Zavrieť

Porady

Iphone

Dobrý deň, poprosím o radu.
Mám iphone 5 na kt. mi odišla základná doska.
Tak som pozeral na nete či niekto nepredáva našiel som, kúpil som.
Dosku mi v servise prehodili všetko vyzeralo byť ok..
+
Ked som iphone zapol pripojil na net a tie blbosti pri aktivácií sa mi ukazalo že mobil sa stratil a bolo tam číslo na majitela.
Ked som dosku chcel vratit cislo na predajcu bolo uz vypnute.
Tak som volal panovi ze som kupil dosku cele som mu to vysvetlil.Pan mi povedal ze mobil mu ukradli uz rok dozadu a ze je nahlaseny na policii.
Niekde som pocul ze po roku to policia uz urcite riesit nebude.
Teraz nevieme co dalej ci mi ma dat heslo od icloud aby mi ta doska fungovala aby nemal s tym nejaky potom problem.. Poprosim o radu ked mi poskytne heslo od icloud mne sa doska aktivuje nebude s tym ziadni problem ? Ospravedlnujem sa za chyby..
Naposledy upravil terezamaria : 01.04.15 at 16:29 Dôvod: vrátenie textu
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Ice dive je offline (nepripojený) Ice dive

    Ice dive
    MM Special, s.r.o.
    no a ako by si reagoval ty? ak by tebe ukradli telefón a po roku sa ti niekto ozve, že kúpil som na bazoši.... poslal by si dotyčnému aj záručný list a nabíjačku nech to má komplet? a poprial všetko dobré.... zober si že ten človek na to musel pracovať, aby si to mohol kúpiť a teraz to len tak niekomu dá aby mu to fungovalo.... z hrušky dole... zober si, aká je priemerná mzda v SR a koľko stojí nový Iphone a potom si odpovedz na otázku či by si chodil povedzme mesiac do roboty a nechcel za to zaplatené, lebo by si mzdu len tak niekomu na ulici dal...

    ďalšia vec polícia rieši veci podľa toho čo a ako sa "zadarí" t.j. ak by dotyčný išiel na stanicu a povedal, že z toho a toho čísla mu niekto volal, že kúpil jeho iphone... tak polícia daný prípad obnoví a teba predvolá aby si podal vysvetlenie ku skutku a to môže byť kedykoľvek kedy sa objavia nové skutočnosti, ktoré by pomohli prípad objasniť... a samozrejme vec pochádzajúcu z trestnej činnosti zabavia....
    9 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    willma nekúpil kompletný tf, len základnú dosku a po zistení, že je z kradnutého tf sa spojil s majiteľom a snaží sa to riešiť, takže reagoval správne a z popisu situácie sa mi zdá, že majiteľ sa už zmieril s tým, že prišiel o tf. Takže už je len na nich dvoch ako to vyriešia.
    Roman Bojnanský jzs normalne som vedel ze sa najde niekto ako ty
    precitaj si poriadne co som kupil a potom mi tu davaj kazne
    diky
    Roman Bojnanský willma dakujem za vysvetlenie Ice dive...
    s panom kt. mobil zmizol sa na tom spolocne smejeme ze mobil este po roku koluje..
    lujza.j Tak ked sa s panom na tom smejete..tak co si tu pokakany....?!
    misoft Vieš - Roman - teraz sa smeješ.... Ale polícia stále pracuje. A že si kúpil LEN základnú dosku? To na veci nič nemení, že je to z ukradnutého zariadenia. Proste je to raz kradnuté, tak je to kradnuté. Pto bývalý majiteľ oznámi, polícia ti zoberie tvoj iPhone, dá vybrať dosku (ostatné ti vráti, lebo je to tvoje) a hotovo. A ešte budeš vysvetľovať, odkiaľ a za akých okolností si k nej prišiel. Oni potrebujú predsa toho maníka, pretože istotne bude mať i ostatné veci.
    To by musel bývalý majiteľ dať návrh na ukončenie pátrania po zmiznutom zariadení....
    Roman Bojnanský lujzicka nemam byt preco..
    Ice dive no tak toho človeka, čo mu zmizne mobil za pár stovák a po roku sa mu niekto ozve a on sa na tom baví by som chcel vidieť.. a teba dosť obdivujem, že dokážeš človeka odhadnúť či sa na tom baví alebo nie len na základe jedného dvoch telefonátov... (byť na mieste toho človeka tiež som priateľský, aby si mi zodvylhol telefon pri najbližšom hovore aby som získal čo najviac informácií... )

