtky, 100 g prášk.cukor, 1,5 dl šľahačka, 300 g jahôd, studená káva.
Mascarpone, žĺtky a prášk.cukor vymiešať, pridať vyšľahanú smotanu a spolu premiešať.
Poleva:
100 g tmavej čokolády, 80 g masla. Suroviny roztopiť nad parou.
Postup:
Celé vajcia vyšľahať s cukrom, pridávať preosiatu múku zmiešanú s prášk.do pečiva a kakaom, vyliať na vymastený a múkou vysypaný plech.
Po vychladnutí cesto rozdeliť na 2 časti, jednu pokvapkať studenou kávou, natrieť na ňu polovičnú časť plnky, poukladať pokrájané jahody na husto, dať druhú časť plnky, prikryť druhou polovicou cesta a odložiť do chladničky.