    apropo, každý má povinnosť, ak sa dozvie o trestnom čine, túto vec hlásiť príslušným orgánom inak sa dopúšťa sám trestného činu... lebo nepomáha policajtom danú vec vyšetriť.... ty si dostal vec pochádzajúcu z trestnej činnosti máš o tom vedomosť lebo to tuto riešiš... ten pán čo mu to patrí sa dozvedel, skutočnosť, že niekto má časť jeho Iphonu t.j ak by polícia chcela vedela by vystopovať kto má možno zbytok telefonu... t.j. problém máte obaja... a keďže to tu píšeš pod civilným menom (neriešim či je tvoje alebo nie) nie je problém ťa vypátrať..... podľa toho ako to tu píšeš tipujem že si tento rok oslávil tak max 20 rokov... konkrétne 10.1.1995 je dátum tvojho narodenia?
    Roman Bojnanský mate pravdu.. ja som postupoval tak ako sa ma.
    to znamena ze som zavolal panovi kt. doska patri.
    A ked mi on povie ze nema zaujem to uz riesit tak co ja s tim teraz mam spravit ? Doska ma stala 100e s nahodenim v servise.
    teraz co mam ist na policiu ked sam majitel mi tvrdi ze jemu sa to uz nechce riesit ? a cislo na toho pana co mi predal dosku si tiez myslim ze nebude na jeho skutocne meno.. a aj keby myslite ze to bude policia riesit ? neviem no teraz mam v tom zmätok.
    misoft Pokiaľ je stále v systéme ako kradnutý - IMEI bude vyskakovať do tej doby, pokiaľ to zo systému nezmizne. T.z. že tá doska ti je teraz dobrá akurát na telefónovanie. Pri odosielaní dát (internet) IMEI už ďalej nepustí (a okamžite vydá výstrahu o používaní a aktivite IMEI).
    Musí pôvodný majiteľ zariadiť, aby IMEI bolo zo systému vyradené... Ty s tým nič neurobíš.
      zbaliť

    dmc je offline (nepripojený) dmc

    dmc
    Neviem akym sposobom je vec evidovaná (nahlásená) na PZ ale aj pokial by bola vec riesena iba ako priestupok, tak premlcacia doba pri priestupku su 2 roky. Pokial vies poskytnut PZ telefonicky kontakt alebo e-mail na "predavajuceho" tak PZ si vie vyziadat majitela (evidovaneho) tel cisla a nasledne IMEI cislo telefonu ktorý pouzival uvedene tel.cislo v uvedenm case a podla IMEI cisla sa da zistit ake ine cisla boli pouzivane v telefone a nasledne aj ake tel cisla na mobil volali a na ake sa volalo. Ale to uz je otazka na PZ a je otazne ci sa dospeje az k pachatelovi (kupil som mobil od neznamehej osoby na ulici ktora nemala peniaze na autobus).

    Druha stranka veci je - ty uz mas vedomost o tom ze ide o odcudzenu vec. Pokial ti rano "obraz" v zrkadle pride v pohode tak "good luck"
    4 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    lujza.j Imei som zistovala vzdy do spisu trvalo to dlho..vtedy ziadost prokuratorovi on sudcovi a potom ja operatorom trvalo to x mesiacov....teraz je to mozno jednoduchsie....ale vzdy sa daval cas..ci dany mobil niekto pouzival....co to sa mi aj podarilo vratit.mojmu decku ukradli dva krat...jeden x bol vrateny...
    Roman Bojnanský vy si myslite ze nasa policia tu bude riesit to ze ja som kupil dosku za 50e a je kradnuta ?
    Pan kt. mobil zmizol sa smeje na tom ze mobil este stale putuje.Ja som daval otazku ze ked mi da heslo ci nebude mat s tim nejaki problem on.Tak prosim Vas nepiste mi sem ze to mam nahlasit a neviem co ked majitel to sam nechce a je mu to ukradnute jedine co che aby potom nemal problem on.
    Diky
    lujza.j Si mal dat do zadania co mozme a nemozme pisat
    Roman Bojnanský lujza dakujem za uzitocne rady : )
      zbaliť

    arizona je offline (nepripojený) arizona

    arizona
    Suciastka do mobilu by sa asi riesila ako priestupok,ale 5-kovy Iphone, za par sto eur uz asi Policia riesi inak.
    Nechtiac si sa dostal do neprijemnej situacie,ale uvedom si, ze mozes pomoct Policii najst zlodeja. Takze sa spoj s byv.majitelom,ponukni pomoc. Podla spravania predajcu to vyzera, ze vedel,co predava...
    4 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    lacotinka jasne , že vedel

    veď šlohol mobil
    a čo sa dalo predal na súčiastky

    akurát táto jedna z nich "pípala", ostatné sú v pohode
    dmc To ci slohol mobil predajca - nemame ako vediet. Mozno ho nasiel na ulici alebo v smetiaku alebo rano namiesto dazda prsali mobily alebo ho nasiel na stole v kancelarii (ako "onehda" velky Mufty -CD)
    arizona Ak to bol on,co slohol Iphone,aspon bude vediet, ze si ho najdu...kradnuty iphone sa tazko predava,ma dobre zabezpecenie. Dalej predat ho moze iba macher,ktory vie,ako na to,alebo blbec....
    Roman Bojnanský urcite vedel co predava.. je to moja chyba ze som si to nevyskusal ale vyzeral byt seriozni clovek no co uz clovek sa uci na vlastnich chybach.. asi hodim cely iphone do kosa a zabudnem na toto cele..
      zbaliť

    duves je offline (nepripojený) duves

    Niekto duves
    alebo inak Roman Bojnanský, pokazil sa mi motor na aute. Može tam namontovať (ukradnuty) motor z iného rovnakeho auta? Samozrejme doklad o kupe nebudem mat, lebo predajca je z bazošu a vypol mobil.
    Roman Bojnanský jasne ja to chapem.. ale ja som nevedel ze to je kradnute..
    spojil som sa s pôvodnim majitelom.. tomu sa to s policiou riesit nechce.Udaje by mi aj poskytol ale boji sa ze bude mat s tim nejaki problem on alebo ja.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.